Äntligen Måndag!

Idag var det då ÄNTLIGEN MÅNDAG igen! 🙂 Helt ärligt så känns måndagar numera lättare, jag har ändrat inställning och på det kommer man långt. Dessutom är dessa måndagar som jag får göra mitt samarbete med Knorr roligare för då vet jag att det blir nåt gott att äta. Dagens recept är busenkel men oj vad god!

20131209-042253.jpg
Fläskkotlett med STEAK sauce.

Åh detta blev verkligen gott! Såsen har inslag av rödvinssmak tyckte jag och passade grymt bra till köttet. Dessutom innehåller INTE såsen tillsatta smakämnen eller konserveringsmedel.

RECEPT:

500 gr benfri hel kotlett
2 vitlöksklyftor
2 msk HP sås
2 msk soya
1/2 dl olivolja
grov svartpeppar
salt
Knorr STEAK sauce
Potatis
timjan
Olja
Flingsalt

Gör såhär:

Börja med att skiva upp köttet i 1,5 cm breda skivor. Häll i pressad vitlök, hp-sås, soya, olja, svartpeppar och salt i en 5 liters plastpåse. Blanda runt och låt köttet sedan ligga i marinaden i nån timma. Gärna flera timmar.

Stek sedan köttet i stekpannan. Dela potatisarna i klyftor med skal och allt på. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och lägg i potatisarna. Ringla över olivolja och krydda med flingsalt och timjan. Blanda gärna om så oljan når alla potatisklyftor. In ugnen med potatisen i ca 25-30 minuter på 225 grader.

Servera sedan till en härlig grönsallad och värm såsen en stund. Häll sedan över köttet så det får mojsa till sig riktigt. Snabbt, enkelt och såå gott!

20131209-044021.jpg

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madde
Madde
10 years ago

Är såserna VV-vänliga? =)

WhoopsieDaisie
10 years ago

Jag har det upplägget när det gäller alla dagar. Dagen blir faktiskt lite lättare om man börjar dagen med att sträcka ut sig och med ett stort leende tänka ”Fasen, vad gott det är att få leva!!”
🙂

Nästa inlägg

Måndagskärlek och ”kvällströtte-genen”

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x