Vem bestämmer hemma?

Godmorgon!

Hoppas att du vaknat till en bra dag. Själv har jag sovit som en kratta, typ inte alls….så min dag är väl lite sisådär. Men det är bara till att kicka igång dagen så brukar det ge sig.

Tänkte prata om en sak jag kom på när jag kollade ett program på TV:n i morse. Dom pratade om det här med när man flyttar ihop. Att partnerns saker ska passa med din smak och tvärtom. Hur hade ni det? Jag minns att Tonys hem var väldigt marinblått, han hade två marinblåa fåtöljer, marinblå matta osv. Dessutom hade han verkligen en 90 säng! Den låg vi och sov i i början, hur trångt var det liksom? Men å andra sidan gjorde inte det så mycket då när man var så nykär så man tuggade fragda liksom. Sedan hade han lite bilder på väggarna som var lite….well, inte helt min smak. Men så flyttade vi ihop och allt skulle liksom fördelas därhemma. Vissa saker bara ”hade jag bort”. Dom försvann liksom. 🙂 Dock så var allt lite enklare för mig då Tony flyttade in hos mig. Jag kunde säga ifrån på ett annat sätt även om jag ville att han skulle känna sig hemma och trivas också.

Det är så roligt med Tony för han brukade streta emot som fasen när jag kom med lite idéer om saker här hemma. ”Nääää, det tror INTE jag blir snyggt” försökte han. Jag lärde mig att bearbeta honom lite och flera ggr bara köpte jag saker och gjorde ändå utan och bry mig om vad han sa. VARJE GÅNG har han sedan suttit och ba: ”Fasen vad bra det blev Nina”. T.o.m suttit och berättat för vänner att VI gjort om och att det blev så jäkla bra. Hahaha….han som vägrat först liksom.

20131113-091430.jpg

Som dom här stolarna jag såg framför mig skulle bli så bra till vårt nya matbord. ”Nä, tror du inte dom blir för stora?” försökte han. Nu vill han inte sitta någon annan stans. 🙂

20131113-091603.jpg

20131113-091611.jpg

Köket sa han inte så mycket om. Han suckade lite när jag ville göra bordet mindre men jäklar i gatan så nöjd han blev sedan när han fick se resultatet.

20131113-091739.jpg

Skulle jag få som jag ville så skulle jag vilja måla trappan vit. Vi bor i hyresrätt så det blir inget av med det även om jag vill tvinga Tony och kolla med hyresvärden. Ja, för jag har telefonfobi ibland och vill inte ringa om sånt. Men han gör det inte… 🙂

20131113-091921.jpg

I sovrummet har han nu försökt få till ett litet skrivbord. Jag har muttrat lite då jag känner att det inte ska vara sånt i sovrum. Dock så börjar jag ge med mig nu, tänker att det blir bra att han sitter och fixar med sitt på kvällarna där så kanske jag kan somna i sängen och inte i soffan varje kväll.

Nu kör jag en sjysst radioövergång här men apropå sovrum! 😉 Såhär ligger vi till i sängtävlingen:

20131113-092218.jpg

Du fortsätter väl att rösta va?


Rösta på mitt bidrag!

Hur gör ni med inredning hemma? Bestämmer du allt själv eller bestämmer ni tillsammans? Har din partner någon talan? 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
10 years ago

Det är ett jädra dilemma det där.När jag och min sambo flyttade ihop så köpte vi en del nytt som skulle passa ihop med det gamla .Där gick det smidigt.Sen kommer vi till tavlor. Sambon och jag är ” rockare ”..men liksom ha kort på OZZY ,Lemmy och Phil Lynnot överallt känns lite tonår. Så vi köpte snygga ramar och det funkade.Men undan för undan har jag lyckats stuva undan dessa för att ersättas med lite annat i min smak snyggare.Hehe..han sa inte så mycket. Men vi har en mycket ful träbåt i lillarummet som jag INTE vågar flytta på. Varenda dag får jag en sur uppstötning när jag ser den men fan alltså..han gillar ju sin båt .

