FRÅGOR & SVAR

Då ska jag svara på lite frågor här då! Roligt att det ändå kom in några, oftast kanske man inte besöker bloggen just den här dagen som frågorna ligger uppe…men har du nåt mer Du vill fråga om så gör det gärna bland kommentarerna. Jag läser dom alla.

FRÅGA:

Hejsan 🙂

Då undrar jag över produkter till ansikte… Du tipsade ju om Yves Rocher för ett tag sedan, men jag har inte vågat chansa på dessa ännu. Har en bild av när jag var liten och mamma beställde YR på postorder för att det var billigt. Så, hur sponsrat var ditt inlägg? Är det bra grejer på riktigt? Jag vill gärna använda bra produkter, fick tips om märket Matis när jag var på ansiktsbehandling, men oj så dyrt 🙁 har testat tex Maria Åkerberg (dermanord), även Mary Kay och Biotherm innan.
Stort tack och kram på dig 🙂

SVAR:

Först och främst, hur sponsrat ett inlägg än är här inne hos mig så är det aldrig att jag ljuger. Jag skulle ALDRIG (jag svär verkligen på det) prata gott om en produkt som jag inte testat och som jag inte gillar. Aldrig någonsin! Så du som läser här inne kommer alltid att få min ärliga åsikt om alla produkter jag skriver om, jag vill aldrig lura någon för att jag tjänar pengar på det. Då blir väl inte min blogg speciellt trovärdig, ellerhur? Dessutom har jag ju i största allmänhet svårt att vara oärlig för er. Spelar liksom ingen roll vad det handlar om, jag har svårt att spela något jag inte är här inne, så är det och det är på det sättet jag alltid har bloggat. Så, fr o m nu måste ni som läser här inne lita på att allt kommer från hjärtat, är testat av mig själv och åsikten är helt ärlig och sann. Nog om det. Till din fråga om själva produkterna. Nu vet inte jag vad du är för hudtyp alls. Dock så gillar jag REN Skincare riktigt mycket, i det märket har jag hittat många många favoriter som jag återkommer till hela tiden, Yves Rochers serie för torr till mycket torr hud har funkat jättebra på mig (dessutom är det lite billigare). Jag gillar också Biotherms serie för torr hy. Kram och lycka till!

FRÅGA:

Å jag vill ha tips på hur man kan sminka sig så man ser pigg ut 🙂 .
Vill se pigg och fräsch ut.
Vet att sömn och vatten är ju bra men själva sminkningen vill jag gärna ha tips på.
Kram till dig.

SVAR:

Mitt tips då är att använda ganska så lätta produkter. Börja med att täcka all mörkhet kring ögonen med concealer. Använd inte en kakig foundation utan hellre en lättare variant av BB cream, jag tipsar om REN Skincare som jag gillar, dessutom har Lumene en riktigt bra. Ha på lite mineralpuder (eller transparent puder) uppepå för att liksom fixera BB creamen så den sitter. Använd ljusa skuggor utan pärlemor på hela ögonlocket, gärna också inne i inre ögonvrån för att öppna upp ögat lite. Om du vill kan du markera globlinjen lite lätt med en ljusbrun skugga. Böj ögonfransarna och använd mascara med mycket volym så du öppnar upp ögat med mascaran så att säga. Ha på rouge, gärna en rosig eller aprikosfärgad för att få den där fräscha looken. Är du riktigt blek och glåmig så kan du gott och väl svepa på lite solpuder också. Lycka till!

FRÅGA:

Hej. Tack för en bra blogg. Jag undrar om din podcast har kommit ut ännu?

SVAR:

TACK! ♥ Nä, ett avsnitt är inspelat men saker tar tagit längre tid än planerat. Dessutom har Hannah en helt fullbokad agenda varför det varit helt omöjligt för oss att spela in fler avsnitt. Vi ska i alla fall träffas och prata om hur vi ska göra med den där podcasten så information kommer framöver.

