Sälen bokad!

20131127-045737.jpg

Sälen bokat! Här ska vi bo i mellandagarna!

Det är tidigt och jag är mycket trött. Men jag ska snart göra frukost här så piggar vi säkert på oss.

Oj vad jag/vi har velat fram och tillbaka angående denna resan alltså. Vi har ett par kompisar som ska åka upp en weekend till Sälen i mellandagarna. Dom frågade om vi var sugna på att hänga med? Jag och Tony är inga ”superfan” av att lämna bort Milo. Dom stora barnen har blivit så stora så dom klarar sig i stort sett själva numera och är inte beroende av mig som mamma på samma sätt, det är ju fasen knappt man ser dom numera. Men Milo är fortfarande liten, vi har alltid bråttom att hämta hem honom om vi lämnat bort honom över natten. Det längsta vi varit ifrån honom är 2 nätter och det var tufft tyckte vi båda. Dock så känner vi att vi verkligen skulle behöva ha lite egentid, bara vara Tony och Nina. Så vi har dividerat fram och tillbaka angående denna resan…ska vi? Ska vi inte? Det var t.o.m så den första stugan jag bokade ”brann inne” för att vi velade. Dock så bestämde vi igår att vi ska åka. Tony fick också semester så allt bara löste sig. Nu ska vi åka på tu man hand, träffa våra kompisar lite som bor i en helt annan del av Sälen. Åka skidor, sova, äta gott, mysa, bara vara, prata massor, basta, dricka bärs. Ja men så ungefär…det kommer göra oss gott. Milo är dessutom hos människor som älskar honom massor och kommer göra allt frö att han ska ha tre dagar av fasligt kul! Nu ser vi fram emot detta massor och så känns det inte lika mycket ”dåligt samvete” då vi planerat att åka även med barnen på skidresa i vår. Men liiiite ont i magen har jag….

Jag är såhär. Däremot dömer jag ingen annan som inte är så. Tvärtom så önskar jag ibland att jag hade lättare att lämna barnen. Det har nämligen varit såhär med dom alla. Kanske också lite därför som jag och stora barnens pappa ”tappade bort” varandra på vägen. Det är viktigt att vara rädda om kärleken och att inte tappa bort sig själv och varandra på vägen. För Tony är ju jag fortfarande en fru, inte bara mamma till hans barn. Beslutet är nu taget. Resan är bokad och betald. Vi ska peppa varandra och verkligen försöka njuta av denna tid för oss själva ordentligt. Tänk om vi åker upp och sover i 3 dagar istället, skiter i skidorna och bara slaggar igen massa förlorad sömn. 🙂

Jag vet att vi alla är otroligt olika på just detta. Men berätta, har du lätt eller svårt för att lämna bort barnen? Berätta hur du tänker när du ska unna dig att ha egentid och lämnar bort barnen, vi behöver massa pepp här. 🙂 (Vi har avbeställningsskydd) ;).

 1. Ulrica skriver:

  Peppar massor, ni kommer att ha det helt underbart!!
  MEN jag förstår er helt och fullt.. jag har haft megasvårt att lämna bort barnen, har nästan aldrig gjort det. Har faktiskt lite svårt än idag att åka bort om jag vet att Thomas bara ska vara hemma. Är man en kycklingmorsa då :)). Micke och jag har aldrig varit iväg på egen hand, det längsta är en hotellnatt i sträck. Däremot har vi varit iväg på olika håll såklart, men då har alltid den andra varit hemma.

  Det är väl hög tid nu att börja ta hand om varandra, snart sitter vi ensamma hemma och undrar vad sjutton vi ska hitta på tillsammans…

  Kram

 2. Anna skriver:

  Ja du vad ska en annan säga om detta att lämna bort sina barn?? Mina barn är 10, 8 & 4år vi lämnade bort dom förra månaden för första gången 1 natt sov dom borta!!! Den äldsta har sovit över hos kompisar & så ,men han är ingen ”gillare” av det direkt, vilket gör det ”svårare” att lämna bort dom. Jag & min make har aldrig åkt iväg & tagit in på hotell eller varit borta ett par nätter, vilket kanske inte är så bra…men det har blivit så bara..kanske en bidragande orsak att det alltid känns så ”jobbigt” när vi frågar om hjälp med..trist men sant!! Så njuut av att ni kan åka bort & få hjälp 🙂 om jag skulle vara avundsjuk på något så är det på dom som får hjälp av sin familj när man behöver det, eller när man inte behöver det med!!!

 3. Fru P skriver:

  För mig är det stört omöjligt att lämna bort barnen nu för tiden. Varför? Jo för att jag bara har dem 50% och det är vidrigt nog… så jag passar på att hitta på vuxengrejer de dagar jag inte har mina flickor.

  Kanske har jag gjort det lätt för mig? 🙂 Nä, skämtåsido. Det är fan ingen picnic det här med varannan vecka. Det är BAJS rent ut sagt. Men men, livet skall inte vara lätt har jag förstått.

  Kram bästa Niiinisen.

  1. Niiinis skriver:

   Gissa om jag vet vad du pratar om? När jag separerade och hade Thedde och Elliot varannan vecka blev det inte mycket barnvakt kan jag säga. Men min fina Pendlis. Jag lovar att det blir lättare när dom blir äldre (om det binär nån tröst). Då väljer dom att själva vara ute och fladdra och inte hemma. Mina barn kikar in hos mig även de veckor de är hos sin pappa och på något sätt börjar man så smått att släppa taget om dom nu. Snart ska väl Thedde flytta? Haha…nä, inte än hoppas jag. Men förstår du. Det kommer lätta
   Sen men det är ingen promenad i parken att ha det så när de är mindre. Många tårar har runnit….

   Stor kram fina du! ❤️

 4. Jag har också lite svårt att ” lämna” barnen och åka bort.
  Jag tänker ofta att – åh vad skönt att åka bort i några dagar och inte ha något direkt ansvar… För att sedan tänka nej fy vad hemskt att vara i från barnen länge. Jag har varit i från dem högst 2 nätter. De är 4 och 8 år.
  Vi har mina föräldrar 25 mil bort samt makens 10 mil så att vara spontan en kväll funkar inte. Men till helgen ska vi åka och bo på slott lörd- söndag, barnfria! ; ) våra barn frågar knappt vart vi är när vi har varit borta
  Över natten osv.
  Barnen mår bra tror jag av att vara med andra nära släktingar som tycker om att vara med dem.

  Sälen är skitskoj, älskar att vara där. Skidåkning, roliga afterSki, god mat, fin natur osv. Du kommer att ha det så bra när du är där så dagarna går fort! Sedan åker du hem med ny energi.

 5. Lena skriver:

  å, vad jag känner igem mig i dig när det gäller detta! Nu är våra barn 13 och 17 år, men när de var små hade vi sällan barnvakt och när vi väl hade det så skyndade vi oss och hämta hem dom <3 . Nu när de klarar sig själva är det ju så klart mycket lättare men ändå så längtar jag efter dom när vi är borta, vill ju vara med dem så mycket som möjligt! I januari har jag och sambon bokat in oss på en weekend på Görvälnsslott för lite kvalitetstid för att hålla lågan levande 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..