21 dagars organiserings utmaning!

Godmorgon!

Idag är det måndag, nog sagt om det. Anstränger mig att se på denna måndag med lite ”snällare” ögon. 🙂 Man måste försöka. I alla fall, jag tänkte att jag skulle kicka igång denna måndag den 21:a oktober med en liten utmaning för mina läsare. Det är nämligen såhär, jag går och irriterar mig som FAAAAAN rent ut sagt åt att vi inte har ordning på vissa saker. Jag har faktiskt denna helg gormat lite om detta och sagt att ”Nu jäklar måste vi organisera och fixa så allt funkar bättre”. Döm om min förvåning (Tonys uttryck) när jag sprang på en amerikansk utmaning på Facebook. Nu har jag gjort om den lite och översatt den och gjort den till en egen utmaning om att organisera mitt hem. Vet ni hur väl i tiden detta kom???

Jag tänker såhär: Det är ju jul om ungefär 2 månader. Gör jag allt detta på 21 dagar betyder det att jag på mindre än en månad skulle vara klar med ”Julrensningen”. Det gör att jag kommer hinna göra allt annat under de sista 1,5 månaderna som det då är kvar till jul. Som att handla julklappar, julpynta, koka knäck, baka saffransbullar och pepparkakor och ändå njuta. Jag har alltid helt galna visioner om julen. Har nämnt det tidigare på bloggen men det är att skrota omkring i raggsockor med rykande glögg i handen när julmusiken spelar i bakgrunden, alla barnen är rena och glada, maken är perfekt gullig och hemmet glänser och glimmar. Men varje år har jag stått med håret åt alla håll med en stor gråtklump i halsen sista dagarna och ba: ”VAFAAAAAAAAAN, vi hinner inte med nånting!!! Var är mina raggsockor förihelvitti”. SÅ i år ska jag ligga steget före, så är det. Det blir inget stress, det ska vara väl förberett OCH jag ska BARA njuta av decembermånad. Typ…. allt är också relativt, men det SKA INTE vara hysteri som det ALLTID varit annars!

Här nedan följer utmaningen! Man får givetvis göra något annat på respektive dag men man ska bocka av en efter en tills man gått igenom allt. Det kanske är så att du inte har en tvättstuga, men då kanske det finns annat att organisera som har med kläder/tvätt att göra just den dagen? Ja men ni hajjar!

Detta kommer säkert vara SVINJOBBIGT att hålla på med varje dag men tänk sen när man är klar?? Vilken lättnad och vad skönt det ska kännas!!

Vilka är med mig??? Dela gärna bilden och få med Dig så många som möjligt. Då kan vi peppa varandra och ta tag i dom där sakerna redan nu, sen kanske detta får vara ett återkommande tema både höst och vår? Vad säger ni?

PS: Varning, vår andra hälft kommer kanske inte tycka att detta är jätteroligt och jag tänker mig att jag kanske kommer vara hatad av en eller två sambosar, gifta män och pojkvänner. But a woman´s gotta do what a woman´s gotta do you know! 😉

0
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
10 years ago

Jag hänger på 🙂 det blir aldrig gjort här hemma annars 🙂

Caroline
Caroline
10 years ago

Perfekt utmaning, jag är med

Twum
Twum
10 years ago

Låter perfekt! Men jag saknar dag 1-4 och 13… Vad ska jag göra då?

Niiinis
Reply to  Twum
10 years ago

La in fel bild först! Nu är det fixat! 🙂

Bettan
Bettan
10 years ago

Härligt, jag är på! Men undrar var dag 1-4 samt dag 13 där?

Niiinis
Reply to  Bettan
10 years ago

Fixat med rätt bild nu! 🙂

JH Orka
10 years ago

Det här kunde inte kommit mer lägligt. Tre veckor med handen o framför allt tummen i gips betyder sjukskrivning om man är sjuksköterska. Bring it on! Men vilken är nr 1? Kram Johanna

Niiinis
Reply to  JH Orka
10 years ago

Men åh vad bra!! Ny bild uppe nu, krya på tummen!

Ellen
Ellen
10 years ago

Toppen, passar oss perfekt. Skönt att kanske kunna känna att man har hyffsat koll på sina saker sen 🙂 Jag är precis som dig och vill gärna bara njuta till fullo under julen, härlig känsla 😀

B-M
B-M
10 years ago

Jag är med! Jag har i flera veckor gått o tänkt att jag måste TA TAG i det här 🙂
Kanske inte kör i precis den ordningen, men jag SKA stryka en punkt varje dag!
Nu kör vi!!!

Johanna
Johanna
10 years ago

Fantastiskt vad bra 🙂
Jag är ju dock den som går igenom nästan allt på din lista varje vecka , jag ÄLSKAR att få rensa & trivs bäst i ordning & reda 🙂 Däremot ser bilen ut som värsta soptippen och trädgården är just nu oklippt gräsmatta & fotbollar lite varstans , ser för jävligt ut … Ska nog ta tag idet i eftermiddag bara för det 🙂
Förvaring i all ära under sängar & nere i källaren eller på vinden , men där har vi satt stopp … Har man väl börjat lägga något där då tror jag skiten bara fylls på 🙂

Bettan Prytz
Bettan Prytz
10 years ago

Hejjar som tokar på er. Tyvärr kan jag inte vara med…jag är liksom redan klar :/
Jag har en sjukdom som heter *Bipolär sjukdom* så ibland är jag super manisk och gör allt sådant här, efter att jag redan har städat huset. Sådan galning är jag :/ 😉
Men jag hejjar naturligtvis på er 🙂

Dragi
Dragi
10 years ago

Inte för att allt ligger på exakt rätt plats, men det är inte ”städningen” till julen som är problemet utan alla saker som redan är uppbokade från 1-20 december. Två barn som går musikklass varav ett sjunger i kör dessutom. Tänk bara på hur många julkonserter och luciaframträdande som är inbokade. De är många och det är uteslutande på kvällar så när julen kommer då orkar man inte höra en jullåt mer. Man ska inte klaga, men alla aktiviteter de är med på ska också någon typ av avslutning göras. Att man inte ”kick-offar” i januari istället brukar ju vara så himla lugnt och tråkigt. Usch nu lät jag himla negativ och vi är en bra bit ifrån december fortfarande, men det är bara att ta det.

Josefine
Josefine
10 years ago

Tack för detta pepp!!! Jag är självklart på! Som tur var började vi vår stora höststädning redan i helgen så några kan jag redan bocka av, men de blir så lätt att man inte orkar allt så detta blir verkligen en bra morot! Städmopp och dammtrasa – here we (mannen måste också hjälpa till) come;) kram

ulrika
10 years ago

Me like a lot – men jag kör hårdpass med detta på helgerna istället så hinner jag beta av det på samma tid. Min veckodagar finns det knappt tid över att blogga på just nu känns det som 😉 Ska bli så skönt med ordning och reda överallt inför julen …jippi!

Kram Ullis

Jennica
10 years ago

Hej hej,

Första gången jag kikar in här och dyker direkt på denna utmaningen! Jag är på! Herregud….här behöver verkligen rensas och organiseras! 🙂

Jag bloggar om detta ikväll och lägger upp bilden samt länk till dig.

Kram Jennica

Nästa inlägg

Godaste knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x