Sälen bokad!

20131127-045737.jpg
Sälen bokat! Här ska vi bo i mellandagarna!

Det är tidigt och jag är mycket trött. Men jag ska snart göra frukost här så piggar vi säkert på oss.

Oj vad jag/vi har velat fram och tillbaka angående denna resan alltså. Vi har ett par kompisar som ska åka upp en weekend till Sälen i mellandagarna. Dom frågade om vi var sugna på att hänga med? Jag och Tony är inga ”superfan” av att lämna bort Milo. Dom stora barnen har blivit så stora så dom klarar sig i stort sett själva numera och är inte beroende av mig som mamma på samma sätt, det är ju fasen knappt man ser dom numera. Men Milo är fortfarande liten, vi har alltid bråttom att hämta hem honom om vi lämnat bort honom över natten. Det längsta vi varit ifrån honom är 2 nätter och det var tufft tyckte vi båda. Dock så känner vi att vi verkligen skulle behöva ha lite egentid, bara vara Tony och Nina. Så vi har dividerat fram och tillbaka angående denna resan…ska vi? Ska vi inte? Det var t.o.m så den första stugan jag bokade ”brann inne” för att vi velade. Dock så bestämde vi igår att vi ska åka. Tony fick också semester så allt bara löste sig. Nu ska vi åka på tu man hand, träffa våra kompisar lite som bor i en helt annan del av Sälen. Åka skidor, sova, äta gott, mysa, bara vara, prata massor, basta, dricka bärs. Ja men så ungefär…det kommer göra oss gott. Milo är dessutom hos människor som älskar honom massor och kommer göra allt frö att han ska ha tre dagar av fasligt kul! Nu ser vi fram emot detta massor och så känns det inte lika mycket ”dåligt samvete” då vi planerat att åka även med barnen på skidresa i vår. Men liiiite ont i magen har jag….

Jag är såhär. Däremot dömer jag ingen annan som inte är så. Tvärtom så önskar jag ibland att jag hade lättare att lämna barnen. Det har nämligen varit såhär med dom alla. Kanske också lite därför som jag och stora barnens pappa ”tappade bort” varandra på vägen. Det är viktigt att vara rädda om kärleken och att inte tappa bort sig själv och varandra på vägen. För Tony är ju jag fortfarande en fru, inte bara mamma till hans barn. Beslutet är nu taget. Resan är bokad och betald. Vi ska peppa varandra och verkligen försöka njuta av denna tid för oss själva ordentligt. Tänk om vi åker upp och sover i 3 dagar istället, skiter i skidorna och bara slaggar igen massa förlorad sömn. 🙂

Jag vet att vi alla är otroligt olika på just detta. Men berätta, har du lätt eller svårt för att lämna bort barnen? Berätta hur du tänker när du ska unna dig att ha egentid och lämnar bort barnen, vi behöver massa pepp här. 🙂 (Vi har avbeställningsskydd) ;).

0
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tezz
10 years ago

Åhvad härligt!! Vi är ganska dåliga på Att lämna bort barnen sådär över natten! Vi brukar ta egentid någon gång i månaden o gå på bio men det är nog allt! Hopppas att ni får en toppen resa!

Erica
Erica
10 years ago

Bara åk och med gott samvete! Era barn har rätt att ha föräldrar som mår bra och då är det er skyldighet att vårda er kärlek! Dessutom bara tre dagar,det är en kort tid!
Själv har jag varit ifrån mina barn 5 dagar när min man och jag var till Kroatien för att fira 20 år tillsammans.Det var lite jobbigt fastän minstingen då redan var 8 år! Men oj så bra för vårt förhållande!

Niiinis
Reply to  Erica
10 years ago

Åh tack för dom orden! Så skönt att höra. Låter superhärligt.

KRAM

Johanna
Johanna
10 years ago

Vad härligt med skidsemester! Det är ni värda! Själv var vi borta 5 dagar från sonen i Spanien nu i höstas. En helt fantastisk resa! Före resan bokades var jag väldigt orolig för bortlämnandet av lilleman. Men jag tänkte om 40 varv. Vi skulle få en barnfri semester med sena kvällar och gott vin och sonen skulle slippa oss och vara med mina föräldrar. Han älskar att vara där.Tryggare plats på jorden finns inte! Självklart var sista dagen jobbig, den hoppar jag nog nästa gång! Men oj vilken vinst! Det var utvilade, kära och glada föräldrar som kom hem!

Niiinis
Reply to  Johanna
10 years ago

Låter jättehärligt!

Jag hoppas att det är precis så vi känner efter vår resa.

