Dagens godsak – BANANKAKA

20131017-161055.jpg
Banankaka

Alltså, banankaka kan väl vara sååå gott? Serveras den sedan med lite romgrädde så har Du en efterrätt eller bakelse, kalla det för vad du vill, som är grymt god!

Ingredienser:

3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 st väl mogna bananer
100 g smör
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel, ingefära och salt och rör till en jämn smet. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda lite längre ner i ugnen i 175°C i 45 minuter.

Låt kakan svalna några minuter. Stjälp sedan upp den på ett fat. Lägg formen och låt svalna i rumstemperatur. Vill du så kan du vispa lite grädde med lite florsocker i, droppa i några droppar med romessens. Spritsa ut på ett fat och servera med en bit härlig banankaka.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Tonåringars matkollaps och tips om ny bloggare och tävling

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x