Tony’s in the house

Behind the scenes !!

Jaså det är här ni gömmer er !!!!!

Länge sedan jag var in här och körde en takeover men nu så är det dags igen.
Att gräva fram lite från vad som händer ”bakom kulisserna” m.m

Och eftersom att det är svinkallt ute så kom jag och tänka på Nina och hennes Julförberedelser J .

Nina älskar julen så mycket att hon skulle kunna ha mossa i trosorna, spraysnö i håret och talgbollar som örhängen för att få till den där totala stämningen J . SÅ mycket jul är hon. Är faktiskt lite förvånad att Milo som föddes i december inte kom ut i ett paket med stora röda rosetter och fick namnet Rudolf eller nåt för att göra hennes vinterlycka total 😉

Och som sagt …när det börjar bli kallt ute så lockar det fram ”hustomten” i Nina. Det är en period som jag i alla år försökt undvika så långt in på året som möjligt. Men hon brukar alltid lyckas fånga mig när jag minst anar det med ett:
-ÅÅÅååhhh vad jag älskar snön och julen. – nu ska vi göra mysigt här hemma gubben. Det är signalen !!!!!! Det så kallade tomteblosset är tänt. Plötsligt så är det snabbmakaroner med bregott på eftersom vi måste spara in pengar till nästa IKEA ride då vi kommer fylla vagnen med ca 23554 värmeljus (vilka kommer att ta slut på ca en vecka ), Filtar i passande kulör till soffan, dukar till borden, Te med smak av anis och saffran och nytt och fräscht blomster. Allt hon bakar smakar saffran och Blåsorna på tändartummen som knappt läkt sen förra vinterns värmeljusarmageddon får smaka igen.

Själv så har jag inte mycket över för den här perioden. Det är halt, kallt, dubben har magiskt försvunnit kaputt över sommaren på vinterdäcken som var såååå fina när man packade in dom där ( Tror man i alla fall ). Skrapa rutan i panik för man är försenad till dagis, hoppar in i bilen och tröjan åker upp i ryggen så att man får det iskalla sätet som en kniv i ryggen. Och rutan den ska imma igen efter 5 meter igen så man får dra på den iskalla fläkten för att se nåt överhuvudtaget samtidigt som man tackar för den 14:e förkylningen med två snigelspår under näsan. Som när man ska klä på Milo 87 lager kläder när han ska utanför dörren. Och det slår väl aldrig fel att när man precis svettats klart och dragit upp dragkedjan på overallen så ska det antingen bajsas eller kissas. Att slänga på ett par shorts, en t-shirt och en solhatt slår ALLT!!! Men jag måste ändå tacka gudarna för overallen. Funderar på om vi kanske skulle köpa likadana i neongrön allihopa så vi verkligen ser ut som en äkta husvagnsfamilj när man tar sig fram på stan.
Milo får en med en lucka i bak så man slipper klä av honom allt J .

Dock så märker jag nu att den långa UNDERBARA sommaren har gett oss några veckor till av sommarfrid. Men frågan är om det kommer hit us harder the ever när det väl är dags. Nu har hon ju även ryggskott så jag får väl köra runt henne i IKEAS kundkorg samtidigt som hon pekar med hela handen.

En annan som får smaka så den tiger är symaskinen… Nya gardiner, kuddfodral, lakan, lampetter, våder, Fontaneller och allt vad det heter ska sys och sätta prägel på hemmet. Undertråden tar slut och övertråden går av och nålen är böjd. Men…Det blir jäkligt fint och hemtrevligt trots att jag står där innan som ett snorigt julebarn och tvekar inför valet av både färg och form.. Tji fick jag.

MEN… Visst är det supermysigt när det är tänt och klar, Man här ätit sina snabbmakaroner med smör och man har bandagerat om tummen så den håller någorlunda form till kvällen efter och myser ner sig i soffan.
Man dukar fram lite snaskigottens och mitt i alltihopa så upptäcker man två stycken snarkgrisar i soffan som vädrar halsmandlarna för fullt J .
Dock kräver den ena lite fotpill för att få lugnt på ibland och den andra kräver välling och mjölk. Ni får gissa vem av dom som behöver vad J . Då är det underbart att vara hemma i soffan med en massa ljus snö utanför. Det är just dom kvällarna som får en att överleva.