KRAM

jenniepennie
10 years ago

Låter som att ni har så mycket planerat så ni kommer inte hinna sakna barnen :-). Nä då…ni kommer ha det dömysigt! !:). kul förresten att få träffa dig live häromdagen. Ha en super bra dag!! Kram på dig

Niiinis
Reply to  jenniepennie
10 years ago

Detsamma! 🙂

Ja, jag lär väl köra slut på mig själv så jag slipper längta, haha… 😉

KRAM

Englamo2
Englamo2
10 years ago

God morgon. Ja du det är svårt en sån sak. Tur att vi alla kan tycka olika där. Jag blev ju änka o ensam med barnen då dom var 8 och 10 år.
Under hela den tiden innan hade vi aldrig lämnat barnen för detta med egen tid mer än kanske en kväll då och då och någon dagtid.
Men något år efter dödsfallet tog min mamma dom någon helg ibland o så plötsligt 1 hel vecka till släkten. OJ, vad jag led haha Men jag klara det också
Så min ”lilla” var 10 år innan jag behövde denna egen tid för en resa o få ny energi. Det gick bra det också.
Men jag ser verkligen inte ner på folk som lämnar sina barn en helg då o då , var bara jag som inte ville det. Så åk ni och njut. KRAM

Niiinis
Reply to  Englamo2
10 years ago

Ja precis, alla ser på det så olika. Sen tror jag också det beror på hur relationen fungerar. Det är så många saker det hänger på…

Jag hoppas att detta ska ge energi. Blir det bara en stor längtan och ont i själen så vet vi ju att vi inte behöver hålla på och åka iväg. Haha….

Vad kämpigt att bli änka. 🙁 Jag beklagar verkligen.

Stor kram till dig! ❤️

Englamo2
Englamo2
Reply to  Niiinis
10 years ago

Tack för din omtanke.
Jag och barnen har klarat våra år efter många om och men…!
Nu är det fullt upp ändå och massa pajer o mat på gång. Imorgon firar jag 50 års dagen med sommaren varar till advent kalas. Börjar med sommarbuffe och avslutas med adventsdrinkar , glögg och julmusik.
I eftermiddag ska det dukas o då allt i rosa, silver o svart. Ska bli kul.
Sen är det dags för alla julmarknader här……ha mysig o fin dag / Kram

Bettan
Bettan
10 years ago

Jag har nog ganska lätt att vara ifrån barnen. Reser en del i jobbet och kan då vara borta en vecka åt gången, har gjort det ända sedan de var riktigt små. Såklart saknar vi varandra under den tiden men saknad kan ibland vara bra också – jag älskar att komma hem!
Res och ha det så SUPERTREVLIGT på tu man hand och njut – inte glömma!

al68
al68
10 years ago

Förstår precis din känsla, är precis likadan. Men ibland måste man bara försöka göra det ändå, det är ju rätt skönt när man väl är iväg och barnen går det ju ingen nöd på eller hur? ; )

Har precis som dig ett äktenskap bakom mig och vet hur viktigt det är att man inte ”tappar” varandra på vägen utan tar det små stunderna man kan på tu man hand. Vi är rätt bra på det min man och jag, det behövs inte så mycket.

Försök njut av detta, det är ni värda <3

ellabellabus09
ellabellabus09
10 years ago

Åååå, Nina! Det väl klart att ni ska åka och njuta av härlig skidåkning och en massa annat trevligt. Tänk dig klarblå himmel och en härlig sol som bränner lite lätt på kinderna när du sitter på after ski och njuter av en kall öl! 😉
På sätt och vis är jag dålig på att lämna bort mina barn. Tyvärr har vi bara svärisarna vi kan lämna till där vi bor då min mamma och syskon bor på annan ort. Men barnen älskar sin farmor och farfar och är där gladeligen varje dag om det gick. 🙂 Har varit ifrån mina barn 4 dgr som mest. Men det var jätteskönt för mig och min man som kom ikapp varandra lite. Och sen visste jag att barnen hade det bra. Vi ringde varje dag för att se hur deras dag hade varit och säga god natt, tyckte jag var viktigt. Ta hand om varandra när ni är i Sälen och njut!!!!!!! Det är ni väl värda. Många kramar Louise

Helene
Helene
10 years ago

Våra tre barn har från ca 3 års ålder tyckt att det varit roligt att få vara med farmor eller mormor, de har velat vara borta mer än vi velat lämna dem men kul när de själva har frågat och sett fram emot några dagar med total ompyssling av ex farmor, att få bo i hennes lägenhet, fika på stan och bara ha det mysigt. Har aldrig varit problem och eftersom de själva velat har jag inte tyckt det varit svårt heller faktiskt. Men vi har alltid bokat in ett par tillfällen per år då vi åkt på SPA eller 3 dagar i London eller liknande, bokat in äktenskapsvård som en del av vårt liv, det har känts viktigt och så har vi varit gifta 25 år nu……..tror faktiskt det varit en del av vi klarat vara gifta så länge trots 3 barn, cancersjukdom och annat!

Mira
Mira
10 years ago

Ni gör helt rätt som åker o får lite egentid!!
Vi är skitdåliga på det, o då är barnen ändå 13&15 🙂
Men mycket beror på att det hänt lite väl mycket runt dem o jag har velat finnas där för dem 24/7.
inte ens när vi gifte oss i våras var vi borta mer än en natt.
Du fick mig dock att bli sugen på att dra iväg nånstans med mannen, en helg iaf 🙂
För jag önskar verkligen att jag var bättre på att vara ifrån barnen.

