Dagens RECEPT – Sesamfrallor Viktväktarrecept

20130904-050139.jpg
Sesamfrallor 10 st, 5 propoints/st.

Ibland kan det väl vara gott med en fralla till frukost. Jag tänker mig en solig höstlik morgon, komma ner till dukat köksbord med tända ljus, rykande färskt kaffe och en ostfralla till det. Du kan äta det fast du viktväktar you know. Med en lite klick smör, 17% ig prästost (min favorit) och massa grönsaker på då har du 7 PP. Lätt värt ibland! Här har du i alla fall det grymt goda frallreceptet.

RECEPT:
25 g jäst
3 dl mellanmjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
7 dl vetemjöl

Garnering: 1 litet ägg, 1/2 dl svarta sesamfrö

Gör så här:

Rör ut jästen i en degbunke med mjölken (fingervarm). Tillsätt rapsolja, salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg, gärna med en maskin eller knåda den smidig på ett mjölat bakbord. Låt den jäsa till dubbel storlek (30-60 minuter).

Dela degen i 10 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. (Skär ett kryss i varje bulle) och lägg över en bakduk så att de får jäsa ytterligare 20-30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över fröna. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills de får en gyllene färg. ÄT OCH NJUT!!!

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde
Madde
10 years ago

Hej! Undrar lite om du skriver ner allt nu när du räknar VV? Håller du dig alltid till dina propoints varje dag/vecka? Hur många propoints har du varje dag? Vill även tacka dig för härlig läsning varje dag!! 🙂

Nästa inlägg

Morgonpromme och ”komma i” jeans

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x