Vart hos doktorn!

Jag har varit hos doktorn! Kände att jag bara måste gå dit och få lite svar och kanske bli utredd. Som tur var hamnade jag hos min egen läkare som jag brukar gå till så det kändes faktiskt riktigt bra. Behövde liksom inte förklara hela scenariot utan hon hade koll sen förut.

Man kan väl säga att jag ska till att bli utredd nu. Kolla på denna lilla godispåse…..

20131212-123645.jpg

…..som innehåller dessa små rör…..

20131212-123721.jpg

…..som det ska stoppas avföring i. Ämen jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att jag är jäkligt glad att jag nu ska bli ordentligt utredd. Sen att stoppa bajs i ett rör inte är det roligaste man gjort i sitt liv men det finns värre saker. Först ska det kollas gluten och allt vad det var. Massa blodprov har tagits också.

20131212-123920.jpg

Ger denna första test inga svar blir det gastroskopi och kolonskopi. Japp, så roligt ska vi alltså ha. Huja! Jag smäller faktiskt av lite men jag gör vad som helst för att få veta vad det är för fel på mig. Jag försöker och tänka att det inte ska vara nåt allvarligt men man är såklart nervös för allt som ska göras nu och vad för svar man ska få. På torsdag ska jag tillbaka och få svar på dessa första prover.

Så ja, nu har jag varit hos läkaren som några av er skrev att jag skulle. Känner mig ändå lättad att det är igång. Jag har också fått en slags sömntabletter utskrivna för min knasiga sömn. Frågan är bara om jag kommer våga ta dom. 😉 Jag sa det till min läkare också men hon sa att jag gör precis som jag vill med det.

Tack för alla kommentarer jag får. Ni är världens gulligaste och ni hjälper mig mer än ni anar. Känner att jag får stöttning ifrån er och det är inte illa ska jag säga. Nu ska jag äta en alldeles för sen lunch. ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

30 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa J
Åsa J
10 years ago

Bra jobbat, förstår att du är stolt över dig själv som tog tag i det hela(trots bajs i rör ;-)! Är själv expert på att skjuta sådana där obehagliga saker på framtiden och hoppas att det ska gå över av sig själv. Kram!

Niiinis
Reply to  Åsa J
10 years ago

Förr sprang jag till läkaren för minsta lilla, numera drar jag mig faktiskt. Men nu började det bli outhärdligt så jag blev tvungen. Sen känns det som man vill leva normalt och just nu kan jag inte det.

Kram på dig!

Anette
Anette
10 years ago

Jag har också väldigt taskig sömn men somnar dock inte så tidigt som du men vaknar alltid halv 5 och det är inte så himla kul på helgen. Skulle du kunna skriva vad medicinen heter? (på min mail om du vill)

Niiinis
Reply to  Anette
10 years ago

Åh jag minns inte det nu, har inte hämtat ut den ännu.

Lena
Lena
10 years ago

Hoppas att du får ornding på din mage och sömnen nu! Och du behöver inte be om ursäkt för att du är gnällig som du gjorde i tidigare inlägg. Herregud det visar ju att du är mänsklig! Man blir ju lite misstänksam över människor som hela tiden tycker att livet leker…
Kram på dig 🙂

Niiinis
Reply to  Lena
10 years ago

Tack fina du!

Kram ❤️

jullis
jullis
10 years ago

Hej, jag har haft sömnproblem så länga jag kan minnas *tråkigt* dels pga Restless Legs, nu äter jag medicin för det så det är mycket bättre. Sömnen har jag nu fått Propavan, jätte”bra” tabletter som inte är beroende framkallande. Så nu får jag sova lite. Jag har nog missat vad det är för problem du har?

Niiinis
Reply to  jullis
10 years ago

Skönt att det hjälper. Jag har problem med att jag vänt dygnet och att jag har svårt att somna om när jag vaknar efter 4-5 timmars sömn. 🙁

eva
eva
10 years ago

hej Nina

man kan bli sövd när jag man gör både gastroskopi o koloskopi. det har jag blivit alla gånger jag gjort det, men i annat fall kan man få lugnande i båda fallen o då funkar det bra

var inte rädd

Niiinis
Reply to  eva
10 years ago

Alla gånger? Du har gjort det fler ggr alltså? Huja…. Ja, jag har en vän som sa att hon alltid sövs när hon gör gastroskopi. Får se hur jag väljer att göra om och när det blir aktuellt?

Kram

Fnulan
10 years ago

Du är värdefull så var rädd om dig <3

Niiinis
Reply to  Fnulan
10 years ago

Tack min vän! Love u! ❤️

Carina
10 years ago

Åh vad bra att du kom iväg! tänker på dig…..
Kram!!!

Niiinis
Reply to  Carina
10 years ago

Tack! ❤️

sofia208
10 years ago

Vad bra att du har gått ditt och bett om hjälp och att de skall gå till botten med din mage. Förhoppningsvis får du svar ganska fort och ett sätt att ”bota” det onda där inne. Ingen skall ju egentligen äta vete sägs det, kanske magen är känslig mot detta? Ah, prover och tiden får utvisa 🙂

Stor kram till dig!