FRÅGA:

Heej!
Jag gillar din sida! Kul med ärliga ”tokiga” glada sura inlägg 🙂
Som mamma har man ju knappt tid med sig själv. Och finns det en stund ledig så
går den ju direkt till hushålls göromål, plocka ur/i disken. Sortera tvätten tvätta igen, förbereda för morgondagen.. ja du vet, det är ju aalltid nåt som ska fixad trixas hjälpas med eller förberedas.

Då till frågan, när du får välja att göra nåt för DIG , vad väljer du då?

Ha en härlig onsdag!! Kram

SVAR:

Vilken bra fråga! Alltså jag fick verkligen sätta mig ner och fundera på den här. Jag kom fram till att när jag gör något bara för mig så unnar jag mig en stund att gå helt själv på stan och titta på kläder. Det kan också vara att jag bokar in en träff med en god vän för att bara äta gott och dricka lite vin. Jag försöker tänka ”fylla på energi”. Det får jag från goda vänner. Jag är dålig på att ta mig tiden till mig själv och allt sker oftast med lite stress eller dåligt samvete. Dock så ska jag jobba hårt med att förbättra det. Jag ska unna mig mer tid till mig själv, bra där. Du fick mig att tänka till! ♥

FRÅGA:

Hej! Jag älskar din blogg, förutom på måndagar, då behöver jag själv piggas upp och jag blir mera nedstämd just på din blogg på måndagar, men alla andra dagar läser jag haha 🙂 Jag har en fråga ang flytta ihop med någon som inte har barn sedan tidigare. Hur gjorde ni när du hade två barn innan, delade ni på alla kostnader ändå, som mat, hyra mm. Eller betalade du mera pga dina barn eller hur löser man det?

SVAR:

Först, jag måste verkligen sluta HATA måndagar så hårt som jag gör. Det färgar ju herregud av sig på er. Inte bra alls. Jag lovar att jag fr o m nu ska förbättra mig på det. Vi kan inte ha det såhär ju, att du inte kan läsa här inne på måndagar för att jag måndagssurar liksom. NO NO NO! Tack för sparken i baken, jag ska göra en stor kraftansträngning med just det! Vad gäller att flytta ihop. Såhär är det. Om du träffar en kille och han blir kär i dig och du i honom så har ni ju förälskat er i varandra som ni är och som ni ser ut, INKLUSIVE ungar och hela fadderullan! Vi delade SJÄLVKLART på alla kostnader från när vi flyttade ihop! Varför skulle man inte göra det för att du har barn? Det låter helt befängt enligt mig. Sen att han kanske inte behöver köpa vinteroveraller och sånt till dina barn (det kan man kanske försöka dela på med pappan till barnen) men man ska ju självklart dela allt lika från det man flyttar ihop. Det är min åsikt. Tjänar den man flyttar ihop med djäviluuuusiskt mycket stålars så kanske han t.o.m. får pröjsa mer! Och tvärtom såklart! Men så är min åsikt kring detta och det har aldrig varit några problem för oss, det var lika självklart för Tony! Hoppas ni hittar en lösning som passar er! ♥

FRÅGA:

Hej!

Jag undrar om hur man lägger en snygg ögonmakeup. Jag har bruna ögon och brunt hår. Vad ska man använda för färger? Måste färgerna matcha med kläderna? Jag har hört att man ska lägga en ljusare färg på hela locken, och sen lägga en annan färg ute i kanten. Jag tycker dock att färgen inte blir jämn. Inte på mig i alla fall. Det blir mer på ena sidan än andra. Sen undrar jag om bra smink till ögonbrynen. Jag är som sagt mörk och vill ju visa upp mina ögonbryn, och brukar använda penna. Men jag kan tycka att penna får det att se onaturligt ut ibland. Tips?

