Saffrans-scones

20131213-042716.jpg
Saffrans-scones

Idag är det ju Lucia, kanske kan detta vara nåt att njuta av till frukosten eller kanske till kvällsfikat? Dessa är lite annorlunda och lite spännande då dom görs i formar. Gärna i lite hårdare formar eller formar som du lägger i en muffinsplåt av det mindre slaget. T ex den här från My Store. (OBS: Glöm inte att du har 20% rabatt på alla köks & bakgrejer där hela helgen, ange mychristmas som rabattkod.)

RECEPT:

2 dl mjölk
1 g saffran
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ägg
Lite jordgubbssylt
Florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg. Rulla ut degen till en korv och skär ut ca 15 små scones. Lägg i bakformar. Tryck hål i mitten på scones med fingret och fyll med lite jordgubbssylt. Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut, låt svalna och sikta lite florsocker uppepå. Servera direkt!

1
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mymary
10 years ago

Såg gott ut…. kanske Lucia kommer förbi med en bulle idag 😉

Mel
Mel
10 years ago

Vi gjorde ditt recept på saffranskladdkaka, OMG vad god!
Som att dö och komma till himlen, ja fast inte på riktigt da:)).

Nästa inlägg

Vart hos doktorn!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x