Saffranskaka – Viktväktarrecept

20131125-163223.jpg
Saffranskaka, 14 portioner – 4 PP/bit

Medan jag sitter och väntar på att min kamera ska komma hem, ska jag bjuda dig på ett busenkelt recept på saffranskaka. Tänkte på det, ni som INTE viktväktar ska veta att dessa bakverk är svingoda även om det är Viktväktaranpassade. Så har du inte tidigare provat baka efter ett sånt recept, GÖR DET! Jag sitter i alla fall här och väntar på kameran som sagt. Först trodde jag hade glömt kameran hemma, men sen visade det sig att den var på jobbet och så glömde jag den där. Snark, jag vill ju berätta för er om SPA:t och att jag idag fick till ett sånt jäkla bra erbjudande för er läsare. Dom förstod min bön när jag sa att alla borde få gå på SPA oftare. Men håll ut, snart skriver jag om det. 🙂

RECEPT SAFFRANSKAKA

2 st Ägg
2 dl Socker
50 g Smör
1 dl Lättmjölk 0,5%
1 pkt Saffran
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Margarin flytande 80%
2 msk Ströbröd (skorpmjöl)
1 msk Florsocker

GÖR SÅHÄR:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Vispa ihop mjölk och saffran. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i äggsmeten växelvis med mjölk och smör. Smörj en form med 1 msk flytande margarin och ströbröd. Häll upp smeten i formen. Grädda i ugn 175 grader ca 35 minuter. Sikta över florsocker vid servering. Gott att bjuda till kan vara lite vaniljvisp eller kesella med lite florsocker och kanel om man vill göra det ”lite smalare”.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

20 saker du kanske inte visste om mig….

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x