Hur gör Du med barnens pynt?

Igår var det julpyssel på förskolan. Jag älskar dessa julpyssel kvällar och hoppas så att det fortsätter även när han börjar förskoleklass. Vi pysslade en skidåkare till tomte och en julstrut.

20131206-095516.jpg

Struten jag gjorde, sen har vi en som är lite annorlunda. Den som Milo gjorde. Jag säger annorlunda eftersom den inte är, hur ska jag säga ”perfekt gjord”. 😉 Då kanske alla förstår vad jag menar. Fick så är det mycket kärlek och kämpa bakom den struten så bara därför måste den få en plats i granen. (Host host, bakom granen, närå.) 😉 Hur gör ni? Hänger ni upp barnens pynt i granen eller göms dom? 🙂 Detta är ett känsligt ämne, jag vet. En del gömmer pyntet längst ner i byrålådan medan andra har granen full av barnens julpynt.

20131206-095829.jpg

Här kämpar han för fullt med att klippa glittertråd till sin strut.

20131206-095910.jpg

Höjdpunkten på kvällen är gröttallrik och skinksmörgås med senap. Oh happy day och Happy ”äta som en gris hela månaden”.

20131206-100020.jpg

20131206-100027.jpg

Jag och Tony satt och tittade i Milos pärm. Dom har samlat massor med härliga bilder från första dagen han började på förskolan tills nu och kommer fortsätta tills han slutar. Ååååååh….tårarna brände innanför ögonlocken kan jag säga. Vår lilla minigris! ❤️

Sååå, kommer barnens pynt fram i juletider eller göms det undan?

0
Subscribe
Notify of
guest

23 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
miak
miak
10 years ago

Jag brukar ha mina barns julpyssel framme i alla fall det året de gjort det . Vissa saker återkommer andra ”försvinner” Nu börjar mina barn bli så pass stora att de gärna har sina egna saker inne på sitt rum

Niiinis
Reply to  miak
10 years ago

Nåt kommer fram, bl.a. struten för att den gjordes i år. 😉

Anna Karlsson
Anna Karlsson
10 years ago

Godmorgon, Ja de är ju lite känsligt det där med barnens pynt. Jag löste det genom att köpa en liten plastgran som fick stå på ovanvåningen. Där fick allt det ”fula” pyntet och barnens egengjorda pynt hänga, tillsammans med en ljusslinga med lampor i alla möjliga färger. Dom har älskat sin egen gran, och jag har kunnat ha min fina stora gran i vardagsrummet ifred från pysslet.
Kram

Niiinis
Reply to  Anna Karlsson
10 years ago

Haha! Fula pyntet. Jag älskar er för att ni är som mig. ❤️

Sarah
Sarah
10 years ago

Har själv inga barn, men kan minnas från när jag själv var yngre. Det där med intresse för inredning har ganska mycket gått i arv i vår familj och ingen av oss har varit direkt intresserade av att ha pyntet vi gjort själva framme, så det har oftast hängts i våra egna rum om vi velat. Vi har en återkommande grej och det är en kyckling jag gjorde när jag var 8-9 år gammal som faktiskt åker fram varje påsk, annars är inget av vårt eget pynt framme om det inte passar in i övrigt. Ett år pärlande jag faktiskt massor av snöflingor till granen, på beställning av mamma, så vi har ju bidragit med pynt ibland, men det är inget som vi direkt velat annars.

Niiinis
Reply to  Sarah
10 years ago

Egna rum är också bra! Bra där….

Bettan
10 years ago

Löser det med att barnen har en egen gran som de får pynta hur de vill utan att jag lägger mig i. 🙂 I den stora granen hänger bara röda kulor, ljus och glitter.

Niiinis
Reply to  Bettan
10 years ago

Smart! Det får bli en till gran helt enkelt…. 🙂

Havrefras
Havrefras
10 years ago

Jag har sagt som så här att: ”i era rum får ni pimpa precis som ni vill, men i resten av huset är det jag som pimpar. Julgranen får ni också pimpa med årets julpynt som ni gjort i skolan.”

Jag känner att jag inte vill ha hela huset som en hemslöjdsbutik, men julen är ändå mer barnens tid, så granen får de också pynta med krafs 🙂

Trevlig helg./H.

