Chokladcupcakes med lingonchocofrosting

20131207-104804.jpg
Chokladcupcakes med lingonchokofrosting.

Dessa små godsaker passar bra till julen tycker jag. Fina och se på, goda att äta och lite festligare sådär. Jag väljer att göra dom i små formar då det lätt kan bli lite mastigt annars.

RECEPT:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk vaniljessens
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
En nypa salt
100 g mörk choklad 70%

Lingonchokofrosting:
250 gr mascarpone
3 dl vispgrädde
1 msk kakao
1/2 dl florsocker
1/2 dl mixad lingonsylt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Smält smör, häll i det. Häll i gräddfil, kaffe och vaniljessens i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd det försiktigt i smeten.

Lingonchocofrosting:
Vispa grädde. Mixa lingonsylten till en slät massa. Vänd sedan i mascarponeosten, lingonsylt, kakao och socker i grädden. Vispa ihop till en följsam frosting. Spritsa frosting på dina chokladcupcakes och dekorera gärna med hyvlad mörk choklad.

0
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
10 years ago

Minska kakaon till 2msk och ersätt de andra 2 med pepparkakskrydda så blir de ännu juligare!

Anne
Anne
10 years ago

Hej hej i julstöket:)
En fråga: Vilka sminkborstar tycker du är ”bästa” köp? Make up store, Kicks mm.mm. Tänkte köpa till min dotter i julklapp, hon äääälskar att sitta och sminka sig själv och kompisar.. Vilken typ av penslar bör man ha för att få en bas??

Kram/A

Niiinis
Reply to  Anne
10 years ago

Hejsan!

Till ögonskuggor rekommenderar jag hårpenslar från Make Up Store. Jag fick och köpte ett gäng när jag gick sminkskolan 2003 och har dom fortfarande kvar och dom håller och är skitbra, snacka om investering va? Sen tycker jag smashbox har en riktigt bra pensel för en bra bas. Det är en foundationpensel. Super! 🙂

Låter som din dotter var som mig när jag var yngre.

Kram

Annrid
Annrid
Reply to  Niiinis
10 years ago

Hej!!
Tack för ditt svar:) Ja vilken investering då är det det som gäller. Men vilka typer av penslar tycker du jag ska köpa som ett ”startkit”, har du nått förslag?

Kram/A

Niiinis
Reply to  Annrid
10 years ago

Oj, jag vet faktiskt inte riktigt vad som finns nu eftersom jag sällan behöver köpa borstar. Mitt tips är att gå till make Up Store och prata med dom. Bra penslar och de flesta finns.

Kram

Anette
Anette
10 years ago

Hur länge ska dom vara i ugnen och vad menar du med mindre formar?

Niiinis
Reply to  Anette
10 years ago

Sorry! Ca 15 minuter. Med mindre formar menar jag alltså inte knäckformar och inte vanliga formar utan dom som är mellanstorlek. Finns lite överallt att få tag på.

Lycka till!

Sofia
Sofia
10 years ago

Hej! Äntligen sitter jag vid en dator å inte bara vid en platta, det är bara jobbigt att skriva då. Desto mer blir det nu 😉 Nä, inte då, men jag ville bara skriva o säga tack för all inspiration o motivation till ett hälsosammare liv! Du förstår att det är skönt att se en normal människa som inte hetsbantar, överdriver sitt matintag, överdoserar sina plus för träning och helt plötsligt avskyr godis o sött o tycker allt sånt bara är jättedåligt!! Dina inlägg har fått mig att tänka lite annorlunda, att jag kan få njuta av god mat, godis utan att ha dåligt samvete, utan att behöva ”börja om” varje måndag utan bara fortsätta vara hälsosam o röra på mig lagomt o så mkt jag kan o orkar. Man har inte all tid med två barn i huset, men 20 min är bättre än inget, en promenad är super, plankan funkar, några armhävningar osv osv. All träning är bättre än ingen. Ditt tänk har smittat av sig på mig o jag mår bra!
Äsch, nu blev det ju rätt mkt skrivet men summa summarum, TACK!
// Sofia

Nästa inlägg

Äntligen Måndag!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x