Inget bra….

20131212-094011.jpg
En promenad för magen.

Usch, min blogg känns gnällig just nu. Men det är för att det är allt annat än bra just nu. Jag har svårt att hålla en glättig, glad och hurtig ton här inne när jag faktiskt mår skit. Förlåt för det. Jag skulle ju kunna strunta i och blogg helt och hållet just nu men det känns inte heller ok för mig.

Jag har stora problem med min mage just nu. Som ni vet har jag ätit omeprazol sen i Januari när jag fick bröstbränna första gången. Det har gått upp och ner under året och jag har smått lärt mig vad jag kan och inte kan äta och dricka. Det är såklart begränsande och totalt värdelöst emellanåt men man lär sig leva med det. Men sen i helgen har jag verkligen haft ont i min mage. Det försvann ett par dagar för att komma tillbaka i full kraft i förrgår. Sedan dess håller det i sig. Det värker i hela magen men är värst högt upp i magen, mest på vänster sida. Känns som knip blandat med brännande känsla. Jag har bara ätit kyckling och ris samt havrevälling och rostbröd till frukost. Det är allt. Ändå släpper det inte så nu börjar jag fundera på om jag ska gå till doktorn?

Det släpper när jag promenerar litegrand och igår när jag sov kändes det också ok. Direkt efter frukosten i morse fick jag ont igen.

Ni som är så duktiga på mycket? Har ni nån aning? Har googlat en del och mycket påminner om magkatarr, känslig mage och magsår. Men huuuu…. Jag vill inte till doktorn samtidigt som jag vill det, såhär kan man ju inte ha det.

Så sorry för trist blogg just nu. 🙁 Såhär är livet ibland. Det var ingen lucia idag heller, vi hade ju helt missuppfattat. Det är imorn. Kanske lika bra när jag inte är i form. Måste ändå jobba men fördelen är att jag har allt här hemma så jag kan tillverka ändå. Men blööööök vad trist det är, vill bara må bra! 🙁

0
Subscribe
Notify of
guest

28 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
10 years ago

Hej vännen!
Har själv lidit i många, många år utav problem med magen. Visade sig att jag var gluten intollerant samt har en kronisk tarmsjukdom som heter ”mikroskopisk kollagen kolit”. Inga roliga undersökningar för att få diagnos men ändå värt det. Tyvärr finns inga mediciner förrutom cortison att ta till och att svälla upp vägrar jag, men jag vet åtminstone vad det är. Jag är försiktig med min kost och försöker sköta mig, dvs minimalt med alkohol och sova ordentligt när tillfälle ges.
Lycka till!
Kram <3
Linda

Niiinis
Reply to  Linda
10 years ago

Ja läkaren pratade om ett sånt prov idag när jag var där. Vi får se vad proverna visar. Hoppas du får må bra.

KRAM

Helena
Helena
10 years ago

Jag har haft problem med bukspottkörtelinflammation sedan jag blev gravid med mitt andra barn. Det är en smärta som kommer plötsligt och sitter högt upp på magen. Inlagd på sjukhus de tre gångerna jag fått inflammationen. De vet inte varför jag får den. Jag har blivit undersökt med ultraljud och även blivit magnetröntgad. Inflammation i bukspottkörteln kan man få vid stort intag av alkohol (jag dricker inte). Gallsten kan också vara en orsak men inte ett gruskorn har de hittat. 10% av fallen har idiopatisk inflammation och då vet man inte orsaken till problemen. Jag är rädd för att få det igen. Sjukhus är otäckt. Hoppas du mår bättre snart!

Niiinis
Reply to  Helena
10 years ago

Åh fy vad jobbigt det lät. Hoppas verkligen inte du får det igen.

Stor kram❤️

Agneta
Agneta
10 years ago

Hej fina du, lite roligt att du lägger upp ett kolarecept precis efter att du skrivit om tandvärk, hi, hi.
Jag äter 2 matskedar helt linfrö varje dag för att hålla igång magen, hjälper mina magproblem, men du
behöver nog mer hjälp än det! ⛄❄

Niiinis
Reply to  Agneta
10 years ago

Haha! Ja, det var lite konstigt kanske. 🙂 Men äter ju sällan allt jag bakar….

Tack! KRAM

Jennie
Jennie
10 years ago

Känner igen symtomen hade väldiga problem för ett tag sen då min svärmor tipsade mig som själv har fickor på tarmen i och för sig, men ett kosttillskott Apoteket har som heter probi mage en om dagen;) Enorm skillnad har tom slutat med omeprazolen. Jag med drog mig för gå till doktorn med magen.. Usch de kolla väl både här och där.. Men prova värt varenda öre ca 170 kr / burk jag kommer fortsätta med den;) kram!!

Niiinis
Reply to  Jennie
10 years ago

Har faktiskt precis köpt dom där tabletterna. Ska ta min första idag.

Kram

Åsa J
Åsa J
10 years ago

Usch, din stackare, låter inte bra! 🙁 Gå till läkaren, och gör det bums! Så slipper du spekulera och gå runt och oroa dig. Kanske hittar de direkt vad det är som plågar dig, så att du kan få hjälp före jul. Ta hand om dig och krya på dig! Kram!

Niiinis
Reply to  Åsa J
10 years ago

Jag var duktig och gick direkt efter mitt inlägg, skriver mer om det sedan.

