Att få en lugn JUL!

*VISKAR*

Godmorgon!

Vilken natt?! Min sömn är nog så fucked up som den kan vara nu. Somnar som småbarn och vaknar mitt i natten och förblir vaken. Zzzznaaaaark! Så sjukt less på denna dygnsomvändning helt ärligt. Ikväll påbörjar jag ”projekt vända tillbaka dygnet” så jag antar att du kommer ha en halvt galen människa här på bloggen tills jag lyckas för jag antar att det inte kommer bli särskilt lätt och smärtfritt. 😉 Det kommer vara en kamp men jag ska lyckas. Så är det. Ska hämta ut sömntabletterna och ta dom om det blir överjävligt! Punkt!

Annars då? Julen är på väg, med raketfart. Ska bli intressant och se om vi lyckas få allt klart i tid utan och springa rövarna av oss. Förhoppningen är den. Rensningen jag påbörjade är INTE klar…men vägrar och känna mig dålig pga det. Vi får inte döma oss själva för hårt. Jag säger såhär: Om jag lyckas hinna köpa alla klappar och städa lite innan julafton är jag nöjd. Bakning, syltning, saftning, inläggningar och allt vafan det kan vara får bli om man hinner och framförallt KÄNNER för det. Ingen dömer mig för det mer än jag själv å det är ju just schysst…mot sig själv. NOT!

Så hur tar jag dessa dagar som kommer nu?

Jag ska på väg mot julen nu försöka vila en del, få ordning på min sömn är prio. Jag ska lyssna på julmusik av James Blunt. Älskar’t! Jag ska gå på alla magkoller och undersökningar och lägga fokus på att förhoppningsvis få må bra igen. Jag ska julhandla men inte stressa upp mig om jag inte hittar nå bra julklappar. Då ska jag handla på nätet och tänka upplevelser istället, funkar alltid! Har inte så många klappar kvar dock tack o lov! Jag ska baka lite om andan faller på. Inte tvinga mig utan som terapisyfte i så fall. Jag ska hasa omkring i mysisar en hel dag. Jag ska kolla en favvoserie på min iPad jag just hittat på Netflix. Den har 26 avsnitt och jag har sett 4. Jag ska ligga på soffan och kolla in vår fina gran.

image

image

image

Såhär ser den ut. Det är en kungsgran som är 12 år gammal fick vi veta. Hon är lite småkal uppei men jag älskar henne och vattnar henne varje morgon. hon ger mig julkänsla och lugn. Min lilla gran.

Jamen så ungefär. Jul blir det vad vi än gör och inget är något katastrofal så länge alla i ens familj, nära och kära, får må bra och vara friska. Resten löser sig. Det är endast praktiska saker och sånt som faktiskt går att lösa på något sätt.

Så tänker jag gå fram mot julen. Hur tänker du göra? Stressar du? Letar du efter den perfekta julklappen? Bakar du dig gul och blå samtidigt som du försöker hinna på alla julbjudningar, julbord samtidigt som du ska vara en bra mamma/pappa och hinna klart det där projektet på jobbet? Hoppas inte. Hoppas du har lite lugn i själen. Hoppas du låter julen komma som den är. Att den istället ger dig några lediga dagar och lugn och ro tillsammans med dom du älskar. ♥♥♥

0
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anneth
10 years ago

Nej, jag kan inte säga att jag stressar. Jag var klar med klapparna i oktober, och jag har tid att pynta & städa eftersom jag är timvikarie med rätt så mycket fritid. Sen städar jag inte så himla hårt eftersom dammtussar ändå inte syns i all mysbelysning. 😉 Bakning är inte viktigt för mig så det skippar jag förutom kanske någon saffranskaka och lite ischoklad & tryffel, likaså är jag inte ett jättefan av julmat så jag står inte precis och gör åtta olika sillinläggningar och rullar tre miljoner köttbullar på mina lediga dagar. Det som är viktigt för mig är 1) granen, 2) dofter & ljus och 3) att se på mysiga julfilmer tillsammans med maken. Allt det andra är inte så viktigt.

