Dagens RECEPT – Halloween cupcakes

20131103-051753.jpg

I år hängde jag inte riktigt med på att det huxflux blev Halloween. Man har så mycket ibland så helgerna liksom avlöser varandra. Dock så tänkte jag i alla fall bjucka på ett roligt halloween recept. Dessa är mina halloweencupcakes i lite kul tappning.

RECEPT: 12 st

3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljessens
100 g smör
1 dl vispgrädde
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
En nypa salt

Vispa ägg, vaniljessens och socker riktigt pösigt och vitt. Smält smöret och låt det svalna en aning. Häll i det i äggsmeten. Häll också i grädden. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och blanda i det i smeten. Vänd ner det så du inte förstör all luft du just vispat in i smeten. Häll i dessa i cupcakes formar, in i ugnen i ca 15 minuter på 185 graders värme. När de gräddats klart tar du ut dom för att svalna.

FROSTINGEN:

3 dl vispad grädde
250 gr mascarponeost
1 dl florsocker
Orange karamellfärg

Blanda först mascarponeost och florsocker. Vispa ihop till en krämig frosting. Ha i den vispade grädden, lite i taget. Vispa sedan igenom ordentligt. Fyll en spritspåse och spritsa cupcakesen. Några av dessa cupcakes gör du till spöken. Kavla vit sockerpasta och tryck ut rundlar som du petar hål för ögon. Lägg försiktigt på frostingen. KLART!

2
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Hjälp mig vinna en ny säng!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x