Sleep Cycle app

Godmorgon! Jag har testat en app inatt som heter Sleep Cycle. Jag har sett fler som provat den på instagram så jag tänkte att jag testar också. Alltså såhär, jag somnar ju i soffan VARJE KVÄLL! Det har gått och blivit en vana, dels för att det är mysigt att somna till TV:n och sedan vill Tony att jag ska somna där. Konstigt va? Nämen han säger att det är mer mysigt att jag ligger där än att jag ligger själv uppe i sängen och han får vara själv i soffan. Sen måste ju jag ha mitt fotpill varje kväll, fast igår somnade jag ifrån hela skiten. 🙂 Men i alla fall, jag har ju hört från flera håll att man inte ska somna i soffan för det blir en störd sömn. Sen att jag har släktingar som håller på med det sen 1947 och gör det fortfarande och mår toppen, well…hur dåligt är det egentligen. Nämen då tankade jag hem den häringa appen igår. Vakande i soffan 00.45, borstade tänderna (brukar göra det innan jag går till soffan men igår gjorde jag inte), upp till sängen och satte igång appen.

20130910-084906.jpg

Först och främst så ser det ut som jag sovit när jag gick till sängen, men jag tror att jag somnade om på 30 sekunder, därav sömnen kanske. Sedan har jag varit vaken inatt kl 02 fast jag inte har det. Dock så reagerar den på rörelser så kanske har jag rört mig då? Kan katten ha påverkat något tro? Jag har i alla fall varit nere i djupsömn 2 ggr. Jag trodde ärligt att jag inte kunde djupsova längre då jag varit så sömnstörd men jag har ju varit nere 2 ggr och dåsat som en medvetslös. 😉

Visste du att musklerna är förlamade i REM-sömn? Det är här våra ögon far fram och tillbaka och man oftast drömmer. Anledningen till att vi bli förlamade i musklerna är för att vi inte ska leva ut våra drömmar, ögonen följer nämligen drömmen i sömnen. Häftigt va? Här är också hjärnan mycket mer aktiv än vad den är någonsin under dagen när man är vaken.

Ämen sååå intressant ju! Om 5 nätter har den kalibrerat klart och kan säga vad man har för sömnkvalite. Spännande, dock så tror jag att jag måste börja gå och lägga mig i sängen. Tony får kolla TV i sovrummet istället…och fotpilla! 😉

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva Andersson
Eva Andersson
10 years ago

Men hej Nina tack för en bra blogg, nu blev jag väldigt nyfiken på den här appen. jag är fullkomligt kass på sånt här
Men vart ska man ha telefonen på natten eller hur mäts det egentligen?!!!
Kramar från Göteborg

ellabellabus09
ellabellabus09
10 years ago

Hej, blev också intresserad! Vad heter appen?

Ha en bra dag!/Kram Louise

Nästa inlägg

”Rutschkanan, fnatt och Måndagen snart slut!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x