Veckomatsedel – Viktväktarrecept v.38

VECKANS MATSEDEL:

20130917-080406.jpg
Köttfärslimpa, 4 port

400 gr köttfärs
3/4 dl ströbröd
1 msk kalvfond
1 ägg
1/2 gul lök
2 tsk oregano
80 gr fetaost 10%
1/2 dl hackad färsk basilika

Ljummen sallad:

1 broccolistånd
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
12 cocktailtomater

Sås:

2 dl 4 %-ig milda matgrädde
2 dl fraiche 5 %
2 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 tsk soya
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan

Sätt ugnen på 200gr. Blanda färs, ströbröd, ägg och kalvfond. Salta och peppra. Ha i den hackade löken. Ha i oreganon. Lägg röran på plastfolie, platta ut den och smula över fetaost och hackad basilika. Rulla ihop till en limpa. Ta bort plasten, lägg i ugnsfast form. Ställ mitt i ugnen i ca 30 min. Skär broccolin i bitar, koka den en stund så den mjuknar lite. Hacka vitlök och schalottenlöken och låt den mjukna i en stekpanna med lite lite olja. Ha sedan i broccolin och de delade tomaterna, salta och peppra. Låt tomaterna mjukna.  Blanda alla ingredienser till såsen och häll över köttfärslimpan, låt stå i ugnen ytterligare 15 minuter. KLART!

20130917-081029.jpg
Lax med krispigt täcke.

500 gr lax
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 msk ströbröd
2 msk dill
2 msk basilika
3 msk riven parmesanost
1/2 citron (rivet skal)
1 påse babyspenat
1/2 citron saft
1/2 avocado, mosad
4 skivor mörkt bröd
Groddar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll i vatten och smula i buljongtärningen. Blanda ströbröd, dill, basilika och parmesanost. Riv i skalet från citronen. Krydda med salt och peppar. Lägg örtblandningen ovanpå laxen. Ställ i formen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Blanda spenat med pressad citron. Krydda med salt och peppar. Bred avokado på brödet, krydda med salt och peppar. Toppa med groddar.

 

20130917-081035.jpg
Krispig kyckling, 4 portioner

500 gr kycklingfilé
4 dl cornflakes
4 msk gräslök
1 ägg
2 tsk rapsolja

4 färska majskolvar
2 msk lättmargarin

1 avokado
1 mango
1/2 röd chili
5 cocktailtomater
färsk koriander

Sätt ugnen på 200 grader. Krossa cornflakes till finare bitar. Blanda dem med hackad gräslök. Vänd kycklinfileèrna. i uppvispat ägg och sedan i flingorna. Krydda med salt och peppar. Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg filèerna i formen och tillaga i ugn i ca 20 minuter. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten. Skär avokado och mango i fina bitar och lägg i en skål. Finhacka chilin och dela tomaterna i kvartar. Lägg hacket i skålen, srydda salsan med salt och peppar. Servera kycklingen med salsa, majs och margarin.

 

20130917-081040.jpg
Fläskfilewok, 4 portioner

150 gr äggnudlar
500 gr fläskfile
1 broccolistånd
100 gr haricots verts
1 msk rapsolja
5 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili
1/2 dl hoisinsås
1 msk ketchup

Koka nudlarna. Skär fläskfilén i bitar. Dela broccolin i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten tillsammans med bönorna. Hetta upp oljan i en wok och bryn köttet. Strimla lök och vitlök fint och låt bryna med. Tillsätt fint hackad chili. Lägg i nudlar, broccoli och bönor. Rör samman hoisinsås och ketchup och blanda ner i woken. Smaka av med salt och peppar.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

PW och rädd för att det är igång igen!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x