Veckomatsedel V 39 – Viktväktarrecept

Då ska du få en veckas matsedel med Viktväktarrecept. Eller nästan en vecka, fredag – lördag – söndag vill man ha lite annat NOM NOM.

MÅNDAG

Kassler & Broccoli gratäng, 4 portioner – 4 PP/portion

Ingredienser:

800 g Broccoli, buketter
200 g Kassler (fett bortskuret)
1 st (gul/gula) Lök
1 klyfta(or) Vitlök
250 g Cocktailtomater
2 tsk Rapsolja
3 dl Standardmjölk 3%
2 msk Majsstärkelse (redning), 1-2 msk
4 msk Ost riven max 17%
1 msk Persilja
1 msk Oregano, 1/2-1 msk

Instruktioner:

Lägg broccolin 1 minut i kokande vatten, låt de sedan rinna av. Hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern. Hetta upp oljan i ett stekjärn, fräs lök, vitlök, kassler och tomat i några minuter, slå i mjölken och strö på redning. Lägg broccolin i en ugnsfast form, skeda på kasslerfräset och smaksätt med salt och svartpeppar. Strö på ost och örter. Tillaga gratängen i ugn, 200° i 15 minuter. Servera tillsammans med rårivna morötter. Vill du t ex ha ris till räknar du till PP för det. 1/2 dl okokt ris ger 4 PP.

TISDAG


Honungsglaserad Lax, 4 portioner – 10PP/portion

Ingredienser

125 g Lax
1 tsk Honung flytande
1/2 klyfta(or) Vitlök
1 msk Persilja
2 st Potatis
2 dl Bladspenat
1 st Morot
2 dl Sockerärter

Instruktioner

Skala och koka potatisen. Pensla laxen med honung, krydda med salt och citronpeppar. Blanda vitlök och persilja, lägg det på laxen. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugn 200° ca 10 minuter. Skala moroten och skär i tunna remsor, blanda den med spenat och sockerärter. Servera laxen med pressad potatis och sallad.

ONSDAG


Pasta Carbonara Leggera, 4 port – 9 PP/portion

100 g Gröna ärter
240 g Skinka, rökt eller baconette
210 g Pasta okokt (typ spaghetti)
2 tsk Olivolja
1 st (gul/gula) Lök, 1 dl hackad
2 klyfta(or) Vitlök, 1 msk hackad
2 st Ägg
1/2 dl Lättmjölk 0,5%
4 msk Parmesanost riven
2 msk Persilja, hackad

Instruktioner

Tina ärtorna och tärna skinkan (eller baconette). Koka spagettin tills den är al dente och låt den rinna av. Hetta upp oljan i en vid kastrull, fräs lök, ärter, skinka och vitlök. Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel i en bunke. Vänd ner spagettin i kastrullen och häll på äggröran, blanda ordentligt. Vänd i parmesan, smaka av med salt och peppar. Lägg upp på tallrikar och strö över persilja.

TORSDAG

Höstsoppa med bacon, 4 port – 8PP/portion

8st Potatis
4 st Palsternacka
4 st Morot
Stor bit Rotselleri
1,5 liter Grönsaksbuljong
0,75 dl Fraiche 5%
8 skiva(or) Bacon
3 msk Timjan

Instruktioner

Skala och dela rotsakerna i mindre bitar. Koka upp buljong och lägg i rotsakerna. Låt koka under lock tills de är mjuka ca 15 minuter. Häll av och spara buljongen. Mixa rotfrukterna tillsammans med fraiche. Lägg tillbaka i kastrullen och häll på buljong till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Strö över knaperstekt bacon och timjan, servera.

Till detta kan det vara jättegott med dessa härliga bruchettas!


Bruchetta, 4 port – 3PP/varje

4 skiva(or) Bröd grovt, á 35 g, (gärna lantbröd)
3 tsk Olivolja
2 st Paprika, gul och röd
4 st Tomat, plommontomat
1 st (gul/gula) Lök, ca 1 dl hackad
5 klyfta(or) Vitlök, 3-5 klyftor
1 tsk Chilipeppar, färsk, hackad
2 tsk Balsamvinäger

Instruktioner

Hacka paprika och fräs det några minuter i 1 tsk olja tillsammans med 1 msk hackad vitlök och chili. Lägg sedan över det i en bunke. Hacka lök och tomat och blanda med de frästa grönsakerna, smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. Pensla brödet med 2 tsk olja och grilla det på grilljärn, kolgrill eller i het ugn tills det blivit knaprigt. Gnugga brödet med de två resterande vitlöksklyftorna, lägg upp på fat och toppa med paprikasalladen.

Alla recept är hämtade från Viktväktarna.

Kram Nina

53
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mari - Louise
Mari - Louise
10 years ago

Du verkar vara en underbar människa! Rolig, ärlig och härlig på alla sätt!! Ville bara säga det! Å så kommer jag att använda mig av de mumsiga recepten som du tipsat om!! Tack för att du är du å att du skriver en så underbar blogg! Kram å gonatt!

Niiinis
Reply to  Mari - Louise
10 years ago

Tack för dina fina ord, värmer ända ner i hjärteroten! ❤

SusanneSj
10 years ago

Hej där
Perfekt med tips på enkla, goda och smala recept 🙂

Ha en bra vecka!
Kram

Madde
Madde
10 years ago

Hej tack för en härlig blogg! Hur mycket tankar lägger du ner på vad du äter? Försökte själv vv ett tag och jo visst jag gick ner men shit vad energi det tog med all planering och räknande, vet inte om det va värt det för så fort man slutade så fick man upp det man gått ner. Är nyfiken på hur du känner är det inte rätt psykiskt påfrestande allt räknande m.m bara nyfiken? Man kan ju inte räkna vv hela livet?! Vågar man sluta när man börjat?! Hade vart kul att läsa dina tankar!

Ewa Herrero
Ewa Herrero
8 years ago

Tack för jättebra och goda recept. Du förenklar min vardag <3
Ewa

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ewa Herrero
8 years ago

Kul att höra! ♥

Marina Sacak
Marina Sacak
6 years ago

Så mycket gott, en inspiration är du…tack ❤

Renée
Renée
5 years ago

Hej, i kassler och broccoligratängen ska det vara färsk eller fryst broccoli (Finns påse på 800g.)?

niinis
niinis
Reply to  Renée
5 years ago

Fryst använder jag!

Nästa inlägg

10 söndagstankar

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x