Lördag som inte blev som vi trodde….

20131019-105735.jpg

Godmorgon! Eller är den god? Alla våra planer har fått läggas på hyllan idag. Milo var ledsen i morse och klagade på magont. Efter en stund både kräktes han och gjorde nr 2. Nu har han sovit en stund så vi får se vilket håll detta går åt nu? Det här med kräks är alltid förenat med ÅÅÅNGEEEEEST! Tvivale alltså, jag får fjärilar i magen och vill byta skinn typ. Dessutom tycker jag så synd om kraken som kräks så jag går åt. När jag var liten och skulle kräkas sprang jag omkring som en vålnad och hyperventilerade av ångest tills jag kapitulerade under kaskadkräkor. Tänk då att jag dessutom ”blev bestraffad” med kaskadkräkor under alla mina graviditeter. T.o.m så jag utvecklade hyperemesis vilket är ett extremtillstånd när det kommer till graviditetsillamående. Det spekuleras om allergireaktion på hormonerna man har i kroppen. Det galna är att man inte vet vad såna här tillstånd beror på, det är endast spekulationer. Har inte kvinnor varit gravida i alla tider? Varför vet man inte mer och kan hjälpa kvinnor i detta tillstånd. Jag var helt under isen till vecka 20 med Elliot. Helt borta. Klarade mig inte själv, kunde inte ta hand om Thedde, kräktes 30 ggr per dag ibland och kunde till slut inte behålla vatten. Uttorkad hamnade jag på sjukhus…. OCH man vet inte vad detta beror på? Finns inte tillräckligt med forskning kring det. Men oj vad jag svävade ut nu. Hyperemesis ligger mig varmt om hjärtat förstår ni….

Aja, själv har jag huvudvärk och svid i näsan och känner mig jättehängig så något tråkigt är på gång helt klart. Inte hyperemesis dock. 😉 Så jag och Milo har sjukdag idag. Så synd när det är fint väder ute och allt, dessutom hade vi ju planerat massa mysigt idag men det får vi helt enkelt skippa. Vi får köra soffhäng idag och mysa istället.

20131019-112146.jpg

Vi har tända ljus i hela vardagsrummet och kollar nyhetsmorgon. Vet ni? Igår kom mina nya stolar, dock inte bordet ännu men stolarna! Ska försöka orka fixa köket idag så ni också får se hur de blev med stolarna. 🙂 Hörs snart igen!

0
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sofia208
10 years ago

Åh vad tråkigt med sjukdom, hoppas det går över fort och att ni andra slipper ”sjukan”. Blir spännande att se de nya stolarna 🙂

Krya på er kramar!

ewasvensson
10 years ago

Krya på Er

Mari-Louise Rydèn
Mari-Louise Rydèn
10 years ago

Huuuuu, samma här. .blev väckt kl 02.30 inatt av orden: mamma, jag måste spy…..
Sen blev det inte många minuters sömn resten av den natten… som tur är, är sonen 11 år och klarar av allt spyande själv, men det är ju så hemskt att bara ligga å höra honom kämpa med hulkandet på toan! Nu har han slocknat i soffan å jag sitter på en madrass på golvet å har världens huvudvärk. .skulle ha jobbat idag,men det blev dom sagt ändrade planer…
Kräktes också under graviditeten med honom, från timmarna efter han blev till, tills några minuter innan han kom ut…ändå gjorde man om det igen två år senare. .man må ju va knasig på nå sätt..hi hi
Hoppas han kryar på sig nu å att din huvudvärk försvinner! ! Kram i sjukstugan!!

Mm
Mm
10 years ago

Fy så trist! Hoppas han piggar på sig fort och att ni andra klarar er från magsjukan i alla fall! Måste bara ge ett super tips vid magsjukor, som alla föräldrar borde veta 🙂 Kommer det spyor på golvet så knyt en plastpåse över en sopborste och borsta upp det på skyffeln, spola ner i toalett/dusch, kasta påsen. På så sätt slipper man ligga och torka ”mitt i spyan” i alla fall.

Tänker på att påminna dig om receptet på tomat och feta bruschettan jag frågade om förr. Ingen brådska, bara en liten påminnelse.
Krya på er!

Niiinis
Reply to  Mm
10 years ago

Bra tips!

Dock så minns jag inte det där med tomatbruschettan?! Påminn mig är du snäll? Vad skulle jag göra?

chocochock
10 years ago

Krya på er!
Att spy är det gräsligaste som finns!

http://chocochock.se
50 nyanser av choklad

Carlline
Carlline
10 years ago

Har genomlidit Hyperemesis 2 gånger, vilket resulterat i två små flickor. Hyperemesis är för mig det värsta jag gått igenom, ett trauma. Trodde inte jag skulle ta mig igenom det men på nåt sätt överlevde man. När jag låg inlagd första gången fick jag prata med en psykolog på Kvinnokliniken. Hon hade forskat inom ämnet men sa just att det inte finns så mycket vetskap kring detta. Hon menade på att om det vore männen som fick utstå Hyperemesis så skulle det ha lagts ner mer pengar på forskning kring Hyperemesis. Många blir inte tagna på allvar och det finns knappt någon hjälp att få.
Jag fick prova många olika mediciner gör att hitta någon som lindrade. Så när syskon blev aktuellt krävde jag denna medicin från början, men trots det blev graviditeten ett långt illamående-trauma.
Det känns skönt att veta att jag slipper gå igenom det igen. Jag har mina två barn och är nöjd med det.
Om man själv inte gått igenom HG så kan man inte förstå.

Mm
Mm
10 years ago

Jo, jag skrev förr och frågade om ett recept på tomat och feta Bruschetta som Tony gjort som förrätt. Du skrev att du brukade göra den och skulle lägga ut recept på den.

Så, nu är du påminns 😉 och om du inte vill och orkar nu när du är sjuk så tar du det en annan gång.
Tack 🙂

cicci
cicci
10 years ago

Usch, jag mådde illa och kräktes till 6:e månaden med mitt andra barn,därför blev det ingen 3:a…. Lite kolik när han fötts med, sen var vi avskräckta för all framtid 🙂

Sahra - mamma till Olivia
10 years ago

När jag blev gravid fick jag reda på det redan i vecka 5 och när vi kom hem från vår semester i Tunisien så började man resa med graviditets symtomen kräkningar.. Jag åkte in till sjukhuset för utmattning från vecka 7/8 till vecka 36/37.. Fick en massa tabletter mot illamående som inte hjälpte försen 8månader då dom gav mig en annan slags tablett… detta gav mig en bild på att vara gravid, en graviditet som jag aldrig skulle vilja gå igenom igen. Har en tös på 2,5år idag och är fortfarande rädd för att om jag skall bli gravid, att jag ska få samma symtom. Så jag förstår att kräkningar inte är det första man väljer när man ska bli sjuk. Jag hatar det.

Kramar till dig!

Nästa inlägg

Samtal

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x