Vi kan hjälpa!

Godmorgon! Det är torsdag och vi hade en riktigt mysig och framförallt god kväll igår. Du ska få bilder på vårt ONSDAGS -LYX sedan. Jag har sovit en hyfsat bra natt även om jag vaknade tidigt, somnade halv 8 igår kväll….så det där stretchandet med att hålla ut på kvällen höll inte alltså. 😉

Dock så vill jag börja denna morgon med att vädja till er, ni är ju en hel del som läser här inne och igår var nog tänkt att jag skulle bli berörd. Att jag på något sätt skulle bli medveten och på det sättet också skriva till dig och er som läser här. Det började med att jag åkte till posten på ICA Maxi. Där i kön vänder sig plötsligt en tjej till mig och säger:

”Du som når ut till så många, kan du hjälpa mig och tipsa om en sida som heter Matkassen på Facebook? Hon berättade vidare om en kvinna hon just besökt, som varken hade mat eller blöjor till sitt barn. Jag blev så himla berörd och kastade mig in på sidan när jag kom hem.

20131107-052134.jpg

Där efterlyser dom hjälp till familjer i akut nöd. Det kan handla om mat och kläder men också blöjor och andra saker. Kan och vill man hjälpa dessa olika familjer så kan man först och främst gilla deras sida på Facebook. Är det sedan så att man har något som de efterlyser och som behövs skickar man ett PM på sidan så återkopplar dom.

Senare på kvällen gick jag in på Hannahs blogg och det här inlägget där hon skrev om flickhemmet i Indien där hon är just nu. Jag blev så himla berörd av de första bilderna hon visade häromdagen. Jag satt och grät hemma i soffan. Såhär skrev Hannah:


På en fuktig, smutsig pappkartong under en bro mellan två trafikerade vägar låg den här lilla bebisen. Mamman satt bredvid med sorgsna ögon. Det går inte att hålla tårarna tillbaka.

20131107-053209.jpg
Vi kan hjälpa genom att sätta in pengar på BG. 900-1934, märk insättningen med FEMME.Bilderna är lånade av Hannah.

Nu är dom nere och besöker flickhemmet. Hannah berättade att hon fått massa accessoarer ifrån Glitter, man ser verkligen glädjen på bilden när dom samlas i en hög för att välja ut något fint. Dessutom har barnhemmet fått en bil nu som de kan köra de minsta barnen till skolan med och åka på andra utflykter. Jag blev så berörd igår, vilket jobb dom gör alltså! När vi var på Hannahs 35 årsfest önskade hon sig inga presenter utan att vi gäster satte in pengar på det bg. här ovan istället. Alla pengar som FEMME och Hannah samlat in överlämnas i Indien nu när hon är där. ❤️

20131107-055202.jpg
Bilder lånade av Hannah.

Så, nu har jag skrivit till dig också. Vi kan alla hjälpa till på något sätt….. Man kan också glädjas åt det man faktiskt har. Igår satt jag och var glad över att inte jag behöver sitta under en bro med mitt barn och känna vanmakt och frustration över att inte kunna ge mitt barn det han behöver. Mitt barn låg tryggt bredvid mig under en varm filt med mat i magen och sov. Jag hade dessutom fått lyxa till det en vanlig onsdag. Vi kan inte ha dåligt samvete för att vi lever i Sverige och att vi har det bra med mat och husrum och fina kläder, men man kan hjälpa andra som inte har det. Åtminstone tycker jag att det känns skönt i hjärtat att jag kunnat hjälpa. Jag har bidragit till flickhemmet i Indien och så ska jag gilla denna Matkassen sidan nu och se om jag kan hjälpa till där framöver.

Kärlek till er alla! ❤️ Vi hörs snart igen!

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
10 years ago

Men Nina! Nu fick du ju mig till att sitta och grina på Coop-parkeringen… Du har rätt i att man ska vara lycklig för att man har det så bra som man har det! Ofta känns det som att man inte kan göra så mycket för andra. Jag brukar köpa julklappar från Unicef, autogiro till VI-skogen och försöka hålla koll på om det är någon kvinnojour som behöver hjälp. Inte mycket, men något iaf. Kollade reprisen på Skavlan igår och Elise som hjälper de prostituerade var där. Underbar kvinna som möter mycket hemskt! Inspirerande!

Susanne Jansson
Susanne Jansson
10 years ago

Hej Nina,
Följer också Hannah och deras fantastiska projekt, vilket är beundransvärt. Jag har läst att det finns ingenting i lycko-väg som att få ge. Alltså alla pengar i världen gör en inte lika lycklig som att få ge till andra som behöver. Vi kan alla dra vårt stå till stacken och skänka en slant. Det kommer jag göra! Puss och kram ”din Sussi :))”

Niiinis
Reply to  Susanne Jansson
10 years ago

Min fina Sussi! Vad glad jag blev! Du har sååå rätt! Puss & Kram min vän! ❤️

jenny
jenny
10 years ago

självklart har jag gillat ”matkassen” och bjudit in mina vänner dit! Hjälper ju inte att jag är gravid.. men jag grät mig igenom hela sidan.. tårar rann för alla som behövde hjälp och framförallt för alla fina människor som hjälper till!!

Jag känner att jag vill också göra något.. men vad? Jag vill göra skillnad på riktigt!

Nästa inlägg

Skridskor, röstning och Lyx-Onsdag!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x