Vickis
Vickis
10 years ago

Jag är både ock, ibland är det döjobbigt att lämna bort tjejerna men ibland är det ju så underbart att bara få vara Vickis & Mattias och inte bara mamma & pappa hela tiden.
Tror det beror lite på vad det är man ska göra, när vi fick en weekend i Göteborg med Robbie Williams konsert i somras blev vi som nykära på nytt.
Vårda kärleken, det mår ni alla bra av, och som sagt – Milo kommer vara omgiven av människor som älskar honom och ha det så kul att han knappt kommer ha tid att sakna er. 😉

Lena
Lena
10 years ago

å, vad jag känner igem mig i dig när det gäller detta! Nu är våra barn 13 och 17 år, men när de var små hade vi sällan barnvakt och när vi väl hade det så skyndade vi oss och hämta hem dom <3 . Nu när de klarar sig själva är det ju så klart mycket lättare men ändå så längtar jag efter dom när vi är borta, vill ju vara med dem så mycket som möjligt! I januari har jag och sambon bokat in oss på en weekend på Görvälnsslott för lite kvalitetstid för att hålla lågan levande 😉

annanina76
annanina76
10 years ago

Jag har också lite svårt att ” lämna” barnen och åka bort.
Jag tänker ofta att – åh vad skönt att åka bort i några dagar och inte ha något direkt ansvar… För att sedan tänka nej fy vad hemskt att vara i från barnen länge. Jag har varit i från dem högst 2 nätter. De är 4 och 8 år.
Vi har mina föräldrar 25 mil bort samt makens 10 mil så att vara spontan en kväll funkar inte. Men till helgen ska vi åka och bo på slott lörd- söndag, barnfria! ; ) våra barn frågar knappt vart vi är när vi har varit borta
Över natten osv.
Barnen mår bra tror jag av att vara med andra nära släktingar som tycker om att vara med dem.

Sälen är skitskoj, älskar att vara där. Skidåkning, roliga afterSki, god mat, fin natur osv. Du kommer att ha det så bra när du är där så dagarna går fort! Sedan åker du hem med ny energi.

Fru P
10 years ago

För mig är det stört omöjligt att lämna bort barnen nu för tiden. Varför? Jo för att jag bara har dem 50% och det är vidrigt nog… så jag passar på att hitta på vuxengrejer de dagar jag inte har mina flickor.

Kanske har jag gjort det lätt för mig? 🙂 Nä, skämtåsido. Det är fan ingen picnic det här med varannan vecka. Det är BAJS rent ut sagt. Men men, livet skall inte vara lätt har jag förstått.

Kram bästa Niiinisen.

Niiinis
Reply to  Fru P
10 years ago

Gissa om jag vet vad du pratar om? När jag separerade och hade Thedde och Elliot varannan vecka blev det inte mycket barnvakt kan jag säga. Men min fina Pendlis. Jag lovar att det blir lättare när dom blir äldre (om det binär nån tröst). Då väljer dom att själva vara ute och fladdra och inte hemma. Mina barn kikar in hos mig även de veckor de är hos sin pappa och på något sätt börjar man så smått att släppa taget om dom nu. Snart ska väl Thedde flytta? Haha…nä, inte än hoppas jag. Men förstår du. Det kommer lätta
Sen men det är ingen promenad i parken att ha det så när de är mindre. Många tårar har runnit….

Stor kram fina du! ❤️

Anna
Anna
10 years ago

Ja du vad ska en annan säga om detta att lämna bort sina barn?? Mina barn är 10, 8 & 4år vi lämnade bort dom förra månaden för första gången 1 natt sov dom borta!!! Den äldsta har sovit över hos kompisar & så ,men han är ingen ”gillare” av det direkt, vilket gör det ”svårare” att lämna bort dom. Jag & min make har aldrig åkt iväg & tagit in på hotell eller varit borta ett par nätter, vilket kanske inte är så bra…men det har blivit så bara..kanske en bidragande orsak att det alltid känns så ”jobbigt” när vi frågar om hjälp med..trist men sant!! Så njuut av att ni kan åka bort & få hjälp 🙂 om jag skulle vara avundsjuk på något så är det på dom som får hjälp av sin familj när man behöver det, eller när man inte behöver det med!!!

Ulrica
10 years ago

Peppar massor, ni kommer att ha det helt underbart!!
MEN jag förstår er helt och fullt.. jag har haft megasvårt att lämna bort barnen, har nästan aldrig gjort det. Har faktiskt lite svårt än idag att åka bort om jag vet att Thomas bara ska vara hemma. Är man en kycklingmorsa då :)). Micke och jag har aldrig varit iväg på egen hand, det längsta är en hotellnatt i sträck. Däremot har vi varit iväg på olika håll såklart, men då har alltid den andra varit hemma.

Det är väl hög tid nu att börja ta hand om varandra, snart sitter vi ensamma hemma och undrar vad sjutton vi ska hitta på tillsammans…

Kram

Nästa inlägg

Bilpaj och tidig kväll!

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x