Dagens RECEPT – LYXMUFFINS Viktväktarrecept

20131115-070655.jpg
Lyxmuffins, 12 st, 9PP/st.

Eftersom det ändå är fredag så tänkte jag lyxa till det med en maffig härlig chokladmuffins som verkligen har ALLT! Varsågoda! ❤️

RECEPT:

4 3/4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 dl Kakao
1/2 tsk Salt
125 g Smör
2 1/4 dl Socker
2 st Ägg
2 msk kallt kaffe
2 1/4 dl Lättmjölk 0,5%
3 tsk Vaniljsocker
2 st Äggvita

Frosting:
3 1/2 dl Florsocker
1/2 dl Kvarg lätt 1%
1 tsk romessens

Gör såhär:

Värm ugnen till 180°. Klä en muffinsform för 12 muffins med muffinsformar i papper. Blanda mjöl, bakpulver, 1/2 dl kakao, 1 tsk vaniljsocker och salt i en skål. Vispa margarin och 1 1/4 dl socker vitt och poröst, tillsätt också kaffet. Tillsätt äggen ett i taget, vispa till en jämn smet. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken. Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i ugn ca 25-30 minuter. Låt muffinsen svalna ca 5 minuter och lägg dem sedan att svalna helt på galler. Till fyllningen; blanda äggvitor, 1 dl socker och 2 tsk vaniljsocker i en värmetålig skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten. Vispa smeten med elvisp tills du har en styv fluffigt blankt skum . Lyft bort från värmen och ställ åt sidan. Gör chokladkrämen; rör samman 1/2 dl kakao, romessens och kvarg. Sikta i florsocker och rör tills krämen är tjock och bredbar. Dela muffinsen, lägg på vaniljfyllningen på botten, lägg på ”locket” och bred på chokladkrämen. Servera genast.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Ny parfym

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x