Carro
Carro
10 years ago

Hej
Tack för visa ord! Bra plan du har.
Det har det varit lite stressigt med allt runt lucia och barnen, det där stora projektet på jobbet och allt annat som hör vardagen till och bara måste flyta. Har köpt några klappar och fasar lite för när jag ska hinna med resten…. :/
MEN, det brukar ordna sig, så det gör det säkert i år också.
Vi kör knytis på julafton, så jag ska göra köttbullar och Jansson. Kanske hinner det idag, rentav.
Kram

Niiinis
Reply to  Carro
10 years ago

Du hinner, ta’t lugnt! ❤️

Lina
Lina
10 years ago

Hej!

Har haft sömnproblem som du, försök hitta anledningen till varför du inte sover… Stress var det i mitt fall. I vårt landsting finns det något som heter sömnskola, helt suveränt, kolla om ni har det o akta dig litegrann för sömntabletter! Kram

Niiinis
Reply to  Lina
10 years ago

Ja, jag har fått några lindriga som inte är beroendeframkallande tack & lov! 🙂

ulrikaofkrstd
ulrikaofkrstd
10 years ago

Hoppas du får ordning på sömnen, vet själv hur jobbigt det är när man sover dåligt. Tips, kolla upp sköldkörteln om du inte redan gjort det, inkl antikroppsprov (din doktorn vet vad jag menar).

Hanna Wallstedt
Hanna Wallstedt
10 years ago

Vilken fin gran du pyntat! 🙂
Googla magnesiumbrist, det kan vara kopplat till sömnproblem. Hade det för tio år sedan och det funkade för mig. Önskar dig och familjen en God Jul och hoppas att du reder ut sömnproblemet, inget funkar ju nå vidare utan bra sömn. Kram

Cecilia
10 years ago

Åh, vad jag känner igen mig!! Vaknar mitt i natten och börjar fundera på allt som skall hinnas med, fast jag lovat mig själv att inte julstressa..
Det är ju bara man själv som sätter sina egna krav. Men det är lättare sagt än gjort.

Lycka till med sömnen!! Vilken fin julgran.
Kram

Nina Green
Nina Green
10 years ago

Du måste ta hand om dig Nina. Julen ska inte handla om stress eller den perfekta julklappen. Barnen och andra i din närhet kommer bli glada oavsett du ger dom för det kommer från dig. Även om maten inte blir perfekt så har ni varandra och kalle anka hihi. Jag var som dig för några år sen. Min kropp lade av och jag avskydde allt med julen. Jag satte stopp för allt. Dom senaste 3 jular har vi en lugn och harmonisk jul. Vi är glada och skrattar. Vi gör inget invecklat som sylter osv utan det vi hinner. Julklappar börjar jag redan början av året. Ja det man hittar under året och köper de sista i mot slutet.
Ingen stress. Ta hand om dig nu och krama din fina familj. Kram

Ulrika
Ulrika
10 years ago

Sitter med lusmedel i håret! Hittade 7 st små äckliga kryp på dottern och en på mig själv!! Tredje gången på drygt en månad!!
Vi satt och hade en sån mysig tredje advent frukost, va fort det ändrades 😉
Tips! Ha ALLTID lusmedel hemma i fall att!!
Tack för en underhållande blogg 🙂
Kram Ulrika

carina
carina
10 years ago

Tycker du gör alldeles rätt i att koncentrera dig på att må bra istället för sylta,safta m.m.Vem blir lyckligare av det??
Själv jobbar jag inom handels så julledighet existerar inte riktigt.
Jobbar till 21.30 dagen innan julafton & börjar 6:00 på juldagen.
Men huvudsaken jag är ledig på julafton så jag kan fira den med mina 3 barn & man så är jag nöjd…

Nästa inlägg

Lucia & julfest i bilder

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x