Chokladfudge med vanilj

20131128-093759.jpg
Chokladfudge

Så gott detta blev alltså! Detta är
fudge som är lite typiskt för julen. Denna är smaksatt med kakao och vanilj.

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 msk smör
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Blanda vispgrädde, smör, sirap och strösocker. Koka upp och koka sedan på medelvärme, var noga med att röra om ganska så ofta. Koka tills smeten klarar kultestet. Häll i kakao och vaniljsocker, rör ordentligt så allt löses upp. Vill du kan du smaksätta med lite flingsalt också, det sättet lite twist på smaken. Häll upp i en bakpappersklädd form som är ca 20×20 cm. Låt svalna, gärna i julen. Skär upp i fyrkantiga bitar.

7
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pillan
Pillan
10 years ago

jag är ingen petimeter.. egentligen. Men jag kunde inte låta bli att brista ut i ett asgarv över ditt särgegna sätt att benämna kylen..
HAHAHAH.. jag ser framför mig hur man säger: kan du ta fram osten ur julen .. gullet? Eller .. å bredvid julen står frusen. Sorry.. hahaha.. jag är nog bara matt och övertrött. Så nu torkar jag bort mina glada tårar ur ögonvrån och fortsätter jobba. Tack för ett härligt garv!!

Susanne
Susanne
10 years ago

Hej Nina!
Här kommer ett recept på peppakaksfudge:
Först kokar man samman 50 gram smör, 1 dl ljus sirap, 3 dl socker och 3 dl grädde. Här hade jag i ungefär 2 tsk pepparkakskrydda med. När man kan göra kulprovet så lägger man i 100 gram choklad och sedan hälla upp det i en form och låta stelna.
Kram

Susanne
Susanne
10 years ago

God morgon Nina!
Hoppas allt gick bra igår och att du hade kul!
Hoppas du har fått sova ordentligt inatt.
Ville bara önska dig en trevlig helg!
Kram

Nästa inlägg

Gomöra!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x