Githa
Githa
10 years ago

Sambon flyttade in i MIN lgh o då var det mesta inrett, han hade i sin tur inte så mkt grejer med sig o det han hade med sig skyfflades in i förrådet. Nu har vi flyttat till ett radhus o nu försöker vi bestämma tillsammans (jättesvårt!!), men jag styr lite så det i slutändan blir som jag vill. Du vet hur kvinnor gör, får det att verka som mannen får bestämma, men det i själva verket är kvinnan som bestämt 😉 Dock har han börjat få nån konstig idé om att hans flygbilder från 80-90-talet ska upp på väggarna???!!! Say what??!! Men än är inte sista ordet sagt i den fighten.
Vi vill också måla trappan vit (bor också i hyresrätt) o det är ok från värden så länge det sker på ett fackmannamässigt sätt. Att slipa skiten känns som det värsta jobbet så vi lyssnade lite med vad det skulle kosta att få det gjort; 8000kr EFTER rot + 1500kr i material. Låter hutlöst tycker jag, så nu ligger trappmålandet på is 🙁

Marlene
10 years ago

Jag bestämmer allt och han betalar – rättvist och bra 🙂

Anneth
Anneth
10 years ago

Jag tror att vi diskuterar oss fram till det mesta gemensamt. Färger på textiler och duttidutt i stil med ljuslyktor skiter maken högaktningsfullt i, men annat som möbler, möblering och förvaring är han alltid intresserad av. Däremot är det jag som ser till att det inhandlas grejer. Skulle inköpen hänga på hans initiativtagande så skulle vi nog bo i en ödslig lägenhet med säng, tv och varsin pinnstol att sitta på framför tvn, typ. 🙂

Frida
Frida
10 years ago

Tja…vi är två envisa varelser med rätt starka viljor så vi vill nog bestämma lika mycket båda…lyckligtvis har vi ganska lika smak och tycke! Önskar vi hade en större budget bara att köpa de där möblerna som man vill ha. ”Småsaker” som gardiner, ljuslyktor och övrig dekoration överlåter min man till mig då han inte har så mycket intresse av det, men däremot när det gäller möbler, tavlor och så vill han gärna säga sitt.
Beundrar hur du kan ha det så fint i sovrummet, min man är notoriskt slarvig, till min stora ångest..han vill nog vara ordningsam, men kan liksom inte!! Hans nattduksbord är belamrat med böcker, tidningar, mediciner, snus…you name it! Han får liksom inte ordning på sitt kaos, likadant i tex hallen, jag har gjort det extremt pedagogiskt med olika korgar för vantar, mössor, halsdukar och tänker att man lägger sina saker där när man kommer hem på kvällen så blir det smidigt på morgonen (barnen är jätteduktiga på det)…men nej…då springer han som ett stressat monster och vet inte vart han lagt vantar, nycklar, plånbok, etc…..HUR kommer man tillrätta med detta????? Vi har pratat om det och han tycker det är jättejobbigt själv att vara så, men kan liksom inte ändra sig! Och perfektionisten i mig gör att jag sliter mitt hår i frustration och går jämt och ”plockar”.. För övrigt har vi det fint och bra, haha 😉

My Fredriksson
10 years ago

Har nästan precis blivit sambo. Han kom hemifrån direkt och flyttade in till min möblerade och inredda lägenhet som jag bott i under två års tid, med sin dator, lite hemprylar och kläder. Jag har varit väldigt noga med från början att han ska känna sig som hemma så jag frågade honom hur han tyckte att bara flytta in till min inredda lägenhet sådär ”Det sköter du så bra själv så” .. Frågar han lite då och då om han känner sig som hemma och det gör han. Antar att det nog är (för det mesta) en tjejgrej detdär med att inreda och pyssla, för mitt hem är likamycket hans nu och hans åsikter är lika viktiga som mina!

Är det nya saker vi behöver, lite större, som möbler, dammsugare, investering osv.. så bestämmer vi tillsammans, är det små inredningsprylar blir det jag som fixar och donar, ääälskar att gå och fixa och mysa i hemmet då det inte riktigt är hans grej 😉

Tack för mig och tack för en trevlig blogg.
Kikar in här lite då och då.
Ta hand om dig. Kram 🙂

Nästa inlägg

”Jag älskar dig” är viktigt!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x