Overalltest 2013

20131014-140613.jpg
En bild från helgen…

…detta togs i skogen utanför Noors Slott. Ingen kan längre säga att sommaren dröjt sig kvar hur varmt det är blir om dagarna. Här snackar vi FETHÖST. 🙂 Löven hade formligen vräkt ner över den lilla stigen där vi tog vår lilla promenad. Hmmm, och höst betyder fylla på garderoberna.

20131014-140902.jpg

Den här bilden togs i fredags, det var när jag och Milo skulle gå ner och lyssna på Tony när han spelade på Klara Hall. Jag köpte jackan till Milo i förra veckan. På rea, kostade bara 150 spänn bara för att det var förra årets modell. Spela rolle kan jag känna, helt obetydligt så länge jackan är snygg. Sen vill jag att han har en ”snyggjacka” som han kan ha till ett par fodrade byxor när han inte är på förskolan under hösten och vintern. Han är så fin i den här så det är inte klokt. Dock så är jag i shoppartagen just nu. Det behövs en vinterjacka till Milo och Elliot, det behövs en vinteroverall till Milo. Elliot och Thedde behöver nya braller osv osv. Jag har tre barn, varav två som har full koll på vad dom gillar och inte gillar. Så det är inte direkt så att man bara handlar åt dom och så blir dom glada och nöjda. Nä, det kan bli sågat vid fotknylorna och så sägs det att man inte ”har nån koll”. Å här går man och tror att man har koll liksom…. Öööööh! Å dyrt blir det. Men detta är ju så att säga ”måsten”.

Så, har ni hört nåt om overallerna i år? Jag läste att Didrikson Theron Kids fick bäst i test i Vi Föräldrars stora overall test 2013.

20131014-143013.jpg

Denna overall kostar runt 1000 lappen och ska vara tipptopp. Jag läser ett annat test och ser att både Kapp-Ahls Proxtec, Team Sportias North Blend och Lindex Fix får riktigt bra betyg i både vattentäthet och slitstyrka. Det sistnämnda är ett måste för Milo som älskar och vara på backen hela tiden. Liggandes, lekandes i nån vattenpöl eller slaskig snöhög. Dessa overaller är också betydligt billigare. Jag köpte en Didrikson till Milo för ett par år sen och den har varit helt ok. Kanske inte supernöjd då reflexerna lossnade och så tyckte jag den läckte relativt lätt fastän den kostade runt tusenlappen. Dumt att handla så dyr overall om den ändå håller måttet som en som är lite billigare. Aja, vi får se vilken det blir för vår del, hur som haver så har vi inte ens testat förra årets än, man kan ju önska att den fortfarande passar men det tror jag väl inte.

Har du köpt overall i år? Om du har det eller om du vet någon annan som har så berätta gärna vilken det blev. Vill ha lite tips innan jag bestämmer mig.

0
Subscribe
Notify of
guest

27 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina S
Nina S
10 years ago

Kappahls overall gillar jag. Har testat Pop, didriksons osv men tycker Kappahls är mest overall för pengarna. Smidig o slitstark.

Tezz
10 years ago

Jag har turen att min mamma köpte en ny overall till min minsta! En didriksson! Skitsnygg o förhoppningsvis riktigt bra!

ellabellabus09
ellabellabus09
10 years ago

Då jag bor norr om Göteborg och inte har så värst långt till Gekås/Ullared, köper jag mina barns kläder där. Har tyvärr inte råd att köpa overaller/regnkläder á 1000:-/st. Och jag är jättenöjd med de kläder jag köper där, både när det gäller ytterkläder och ”vanliga” kläder. Jag har 2 barn som gärna ligger på alla 4 och kravlar i lerpölar som snöhögar. 🙂
Didriksson samt Lindex tycker jag har god kvalitet på sina barnkläder.
Kram Louise

Anna
Anna
10 years ago

Reima är outstanding! Varma, lätta och slitstarka, vi som bor här uppe med mycket kyla och snö tycker den är toppen! Kostar också runt 1000-lappen men det är det värt, kan låta barnen ärva.

Caroline
Caroline
10 years ago

Jag gillar KappAhls overaller. Vi var supernöjda med dotterns overall därifrån förra året och har köpt en likadan i år.

Caroline
Caroline
10 years ago

Gneis! Överlägset bästa och finaste overallerna.

Marie
Marie
10 years ago

Skulle vara intressant att veta var du köper kläder till dina tonårskillar? Tycker det är svårt att hitta bra och prisvärda kläder. Allt är ju svindyrt när de kommer upp i den åldern. Ingen risk att man springer på nåt för 150 kr där inte. Och så ska det ju duga också. Suck! Måste hitta vinterjackor snart. Skickade efter en men den såg ut som #%&¤#¤%%/&¤#.

tjohio
tjohio
10 years ago

Hos oss får 7-åringen en McKinley att ha på skolan och en SnowPeople skoteroverall att ha hemma. 1,5-åringen å bebisen har ärvda overaller, Reima.

