Äntligen måndag – Stek med brunsås

Jag har ju haft ett
härligt samarbete med Knorr!
Idag är det dags för det sista tipset på dessa såser som jag nu upptäckt. Sist tipsade jag ju om ett recept med deras underbart goda gräddsås. Idag har vi testat brunsås!

20140120-192613.jpg

Jag samlade vuxenpoäng idag när jag knallade till affären och köpte mig en stek-jefel. 🙂 Jag tog en fransyska som jag gjorde steken på, även om det är godast på rostbiff (med det tillhör helgen på nåt vis.) Det blev riktigt gott och jag fick högsta poäng av pubbeungarna, det är värt massor med poäng ska ni veta.

STEK MED BRUNSÅS, 4 port.

800 gr fransyska
2 morötter
1/2 kålrot
1 purjolök
1 liten palsternacka
Vatten
Salt & peppar
Rosmarin
Knorrs brunsås
2 dl matlagningsgrädde
2 msk balsamivinäger
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
Maizenamjöl

GÖR SÅHÄR:

Slå på ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt, peppar och rosmarin. Stek fransyskan (köttet) runtom i en stekpanna. Det ska gärna få lite yta. Stek gärna i en gjutjärnspanna. Skala alla grönsaker. Dela upp allt i slantar eller kuber och lägg i det med köttet i pannan. Ställ in i ugnen. Sätt i en kött-temp. När tempen visar 67 grader är köttet klart. Innan köttet blir klart häller du i 3 dl vatten eller så mycket så det kommer upp en bit på grönsakerna. Låt stå och småputtra tills köttet är helt klart. Ta ut pannan ur ugnen.

Blanda grädde, knorrs brunsås, balsamico, dijon och kalvfond. Blanda samman och häll i pannan i ugnen. Låt puttra upp. Tag ur köttet. Låt köttet stå och vila i 15 minuter med folie runt. Skär sedan upp köttet i skivor. Red såsen med grönsakerna med maizenamjöl, koka upp. Servera med kokt potatis!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Spara/slösa inredning

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x