Funderingar & Skitsnack!

20131219-053826.jpg
Godmorgon! Här är det frukost framför TV:n.

Torsdag, snart tisdag och julafton. Snart kan man börja snacka ”den före dan före dan före….dopared’an” tjossan. Jag bläddrar omkring på alla recept jag vill baka men har inte fått till tiden. Ska bara jobba färdigt först så jag kan kasta på mig raggisarna och mysa ner mig i ”julmood” för hela slanten.

Lite funderingar:

* Kollade Paradise Hotell på play i morse. Frågan är varför jag inte kan sluta titta på det och varför jag nästan slog kullerbyttor för att jag så inihelvetes mycket ville att Tobias skulle välja Jeppe och varför detta engagerar en 41 årig tant så himla mycket? Är det inte bara 14-22 åringar som tittar? Blev genuint ledsen när Samir åkte också, han var en färgklick utan dess like. Om du nu tittar? Berätta det gärna för mig så jag inte behöver idiotförklara mig själv. Annars måste jag kompensera upp detta tittande med att kolla djupa dokumentärer om molekyl-lära under obestämd framtid, som ett straff liksom.

* Projekt ”vända tillbaka dygnet” går sådär. Eller det går ok. Igår somnade jag 19 och vaknade 02.30. Inte så bra. Men jag fick ihop sömnen och att vakna halv 3 är bättre än 23.30. Det är också bättre att somna 19 än 16.30. Det tar sig….eller nåt.

* Igår lärde min pappa mig ett såatteeeesäga…. ”Kunna skita bra” recept. Min pappa och jag har tydligen likadana magar. Jag har tydligen gått i hans fotspår när det kommer till det här med min mage. Allt började vid 40 årsåldern även för honom. Han har gjort gastroskopi och hela skiten. Skönt och veta att det kommer från någonstans. I alla fall. Nu hoppas jag kunna skita som en elefant (ursäkta språket men det är lika bra att vara helt ärlig och brutal i min framtoning så ni förstår läget). Min mage är nämligen av det tröga slaget. Inte bra. Jag vill ha klockrena kablar (som Katrin Zytomierska säger). Jag tror att en hel del av mina magbekymmer kanske skulle blir bättre då? Så igår drog jag till ICA Maxi och inhandlade pappas recept på ”klockrena kablar” och att framförallt kunna gå varje dag.

Klockrena kablar recept:

0,75 dl solrosfrön
0,75 dl pumpafrön
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl psylliumfröskal

Kör solrosfröna och pumpafröna i en mixer. Inte så det blir pulver men det ska bli lite mindre. Häll allt i en burk, häll på linfrön och fröskalen. Blanda samman allt. Ätes typ ett par matskedar) på yoggin, filen, gröten eller i en smoothie. Gör du en smoothie får du dricka den ganska så snabbt för annars sväller den av fröskalen. OBS: Kom ihåg att dricka vatten, mer än du brukar för att hålla igång tarmen.

20131219-060617.jpg

Ska bli intressant och se om detta funkar för mig? Hoppas!

0
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pernilla
Pernilla
10 years ago

Precis så är det med min mage. Började vid 40 och lika för min pappa. Har fått sluta med gluten och sparsamt med socker. Ibs är det för mig och jag äter foodmap kost och det funkar ganska bra. Ett lite tips bara. Lycka till och kram till dig och jag lider med dig med din sömn och magen. Kämpa på! Kramis

Sara Heliosson
10 years ago

Kämpa på med magen! Jag kom bara att tänka på en sak, jag gick också förr på VV men gick sen ur när jag va nöjd och kunde stå på egna ben. Har sen dess provat mig fram och hittat ett sätt för mig att hålla vikten. Nämligen sund kost och sund vardagsmotion OCH så har jag slutat med socker. Har kört en så kallad ”100 dagar utan socker” och lärt mig leva utan det.. Det jag ville komma till var att min mage har blivit mycket trögare sen jag slutade med allt socker, MYCKET 🙂
Så din ”braiga” kost kanske är kardemumman? Eller en liten del?
Mindre kaffe och mer vatten hjälper mig.
Kram

vadharsarahbakat
10 years ago

Själv får jag problem med min mage ungefär var tredje månad. Väldigt exakt, men löjligt sant. Då kör min kropp en total detox av sig själv så min mage blir inte trög, snarare tvärt om. Men psylliumfrön hjälper mig då. En matsked i ett glas vatten. Inte särskilt gott att dricka, men gud vad det hjälper magen att stabiliseras, oavsett problem.

Veronica
Veronica
10 years ago

Kan säga att jag är 35 år och älskar detta program 🙂 känner precis som du att han borde tagit ut Jeppe!!! Samir – ögongodis deluxe 😉

Anneth
Anneth
10 years ago

En sked kokosfett av bra kvalitet (kallpressad, tex. Cocosa) då och då brukar göra susen för många. Gott i te! Massa nyttigheter får man i sig på köpet.

Åsa J
Åsa J
10 years ago

Tack för tipset! Går runt och känner mig som en stoppad korv för det mesta. Kanske får fart på grejerna det här. 🙂 Skön känsla när kläderna blivit för stora, grymt jobbat! Själv har jag köpt ett par alldeles för små och dyra jeans som enligt min plan skall passa till sommaren. Tänker att det ska bli min morot för att gå ner de där extra kilona som envist klänger sig fast vid min kropp. 🙂

Mari
Mari
10 years ago

Tittar också på programmet och är 38år. Tyckte också att han skulle valt Jeppe . Och har som du har problem med magen fast inte alltid kommer och går lite, svårt att hitta balansen. Har även problem med magkatarr . Sen har jag problem med ryggen och har nu varit sjukskriven pga det sen i slutet på juli och har ett diskbråck och ska operas i början på januari. Kram!! God Jul!!

Mathilda
Mathilda
10 years ago

Hej! Tack för en bra blogg!
Jag är dietist och vill tipsa dig att använda hela linfrön istället för krossade. De krossade är nämligen giftiga i för stora mängder, medan de hela kan användas för att hålla igång magen. Maxdosen hela linfrön är 1-2 msk per dag.
Se gärna http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Vaxtgifter/Linfro/
Och tipsa gärna läsare i ett nytt blogginlägg.
Lycka till med magen! Och be läkaren om remiss till dietist, vi är duktiga på att hjälpa krångliga magar.
Kram!

eva
eva
10 years ago

Åh Nina du är sååå härlig! kram <3

Lena
Lena
10 years ago

Det är så bra med din blogg, man får både recept på goda kakor och mot hårda magar 🙂 Och du…jag tittar inte på Paradise hotell, tycker det verkar vara ett skitprogram men ha det så kul när du tittar på dokumentären om molekyllära…he he he!
Kram Lena

Johanna
10 years ago

SJälvklart kör vi Paradise här hemma oxå *haha* Även min man kollar *fnissar*

Vi är så nördiga så vi följer sånna där patetiska såpor som Paradise, Big Brother, Farmen mm 🙂

Ville oxå att Jeppe skulle åkt… falsk jäkel det där. Å samir är ju galet fin att se på *mumma*

Annika Hansson
Annika Hansson
10 years ago

Kan bara hålla med ut med den självgode Jeppe-men du ska se dom kommer
slänga in Samir igen annars kommer tittarsiffrorna sjunka drastigt-jag
Kan detta med paradise…..love it.

Kram på dig

Anna
Anna
10 years ago

Testa och ät en kiwi det första du gör på morgonen, innan du äter något annat.
Det sätter fart på magen. Hoppas du får bukt med problemen!!

Nästa inlägg

Kalasbilder

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x