Niiinis
Reply to  sofia208
10 years ago

Ja jätteskönt nu i efterhand när jag gick dit. Sen att man är nervös nu för vad allt ska visa, men bättre att veta känner jag.

Kram

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Propavan, Atarax eller Lergigan?

Niiinis
Reply to  Anonymous
10 years ago

Minns inte vad dom hette, ska hämta ut idag.

Emma
Emma
10 years ago

Hej alla läsare, hoppas att jag kan be er om lite hjälp. Förlåt att jag stör men jag skulle verkligen bli urglad om någon kunde hjälpa mig med detta. Har gjort en enkät om hudvård och behöver samla in svar, tiden rinner ut och jag behöver fortfarande fler respondenter. Den är helt anonym och består av 10 korta frågor. Den är för ett skolarbete. Om ni kan tänka er att göra den, vore jag verkligen jättetacksam. Tack! Här är länken till enkäten: http://goo.gl/IrFbGo

Anna Stina
Anna Stina
10 years ago

Hej ett litet enkelt tips jag använder vid tex ” stressmage ” 10-15 hela vitpepparkorn som sväljes hela ( kan behöva att upprepas under dagen ) på mig fungerar det till 100 %

Lyck Till

Niiinis
Reply to  Anna Stina
10 years ago

Låter jätteläskigt då jag försöker undvika allt starkt. Känns som om min mage skulle få tuppjuck av vitpeppar just nu. 😉

Maja
Maja
10 years ago

Hej! Du skriver att du ska bli utredd för glutenintolerans. Jag har celiaki, vilket är just glutenintolerans. Min dotter blev svårt sjuk i våras, det konstaterades att hon har celiaki. Därefter utreddes hela familjen. Det har visat sig att även jag har sjukdomen. På måndag ska vi söva vår pojke som ska genomgå en gastroskopi. Mina och min dotters blodprovsresultat visade direkt att vi har celiaki, ingen gastroskopi behövdes. Min pojkes resultat var otydliga och därför ska han utredas vidare. Jag har precis börjat anpassa mig till ”mitt nya liv” och vill bara skriva och trösta att det finns en massa gott som är helt naturligt glutenfritt, OM nu så är fallet för mig. KRAM

Niiinis
Reply to  Maja
10 years ago

Tack för omtanke! ❤️

Ja, vi får se vad proverna visar. Håller tummar för din son på måndag, hoppas allt går bra och att ni får rätsida på problemet.

Kram

linda
linda
10 years ago

hej Nina. Min son trodde jag först var mjölk allergisk ev gluten allergisk.Men det visade sig att han har något som heter IGA Brist.Det visade på gluten proverna,det första provet var förhöjt & då vill man tar ett till och hade nr 2 varit förhöjt så hade han varit gluten allergisk,men nr 2 var normalt.det var då det visade sig att han hade detta.bara en tanke,be läkaren kolla upp det,då det är jätte vanligt att man har det,fast man märker inte av symptomen förens man får dom förklarade,hör av dig om du vill veta mera på min mail.
MVH Linda

Niiinis
Reply to  linda
10 years ago

Hej Linda!

Tack för tips. Ja hon pratade om flera olika glutenprover så jag hoppas hon kanske haft detta i åtanke.

Kram ❤️

Susanne
Susanne
10 years ago

Bra jobbat Nina!!
Trevlig helg!!
Kram

Åsa
Åsa
10 years ago

Usch vad jobbigt att ha ont i magen hela tiden. Jag led tidigare av IBS och fick anfall varje månad. Det var som om någon vred om tarmarna och det enda som hjälpte var att lägga mig på rygg, vilket ju inte var möjligt när man satt på jobbet. Ofta slutade det med att jag fick åka hem. Värktabletter hade heller ingen effekt, tvärtom, eftersom smärtan blev värre om jag åt eller drack något under mina anfall. Jag hade också uppsvälld och gasig mage. Allt det där försvann omedelbart när jag började äta LCHF-kost och uteslöt alla spannmål, det var som att trycka på en knapp. Jag misstänker att speciellt fiber fick min mage att sparka bakut, det är ju inte något som magen och tarmarna är gjord att bearbeta och det blev väl för mycket för den kan jag tänka mig.

Hoppas du får ordning på din så att du kan böja leva igen. Har man problem med magen så kan man inte tänka på annat.

jenniepennie
10 years ago

Usch stackare. Hoppas verkligen de kan hjälpa dig! ! Bra att du gör en grundlig kontroll. Försöker få maken här att göra samma sak. Lycka till. Kram

Susanne
Susanne
10 years ago

Hej!
Har skickat ett mail till dig:)
Med vänlig hälsning, Susanne

mymary
10 years ago

Bra Nina!!!
Det här klarar du galant- tror på dig!!
Puss <3

Nästa inlägg

Inget bra….

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x