Dagens RECEPT – ÄPPELKAKA Viktväktarrecept

viktväktarrecept_äppelkaka
Äppelkaka, 10 bitar 5 propoints/st

Nu när det kryllar av äpplen i träden så är det väl perfekt med denna äppelkaka. Den är gudomligt god! Serveras den med lite vaniljvisp till så är det så man börjar gråta (räkna på PP för vaniljvisp om du har det till).

RECEPT

2 dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk margarin
2 msk hett vatten

Fyllning:

5-6 söta äpplen
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1 msk strö eller råsocker

Vispa socker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver. Vänd ner det i smeten. Häll på det smälta margarinet och det varma vattnet. Skala och skär upp äpplena i mindre bitar, lägg i äpplena i en teflonstekpanna, ha på lite vatten om det känns torrt. Strö på vaniljsocker, kanel, kardemumma och råsocker. Låt mjukna ordentligt. Blanda samman smet och äppelröra. Smörj och bröa en springform, häll i smeten. Vill du kan du spara lite av äpplena och skiva på dessa över kakan. In i ugnen på 175grader i 45-50 min, täck med folie efter 30 min.

ÄT & NJUT

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Vilken JEFLA morgon!!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x