Niiinis
Reply to  Havrefras
10 years ago

Hahaha! Hemslöjdsbutik! 🙂 🙂 🙂

Popprinsessan
10 years ago

Men så fint att förskolan dokumenterar!
Jag är inte jätteglad över att hänga barnens pynt just i granen, det har bara varit någon enstaka grej där. Det andra väljer jag att displaya på andra ställen i huset 🙂 Har tex en liten bricka på en skänk nu till jul med barnens pynt, som en liten utställning. Vissa saker har de på sina egna rum och någon grej glömde jag visst kvar i jullådan när jag packade upp 😉

Trevlig helg och tack för att du inspirerar!

Niiinis
Reply to  Popprinsessan
10 years ago

Smart med allt på samma ställe. Det ska jag ta till mig. 🙂

EvaLotta
EvaLotta
10 years ago

När barnen var små fick dom en egen gran i sitt ”lekrum” att pynta med allt sitt egna pyssel den gick dom med stolthet på….he he

Niiinis
Reply to  EvaLotta
10 years ago

Jag måste köpa en liten gran alltså, men då måste jag göra det nu, annars tar inte jag fram granen förrän strax innan julafton. Nä, ut på granjakt nudå. 🙂

Hanna
Hanna
10 years ago

Jag är ingen vidare ”snäll” mamma när det kommer till barnens pyssel, trots att jag verkligen uppmuntrar pyssel och skapande! Men det passar ju liksom inte in bland ”mitt” pynt… Årets julalster kan jag ju inte gärna packa undan direkt – så de får vara framme på väl valda platser (läs: platser där de inte ses så mycket…)alt upp i deras rum. I granen hamnar ingenting! Man kan hänga smällkaramellen, struten eller vad det nu är på dörren i deras rum..

Madde K
10 years ago

Barnen har en egen gran i sitt rum. Den kommer fram redan till 1:a advent och den får de pynta hur de vill, varje år får de dock varsin lite annorlunda ”julgranskula/pynt” av mig i adventspresent som jag hoppas att de kommer ta med sig den dagen de flyttar, vill säga om ca 10 år 😉

”Min” gran får de nämligen inte hänga sina egengjorda prydnader i…hands off!! 😉

mamma till 3 och mormor till 10
mamma till 3 och mormor till 10
10 years ago

Mina barn är nu 43, 41 och 35 men fortfarande har jag en del av deras alster framme.
Nu är det nostalgi istället.
Min mamma gjorde aldrig sånt med oss och visade aldrig nån glädje över nåt vi gjort.
Därför har jag varit mer tålmodig med sånt här eftersom jag vet hur viktigt det är att bli bekräftad.
Menar inte detta som nån kritik mot er andra som inte vill ha barnens alster i granen.
Ni bekräftar säkert era barn på annat sätt.
Det gjorde aldrig min mamma…..nångång.

Kram från Trelleborg.

Sarah
Sarah
10 years ago

Kan du inte lägga upp receptet på dina saffransbullar!? 🙂

Niiinis
Reply to  Sarah
10 years ago

Johooodå! Imorn så kommer det! 🙂

Zandra
Zandra
10 years ago

Nu måste jag fråga dig något helt annat än julpynt, nämligen viktväktarna. Jag blir inte klok på hur det fungerar numera. Jag var med där för många år sen. Man gick och vägde sig typ 1 gång/vecka för 100kr. Då fick man möten och alla häften och information man behövde. Numera verkar det finnas 2 alternativ, medlem online och all inclusive. Bägge för svindyra pengar! Finns det inga mellanting? Förr fanns den sk butiksguiden där dom allra flesta varumärkena fanns, typ kungsörnen, cloetta osv där man kunde kolla hur mycket en snickers innehöll i points typ. Finns det en motsvarighet till det idag? Är det då all inclusive?

Niiinis
Reply to  Zandra
10 years ago

Mitt medlemsskap är ert all inclusive.

Niiinis
Reply to  Zandra
10 years ago

Sorry, posta för tidigt.

Med all inclusive har du som en butiksguide i appen. Det har du även på hemsidan som medlem. Vad gäller det olika medlemskapen har jag lite dålig koll då jag är all inclusive. Tror att du antingen kan besöka möten och väga dig, sen kan du göra allt själv som internet medlem och sist all inclusive.

Helena
Helena
10 years ago

Har löst ”problemet” med barnens pynt genom en egen gran. Oh My god, som den ser ut; blinkande kulörta ljus, glitter i alla möjliga färger o kulor likaså, men de älskar den!!!! Övriga pyntet gör de en tomteby på en bänk i vardagsrummet av, väldigt mycket tomtar och änglar samt kronan på verket ett hus med blinkande ljus i alla möjliga färger….. De är väldigt stolta så det får bli så…. Gillar din blogg jättemycket, tack !!!!

Nästa inlägg

Godmorgon limpan på ögat!

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x