Hmmm…Kanske inte hatar julen ändå !?

Har NI några tips på hur man överlever vintern och kylan ???

20130927-121518.jpg
Ninas jul

0
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde K
Madde K
10 years ago

Hahaha, Tony du är ju för underbar och jag kan tänka mig att min man känner ungefär likadant som dig 🙂

Jenny
Jenny
10 years ago

Ha,ha,ha….FANTASTISKT!!! Ha borde ju för sjutton ha en egen blogg! Klockrent!! Krya på ryggen, kram!

Sara
Sara
10 years ago

Haha underbart skrivit! Du (Tony alltså) får skaffa en egen blogg och skriva lite om frugan ibland 🙂

ellabellabus09
ellabellabus09
10 years ago

Tony, du får allt gästblogga lite oftare eller om du nu inte ska starta en egen blogg, kankse…? 😉
Ni är ju helt galna båda 2!! 😉 Ni måste kompletera varandra väldigt väl.
Kram Louise

Mallan
10 years ago

Love it! Du måste ju gästblogga oftare, du skriver GRYMT bra! 🙂

Lina
10 years ago

Hahaha underbart! Du borde öppna en blogg du med Tony 🙂
Nu är för goa både två! Puss på er! O trevlig helg!

Marlene
10 years ago

Haha! Håller helt med – vintern är vidrig! Julen är det enda som håller en upp och får en att överleva!

sofia208
10 years ago

Du är ju skitduktig på att uttrycka dig Tony! Jag fick många skratt under tiden jag läste det här inlägget, speciellt det där med att Milo likaväl hade kunnat komma ut som en julklapp och fått namnet Rudolf 🙂

Tack för att du vågar dig in här (igen), du är väldigt välkommen tillbaka!

Ett tips är (förutom allt fint julmys)är att värma sig och strupen med glögg om man gillar det nångång nu och då, det brukar i alla fall vara populärt hos oss 🙂

Ha det fint!

ulle
ulle
10 years ago

Ha ha Tony, bra skrivet mitt i prick ju….
Kul att du gästbloggar och ger din syn på saken 🙂
Trevlig helg till familjen och hoppas Nina får lite fotpill 🙂

Kim - Mamma till 2
10 years ago

Vilket underbart inlägg, du måste gästblogga oftare! 🙂

Leena Rönnberg
Leena Rönnberg
10 years ago

Ni skriver lika härligt båda 2 =)

Laila
Laila
10 years ago

Hej!
Vilket härligt gästinlägg Tony. Aldrig funderat på egen blogg?? I och för sig kanske inte rättvist mot barnen med att ha båda föräldrarna som fotar och bloggar. Men roligt skulle det vara för oss läsare att få två sidor av myntet så att säga.
Tack för ett skönt inlägg.
Kram

Jaana Rajalakso
Jaana Rajalakso
4 years ago

Tack för underbar fredagskrönika

Angelica
Angelica
4 years ago

Bästa inlägget jag någonsin läst! Så galet roligt! Du borde skriva oftare, kanske en egen blogg eller en spalt någonstans så att man kan få ta större del av denna underbara läsning! Skrattar så att jag gråter!!

Carina
Carina
4 years ago

Såå galet roligt , måtte det inte vara sista gången du skrev här ..skrattade så tårarna rann ! tack som fan, du gjorde min kväll!

Sari
Sari
4 years ago

Vilket härligt inlägg!! Har stor igenkänningsfaktor för de orden du skrev skulle lätt kunna vara den jag delar tidningen med… hoppas ni får en fin vinter och jul med massa ljus tända

Nästa inlägg

Det närmar sig BLOGGEVENT

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x