Godaste knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås

Jag har haft bakcravings i veckor nu. Har inte hunnit baka alls på evigheter och det får mig på riktigt att må dåligt. Att baka är terapi för mig, nu har inte tiden funnits, inte heller orken. Så idag fick jag i alla fall ställa mig och baka äppelpajer. Sååå häääärligt! Jag har ett behov av att baka, så är det….

20131020-185559.jpg

Fick plocka fram mina pajformar, den hjärtformade från Lots Living från My Store och den runda från ICA Maxi. Tyvärr så tog Tony ut den hjärtformade och ställde den på
en varm platta så den sprack. Snyyyyft!!! 🙁 Så ledsen blev jag, min finaste form. Well, jag får köpa en ny hos Marie.

20131020-185917.jpg

Skivade äpplen ( 6 st i varje paj) med kanel, vaniljpulver (ekologisk) och malen kardemumma på.

20131020-190037.jpg

På med havreröran….denna blir sådär härligt knäckig med lite tuggmotstånd när den blir klar.

150 gr smält smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl

Blanda samman allt och fördela jämnt över pajen. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 30 min. Täck över med folie på slutet om pajen får för mycket färg.

20131020-190821.jpg

20131020-190827.jpg

VOIL’A! En härlig knäckig paj som smakar supergott. Ett craving som är svårt att motstå, på riktigt alltså.

20131020-191241.jpg

Till det kokade jag egen vaniljsås. Ämen, jag skulle kunna dricka det här rakt upp och ner. Fasligt god, å du ska få mitt lilla recept på detta så du också kan bjucka på världens godaste vaniljsås. Det här räcker till 3 pajer.

4 dl vispgrädde
4 dl mjölk
8 äggulor
2 dl strösocker
2 vaniljstänger (har man inte det så funkar det med ekologisk vaniljpulver eller vaniljsocker).
Några stänk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde

Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång plus från. Häll gräddmjölken över äggblandningen, lite i taget under omrörning så att gulorna tempereras.
Häll över såsen i kastrullen igen och sjud på svag värme tills såsen tjocknat något. Såsen får inte koka, då kan den skära sig. Ställ kallt med gladpack över så att det inte bildas en hinna. Vispa grädden och rör den sedan i den avsvalnade vaniljsåsen. Servera med den ljumna äppelpajen. Såå gott!!!

1
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
10 years ago

Åh så gott. Tack för recepten!!

Nästa inlägg

Firade Tony idag

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x