Overalltest 2013

20131014-140613.jpg

En bild från helgen…

…detta togs i skogen utanför Noors Slott. Ingen kan längre säga att sommaren dröjt sig kvar hur varmt det är blir om dagarna. Här snackar vi FETHÖST. 🙂 Löven hade formligen vräkt ner över den lilla stigen där vi tog vår lilla promenad. Hmmm, och höst betyder fylla på garderoberna.

20131014-140902.jpg

Den här bilden togs i fredags, det var när jag och Milo skulle gå ner och lyssna på Tony när han spelade på Klara Hall. Jag köpte jackan till Milo i förra veckan. På rea, kostade bara 150 spänn bara för att det var förra årets modell. Spela rolle kan jag känna, helt obetydligt så länge jackan är snygg. Sen vill jag att han har en ”snyggjacka” som han kan ha till ett par fodrade byxor när han inte är på förskolan under hösten och vintern. Han är så fin i den här så det är inte klokt. Dock så är jag i shoppartagen just nu. Det behövs en vinterjacka till Milo och Elliot, det behövs en vinteroverall till Milo. Elliot och Thedde behöver nya braller osv osv. Jag har tre barn, varav två som har full koll på vad dom gillar och inte gillar. Så det är inte direkt så att man bara handlar åt dom och så blir dom glada och nöjda. Nä, det kan bli sågat vid fotknylorna och så sägs det att man inte ”har nån koll”. Å här går man och tror att man har koll liksom…. Öööööh! Å dyrt blir det. Men detta är ju så att säga ”måsten”.

Så, har ni hört nåt om overallerna i år? Jag läste att Didrikson Theron Kids fick bäst i test i Vi Föräldrars stora overall test 2013.

20131014-143013.jpg

Denna overall kostar runt 1000 lappen och ska vara tipptopp. Jag läser ett annat test och ser att både Kapp-Ahls Proxtec, Team Sportias North Blend och Lindex Fix får riktigt bra betyg i både vattentäthet och slitstyrka. Det sistnämnda är ett måste för Milo som älskar och vara på backen hela tiden. Liggandes, lekandes i nån vattenpöl eller slaskig snöhög. Dessa overaller är också betydligt billigare. Jag köpte en Didrikson till Milo för ett par år sen och den har varit helt ok. Kanske inte supernöjd då reflexerna lossnade och så tyckte jag den läckte relativt lätt fastän den kostade runt tusenlappen. Dumt att handla så dyr overall om den ändå håller måttet som en som är lite billigare. Aja, vi får se vilken det blir för vår del, hur som haver så har vi inte ens testat förra årets än, man kan ju önska att den fortfarande passar men det tror jag väl inte.

Har du köpt overall i år? Om du har det eller om du vet någon annan som har så berätta gärna vilken det blev. Vill ha lite tips innan jag bestämmer mig.

 1. Köpte 3 (!) overaller idag på Lindberg. De hade så många fina! Kolla deras hemsida! Butiken finns i Stockholm och de har även många återförsäljare.

 2. Sara skriver:

  Ett tips! awaremini.se har ett grymt utbud på vinterkläder! Mycket didriksson och andra bra märken!

 3. Johanna skriver:

  Jag har köpt Kappahls overall, den är kanon till ett bra pris.

 4. Lotta skriver:

  Nu vill inte min minsta ha overall längre (7år), men jag har provat allt känns det som. Från Reima Tec till Kappahl. Didrikssons har jag varit minst nöjd med genom åren, då dom har ruggats rejält vid knä och rumpa där det är extra försärkning + att reflexerna lossnar. Jag tycker Kappahl är bäst faktiskt. Lätta för barnen att dra över fotresåren över skon bla. Sedan är det viktigt att man försöker att inte tvätta overallen för ofta och inte använda sköljmedel då skyddet mot bla väta minskar för varje gång. Är det lera på overallen så låter jag det torka och sedan tar jag en klädborte och borstar bort det eller så tar jag bort med en fuktig trasa istället för tvättmaskin.

  Lycka till!

 5. Malla skriver:

  Har kört med Polarn i flera år och varit supernöjd. Lätt att sälja begagnad och få en slant tillbaka sen, den marknaden för ex hm är inte alls lika stor. Ifjol testade jag Tenson för första gången och jag är supernöjd! Mjukare än Polarn och de ser knappt använda ut. Finns på lekmer.se såklart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..