Vit choklad BROWNIES

recept_brownie_med_vit_choklad

Ooookeeeeeej! Nu ska du få nåt som är gudomligt för chokladälskare, helst om du gillar vit choklad!

RECEPT:

230 gr smör
120 gr vit choklad
4 ägg
4,5 dl strösocker
3,5 dl mjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker

Frosting:

100 gr smör
80 gr vit choklad
7 dl florsocker
Några msk vispad grädde (tills du får en bra konsistens)
1 1/2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen över ett vattenbad samt smält smöret. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt den smälta chokladen och smöret. Tillsätt också mjöl och vaniljsocker. Vänd i det, inte vispa. Lägg bakplåtspapper i en mindre fyrkantig form. Häll i smeten och grädda i 25-30 minuter.

Frosting:
Smält smör och vit choklad i ett vattenbad. Tillsätt florsocker, vispad grädde och vaniljsocker. Lägg på frostingen på den avsvalnade kakan.

1
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Melinda
10 years ago

Hej! har följt dig o de andra bloggarna här på femme ett bra tag. Loveeeee your blog! Jag skulle vilja ha tips från dig angående tårta. Jag bor i Turkiet sedan 3 år tillbaka men ska ha min förlovningsfest hemma i Sala eller rättare sagt ”sör kivsta”. Jag har noll koll på bröllopstårtor men det ska vara en våningstårta för 35-50 pers. Har du tips på någon som gör goda/ fina tårtor i enköping sala eller västerås? Jag har lite svårt med att styra upp festen härifrån så jag skulle behöva tips:) Kramar Melinda

Niiinis
Reply to  Melinda
10 years ago

Då har jag ett jättebra tips! Fabian Flink gör gudomliga tårtor. Dom har haft en chokladmousse tårta med passionsfrukt som är to die for. Sen har han som godaste vanliga tårtorna (princesstårtor) i stan. Man får ha vilka önskemål man vill. Han har en vit chokladmoussetårta som jag skulle tipsa om. Den är för det första vacker och sååå GOOD!

Lycka till med all planering!

Tack också för fina ord!

Puss & Kram ❤️

Kicki Burman
Kicki Burman
10 years ago

OMG!!! 🙂 Mums, denna ska jag baka!!

Nästa inlägg

Godmorgon!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x