Kvällens middag – Ugnsbakad kyckling med auberginegratäng

20131016-135544.jpg
Kyckling och grillad aubergine, 4 port – 6PP/portion

Idag har jag ätit för ”gottig” lunch, då får man sota lite för det förstår ni så då får man skärpa till sig till middagen. Jag har 6 PP kvar av dagen och klurade lite på hur jag skulle få ihop det? Nämen, vad hittade jag dåra? Om inte värsta goda receptet. Så till kvällen blir det middag efter detta goda recept:

700 g Kycklingfilé
3 st Aubergine, små
2 tsk Olivolja
1 st (gul/gula) Lök
4 klyfta(or) Vitlök, 2 msk
1 msk Oregano, färsk, hackad
1 1/2 burk(ar) Tomater krossade, 600 g
4 msk Parmesanost riven

Instruktioner

Skiva auberginen i centimeter tjocka skivor. Hetta upp 1 tsk olja i en tjockbottnad kastrull. Strimla löken och hacka vitlöken, lägg i kastrullen tillsammans med oreganon. Låt det fräsa sakta i tio minuter, tillsätt krossade tomater och låt det koka ytterligare tio minuter. Jag tänker att har Du tid så låter du det puttra upp till 30 min för ännu godare smak. Hetta upp en teflonpanna med 1 tsk olja och rosta aubergineskivorna på hög värme. Lägg auberginen i en ugnsfast form, slå över tomatsåsen och strö på parmesan. Tillaga i ugn 200° ca 30 minuter. Salta och peppra kycklingfilén, grilla den på grilljärn eller i het ugn. Skiva kycklingen tunt och servera den med auberginegratängen. Tips: prova gärna att byta ut oreganon mot basilika i receptet, jag tänkte fylla på med lite rosmarin och timjan också. Slurp! Denna är någorlunda LCHF vänlig också då Tony kör på den metoden.

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
10 years ago

Den där såg god ut, perfekt för mig som äter LCHF-kost.

Nästa inlägg

Throwback Wednesday

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x