Dajmglass med kolasås

20140122-102002.jpg

Hemmagjord Dajmglass!

Alltså är det något som kan få mig och vilja slå volter av sug ibland så är det Dajm. Det är den godaste chokladen som finns. Jag trodde att det behövdes en glassmaskin för att tillverka glass. Nope! Det behövs inte. Sagt och gjort så blev det ett recept på Dajmglass. (ORGASM). Så sjukt gott så man vill gråta en skvätt. Vill du fylla på med bekymrena gör du även den grymt goda kolasåsen och ringlar över. Then you’re in icecream heaven.

RECEPT DAJMGLASS:

3 dl grädde
3 ägg (bara gulorna)
1 msk vaniljsocker
3 msk florsocker
2 dl krossad dajm (3 pkt dajm)

Gör så här:

Hacka dajmen i bitar .Vispa äggulor och florsocker poröst och vitt i en bunke. Vispa grädde och vaniljsocker, vispa så det blir ordentligt vispad grädde. Rör samman samtliga ingredienser i samma skål och vänd i dajmen. Lägg i smeten i en avlång form och ställ övertäckt i frysen. Låt det stå minst 4 timmar innan servering.

Hemmagjorda kolasås :

2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram choklad
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :

Smält smöret, rör ner florsocker och vaniljsocker. Bryt sedan ner chokladen, rör till det smält samman. Häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ in i kylskåpet och låt svalna i ett par timmar. Klart att serveras.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Dagens Sminkning

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x