Kram

Susanne
Susanne
10 years ago

Hej!
Ring läkaren och boka tid.
Det är nog bäst än att försöka fundera ut själv vad det är.
Och om det är nåt är det bättre att man får reda på det så fort så möjligt så du slipper ha så ont.
Hur blir det med tanden då?
Har du bokat tid?
Hoppas allt löser sig!
Ha det så bra!
Kram

Niiinis
Reply to  Susanne
10 years ago

Varit hos läkaren nu (skriver ett inlägg om det sen) men inte bokat tandis ännu. Drar mig men ska…..

KRAM

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Jag känner igen symtomen som du beskriver och jag skulle tro att det är en form av magkatarr. Jag har själv haft det i cirka ett år och det tog ett tag innan jag kom på vad det var. Jag har varit hos läkare etc. men det har tyvärr inte hjälpt. Som du själv skriver så får man dessvärre leva med det, men tro mig; du lär dig vad som är bäst etc. så det blir bättre och enklare med tiden, men det går såklart upp och ner. Det enda man kan göra är att vara snäll mot sig själv. Äta snäll mat, undvik alkohol (mkt syra som förvärrar) och undvik choklad i den mån det går. För mig har det fungerat att bara ligga ner och vila.
Hoppas att det blir bättre snart!
Kram

Niiinis
Reply to  Anonymous
10 years ago

Tack fina du! ❤️

Helen
Helen
10 years ago

Nina! Det är ju det som är så bra med din blogg – att den är som livet självt. Ibland har man kul och ibland har man inte alls kul…
Hoppas att du får ordning på din mage och att du därmed snart mår bättre igen! Skickar en styrkekram till dig och tackar samtidigt för att du är så ärlig i din blogg. Det är ju sånt man vill läsa för tusan! Gooood Jul önskar jag dig och din familj!

Niiinis
Reply to  Helen
10 years ago

Tack snälla snälla du.

Stor kram! ❤️

Gill
Gill
10 years ago

Hej
Jag har också haft problem med magkatarr och fick tipset om naturläkemedlet Silicol som jag tyckte hjälpte lite. För den mer akuta smärtan sa sjukvårdsrådgivningen åt mig att tugga på mandel och knäckebröd och att dricka filmjölk. Hoppas du blir bättre snart!

Niiinis
Reply to  Gill
10 years ago

Tack snälla, KRAM

Frida
Frida
10 years ago

Åh, Nina! Vad jobbigt med magproblem!!! Min sambo kämpar också med samma magstrul som du och han har ätit omeprazol i säkert över ett år och har nu fått exakt samma symptom som du. En sjuksköterska jag pratade med sade att omeprazol kan ge motsatt effekt efter ett tag, det är nämligen tänkt att endast användas som en kur på ett par veckor och att en överanvändning istället ger magkatarr och liknande till slut! Min sambo kör andra dagen utan omeprazol idag, för att se om det är den som är boven i dramat. Hoppas du mår mycket bättre snart, magbekymmer är allt annat än roliga!!

Niiinis
Reply to  Frida
10 years ago

Oj, ja det lät ju intressant helt klart. Berätta gärna hur han mår om några dagar.

Kram ❤️

marie
marie
10 years ago

Hoppas du redan bokat tid hos läkare- för dessa symtom är inget man ska fortsätta att behandla med egenvård…. God jul o krya på dej

Niiinis
Reply to  marie
10 years ago

Sagt och gjort! 🙂

God Jul! ❤️

Lisen
Lisen
10 years ago

Kan det vara ett bråck?? och att inte magmunnen sluter ordentligt?
Krya på dig…hoppas de snart hittar vad som är fel 🙂

Niiinis
Reply to  Lisen
10 years ago

Ja det påminner ju mycket om det också, det kan ju vara fler faktorer nu. Proverna går utvisa vad det är jag lider av egentligen.

Kram och tack! ❤️

Mel
Mel
10 years ago

Jag har IBS och det låter som ngt liknande du har.
Lätt att tro att dett är en ”slask ” diagnos men är i högsta grad på riktigt.
Jag hade turen att bli remitterad till en speciallist på Sabbatsberg .
För mig var det så illa att jag hade svårt att andas ordentligt. Var uppblåst så det tryckte på alla organ.
Nu har jag slutat att medicinera och mår bra!

Niiinis
Reply to  Mel
10 years ago

Oh nej, låter jättejobbigt! Ja vi får se vad mina prover kommer att visa. Hoppas på nåt som går att bli hjälpt med och inget allvarligt. 🙁

KRAM

Emma.S. Gävle
Emma.S. Gävle
10 years ago

Jag vill bara tala om att jag tycker du är en förebild!
Glad, positiv, ”gnällig”, go, glà mm…

Detta är verkligheten och man ska skriva som man känner och tycker.
Inte försköna sanningen! Man vill ha en ärlig skrivande blogg vilken din är! En sak jag försöker intala mig om är att: ALLT ORDNAR SIG! (rätt pessig är jag men försöker…tur att man har en positiv sambo som peppar en åt rätt håll!)

Jag längtar att få sitta med min kopp kaffe på morgonen och slå på datorn och få titta på din blogg!

Keep up the good work!

Skickar över en julkram också!

Anna
Anna
10 years ago

Lider med dig, har också mycket problem med magkatarr. Med åren har jag lärt mig att viss mat (fet, stark mat och ljust bröd i mitt fall) och stress kan förvärra när de kombineras. Hoppas verkligen att det ger med sig för dig, inget roligt att ha det till jul. 🙁 Precis som Helen skrev angående din blogg så är det bland annat det som gör din blogg så härlig! Jag är smått allergisk mot de som bloggar om deras ”perfekta” liv och aldrig verkar ha några bekymmer. Stor kram till dig!

Nästa inlägg

Få granen hemkörd till 20 % rabatt!

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x