Godaste knÀckiga Àppelpajen med hemkokt vaniljsÄs

Jag har haft bakcravings i veckor nu. Har inte hunnit baka alls pĂ„ evigheter och det fĂ„r mig pĂ„ riktigt att mĂ„ dĂ„ligt. Att baka Ă€r terapi för mig, nu har inte tiden funnits, inte heller orken. SĂ„ idag fick jag i alla fall stĂ€lla mig och baka Ă€ppelpajer. SÄÄÄ hÀÀÀÀrligt! Jag har ett behov av att baka, sĂ„ Ă€r det….

20131020-185559.jpg

Fick plocka fram mina pajformar, den hjÀrtformade frÄn Lots Living frÄn My Store och den runda frÄn ICA Maxi. TyvÀrr sÄ tog Tony ut den hjÀrtformade och stÀllde den pÄ
en varm platta sĂ„ den sprack. Snyyyyft!!! 🙁 SĂ„ ledsen blev jag, min finaste form. Well, jag fĂ„r köpa en ny hos Marie.

20131020-185917.jpg

Skivade Àpplen ( 6 st i varje paj) med kanel, vaniljpulver (ekologisk) och malen kardemumma pÄ.

20131020-190037.jpg

PĂ„ med havreröran….denna blir sĂ„dĂ€r hĂ€rligt knĂ€ckig med lite tuggmotstĂ„nd nĂ€r den blir klar.

150 gr smÀlt smör
3 dl havregryn
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl vetemjöl

Blanda samman allt och fördela jÀmnt över pajen. Skjuts in i ugnen pÄ 175 grader i ca 30 min. TÀck över med folie pÄ slutet om pajen fÄr för mycket fÀrg.

20131020-190821.jpg

20131020-190827.jpg

VOIL’A! En hĂ€rlig knĂ€ckig paj som smakar supergott. Ett craving som Ă€r svĂ„rt att motstĂ„, pĂ„ riktigt alltsĂ„.

20131020-191241.jpg

Till det kokade jag egen vaniljsĂ„s. Ämen, jag skulle kunna dricka det hĂ€r rakt upp och ner. Fasligt god, Ă„ du ska fĂ„ mitt lilla recept pĂ„ detta sĂ„ du ocksĂ„ kan bjucka pĂ„ vĂ€rldens godaste vaniljsĂ„s. Det hĂ€r rĂ€cker till 3 pajer.

4 dl vispgrÀdde
4 dl mjölk
8 Àggulor
2 dl strösocker
2 vaniljstÀnger (har man inte det sÄ funkar det med ekologisk vaniljpulver eller vaniljsocker).
NÄgra stÀnk vaniljsocker
1,5 dl vispgrÀdde

Dela vaniljstÄngen och gröp ur fröna. Koka upp grÀdde, mjölk och vaniljstÄng plus frÄn. HÀll grÀddmjölken över Àggblandningen, lite i taget under omrörning sÄ att gulorna tempereras.
HÀll över sÄsen i kastrullen igen och sjud pÄ svag vÀrme tills sÄsen tjocknat nÄgot. SÄsen fÄr inte koka, dÄ kan den skÀra sig. StÀll kallt med gladpack över sÄ att det inte bildas en hinna. Vispa grÀdden och rör den sedan i den avsvalnade vaniljsÄsen. Servera med den ljumna Àppelpajen. SÄÄ gott!!!

1
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
11 years ago

Åh sĂ„ gott. Tack för recepten!!

NÀsta inlÀgg

Firade Tony idag

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x