Ann-Sofie
Ann-Sofie
Reply to  tjohio
9 years ago

Hej! Vart har du köpt Snowpeople skoteroverallen? Funderar på en sådan.

Weronica
Weronica
10 years ago

Kappahls overall är bäst, av erfarenhet så skulle jag aldrig köps didriksson. De åker alltid upp i bensluten samt slits väldigt lätt…

Linda
Linda
10 years ago

Detta är tredje året i rad vi kör på KappAhls overall. Enligt mig är den det bästa vi har provat (och vi har testat eb hel del). Jag passade på när jag hade kupong på 25% … kanon 🙂

Trevlig kväll 🙂

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Tredje året i rad det blir Kappahl för oss! Första overallen har används av båda pojkarna och den är fortfarande hel och fräsch efter tvätt. Är endast banden man har runt skorna som blivit slitna! Så nöjda!

Carina
Carina
10 years ago

Jag har 3st tjejer & tycker av lite erfarenhet hittills att Intersport 8848 har varit super & så mckinley ! Didrikson har vi köpt flera gånger men tycker dom är sådär faktiskt ! Har även testar kappahls & tyckte dom var bra!

Åsa
Åsa
10 years ago

Vi hade overaller från märket Molo till våra barn, superbra kvalité, dyra i nypris men helt klart värt det. Jag fyndade Molo overaller på Tradera också, mycket billigare än ordinarie pris, även fast overallen var begagnad så var den helt super, tog inte in något vatten/fukt alls. Regnbågsfärgen/modellen på dessa overaller är de bästa 🙂

Evelina
Evelina
10 years ago

Hej, köpte en didriksson overall i år då jag varit väldigt nöjd med den tidigare, ett plus för att den är snygg också 🙂
Jag köpte den på Affären thuns där den var ett par hundringar billigare trots att det är årets modell, där kan man även hitta andra bra märkesgrejor för lite bättre priser.

Malin
Malin
10 years ago

Vi har alltid haft Fix till vår äldsta (precis fyllda 5), men förra året var vi inte helt nöjda. Vi upplevde att den inte stod emot väta så bra som tidigare. Innan dess har vi dock alltid varit jättenöjd. I år blev det en Kaxs – har bara hört bra om dem.

Elin
Elin
10 years ago

Köpte en fix till min son

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Älskar kappahl.

Kim - Mamma till 2
10 years ago

Köpt overaller på HM de senaste åren och varit super nöjd! Vettigt pris, barnen har varit torra & varma hela tiden. 🙂

Annika
Annika
10 years ago

Har alltid köpt Reima till mina barn, lätta, varma, vattentäta, helt enkelt bäst.
Skulle aldrig köpa ngt annat!

Jennie
Jennie
10 years ago

Gneis är superbra, dessutom har de ett foam på rumpa och knän som gör att det isolerar samt blir lite mer slitstarkt just där. Ingen av mina har frusit när de haft Gneis, dessutom super bra ur vattentätssynpunkt!

Caroline
10 years ago

Jag köpte overall på h&m förra året, den kostade runt 500 och har varit bra tycker jag.
Blev använd hela förra vintern och tvättad flera gånger och den är fortfarande i väldigt bra skick!

Den var något stor förra vintern så min son kan ha den fortfarande. 🙂

Malla
Malla
10 years ago

Har kört med Polarn i flera år och varit supernöjd. Lätt att sälja begagnad och få en slant tillbaka sen, den marknaden för ex hm är inte alls lika stor. Ifjol testade jag Tenson för första gången och jag är supernöjd! Mjukare än Polarn och de ser knappt använda ut. Finns på lekmer.se såklart.

Lotta
Lotta
10 years ago

Nu vill inte min minsta ha overall längre (7år), men jag har provat allt känns det som. Från Reima Tec till Kappahl. Didrikssons har jag varit minst nöjd med genom åren, då dom har ruggats rejält vid knä och rumpa där det är extra försärkning + att reflexerna lossnar. Jag tycker Kappahl är bäst faktiskt. Lätta för barnen att dra över fotresåren över skon bla. Sedan är det viktigt att man försöker att inte tvätta overallen för ofta och inte använda sköljmedel då skyddet mot bla väta minskar för varje gång. Är det lera på overallen så låter jag det torka och sedan tar jag en klädborte och borstar bort det eller så tar jag bort med en fuktig trasa istället för tvättmaskin.

Lycka till!

Johanna
Johanna
10 years ago

Jag har köpt Kappahls overall, den är kanon till ett bra pris.

Sara
Sara
10 years ago

Ett tips! awaremini.se har ett grymt utbud på vinterkläder! Mycket didriksson och andra bra märken!

Marie Blom
Marie Blom
10 years ago

Köpte 3 (!) overaller idag på Lindberg. De hade så många fina! Kolla deras hemsida! Butiken finns i Stockholm och de har även många återförsäljare.

Nästa inlägg

Godmorgon och fler som ogillar måndagar

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x