SVAR:

Jag har en hel del sminktips här på bloggen om hur man lägger ögonskugga. Sök bland kategorier på DAGENS SMINKNING och MAKEUP & SKÖNHET. Sedan ligger min gamla skönhetsblogg kvar ser jag så där kan du också hitta massor med tips. Vad gäller färgerna så är det där med att matcha kläderna en smaksak, en del säger ”Nej för helvete” en del tycker det är ok. Det är en smaksak tycker jag. Du som har bruna ögon ska helt klart satsa på gröna toner på ögonskugga men också bruna/beiga toner. Du kan också vara supersnygg i någon klar turkos färg samtidigt som orange är riktigt snyggt. Prova dig fram, grönt framhöver i alla fall din bruna färg på ögonen. Ögonbrynen så tipsar jag om antingen ett ögonbrynskit i form av skuggor och penslar, Anastacia har en riktigt bra och Make Up Store också. Jag skulle komplettera det med en bra ögonsbrynspenna. Elizabeth Arden har en fantastiskt ögonbrynspenna sen tycker jag budgetvarianten från H&M också är riktigt bra. Lycka till! ♥

FRÅGA:

Hej! Jag undrar om smink inte gör så man får rynkor? Jag menar påskyndar inte det rynkorna om man sminkar sig mycke varje dag? Sparar man inte på huden om man inte sminkar sig? Vad tror du? Kram

SVAR:

Nä, jag tror inte att det påskyndar åldrandet. Inte i dagens läge med alla produkter som utvecklats att innehålla så bra ingredienser om möjligt. Kram

FRÅGA:

Hej!
Hittar inte inlägget du hade skrivit om VV?
Kan du inte berätta hur en dag ser ut för dig med PP tänk?
Hur många PP äter du? Använder du din veckobonus? aktivitetspoäng?
Hur strikt är du?
Tank för lite inspiration =)

SVAR:

En dag ur PP synpunkt går idag på automatik. Jag vet hur mycket jag kan äta och hur mycket jag INTE kan äta. Jag äter 26 PP per dag och faktiskt lite av veckobonusen varje dag om jag inte har någon fest till helgen planerad. Aktivitespoängen däremot struntar jag i att använda, ja om jag inte får läge. Är det så att det bjuds på någon god efterrrätt på söndagen och jag inte har varken veckobonus eller PP kvar för den dagen så använder jag swjälvklart den. Men jag räknar aldrig in den faktiskt. Det är för att den ska vara så naturlig som möjligt, jag ska inte förtjäna mer för att jag tränar, det är mitt dagliga liv och något som bara ska ingå. Så tänker jag kring det. Jag är inte jättestrikt, mest för att det inte passar mig alls. Jag måste få sväva ut när jag känner för det och jag måste tillåta mig att göra det. Det är därför jag idag har lyckats med min viktminskning, förut har jag dömt mig själv så himla hårt om jag inte varit superstrikt. En vanlig dag för mig ser ut såhär:

FRUKOST: Havrevälling och 2 hårdbrödsmörgåsar med lätta, skinka och grönsaker och the.
MELLIS: Banan eller proteinshake beroende på om jag tränat eller inte.
LUNCH: Kyckling, väldigt lite kolhydrater som t ex ris, lite sås och massa sallad.
MELLIS: Här är jag slarvig men försöker tänka frukt eller proteinshake.
MIDDAG: Köttfärsbiffar med en matig sallad och någon god sås.
KVÄLLSMÅL: Sällan jag unnar mig nåt på kvällen men gör jag det så kan det vara kvarg med funlight och solrosfrön eller grönsaker och någon dipp.

FRÅGA:

 Ställde en fråga i inlägget om farsdagstavlan. Då min pappa inte är min biologiska, så undrar jag om man på tavlan kan skriva att blod inte är tjockare än vatten?

SVAR:

Finns inga klara sådana men vill du ha en sådan ändring så kan Du välja en tavla som heter EGEN TEXT i respektive storlek. I meddelanderutan till butik kan du skriva dina önskemål.

1
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jennie
jennie
10 years ago

ja, du känns ärlig men det gör inte Hanna…før mkt reklam på hennes sida!

Nästa inlägg

Dagens RECEPT – Kladdkaka med kokostosca

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x