Idag gjorde vi skillnad!

20140128-163114.jpg

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA! ❤️

Nu har detta konto äntligen stängt ner. Detta konto har funnits i mer än 5 veckor och trots flera anmälningar så har det inte plockats bort. Nu funderar jag ju på varför det ska ta sån tid? Krävs det att flera hundra under en och samma dag anmäler ett sånt här konto? Idag fick jag över 165 kommentarer på mitt instagraminlägg där mina följare skrev att de anmält kontot. Jag har också gått ut med samma uppmaning på mina facebooksidor och bett att folk ska dela. Detta gör mig orolig. Hur ska vi kunna rå på sånt här hemskt om det varje gång krävs hundratals anmälningar??

Någon skrev att vi på detta sätt, genom att sprida budskapet om kontot, gjorde att det uppmärksammades och att det kanske är det uppstartaren av kontot vill! Ursäkta mig men, ska vi bara se på? 15 personer följde detta konto. 15 personer stod upp för denna hemska mobbing. Tänk om Du hade 15 personer på jobbet som hatade dig? Sa att du var en hora, att du borde dö och bli hängd!? Tänk om din dotter eller son hängdes ut såhär?

Jag vet ärligt talat inte vad jag skulle göra? Man är så läskigt maktlös i cybervärlden. Folk gör detta bakom skärmar där ingen varken kan se eller höra dom. Unga folk. Där sitter dom och skapar ett hatkonto mot en helt oskyldig människa. En liten tjej. Dom som skapar kontona, hur gamla är dom? Var är deras föräldrar? Vet dom inte? Jag blir helt ärligt talat rädd för vart vi är på väg? Ska unga tjejer och killar ta livet av sig till höger och vänster snart? Att bli kallad hora, ful och värdelös och att man borde dö när man är tonåring känns en miljard gånger värre när man är tonåring än som vuxen (även om det skulle vara fruktansvärt som vuxen också). Skulle jag få veta att mina barn startat upp nåt sånt här, åh herreminjee….

Vad har barn som startar upp sånt här vuxit upp med för värderingar? Finns inte sunt förnuft i den familjen? Vad är fel? Hur kan någon vara såhär hemsk och genuint elak?

Jag har varit så ledsen för den här flickans skull idag. Jag vet inte vem hon är eller var hon finns men jag har bara känt mig låg för hennes skull. Tänkt på dom som följde kontot. Skulle jag gå in och skriva något till dom? Jag kan ju inte förändra en hel värld men jag kan förändra något! Så ska vi alla tänka. Kan man förändra minsta lilla ska man förändra.

Jag har ynnesten att ha ganska många följare både på instagram och på min blogg. Jag kunde idag, tack vare det, stänga ner det här kontot! Vi gjorde något, vi stod upp för den här oskyldiga flickan, vi tillsammans gjorde skillnad. Jag tänker fortsätta göra det. Stå upp för någon som är utsatt. Det hoppas jag att du också gör.

Såg att det fanns ett konto som hette ”Vi som älskar Maryum”. Det kontot hade på eftermiddagen idag över 1000 följare. Dom gör också skillnad. Ungdomar försöker också göra sitt. Jag hoppas att dom goda vinner och att vi någongång lyckas utrota denna hemska nätmobbning som råder.

Tack till er! Tillsammans gjorde vi idag en stor skillnad för Maryum! Vi stod upp för henne, fast vi inte ens känner henne. Det är fint, det är något vi alla borde hålla på med. Stå upp för varann! Vi är nämligen bara människor allihop….enkla, vanliga människor.

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
10 years ago

Vi människor har sådant behov av bekräftelse både på gott o ont o dessvärre går tekniken fram fortare än människans hjärna, jag hörs därför finns jag, det är lätt att köra över oskyldiga människor när man sitter bakom en skärm, finns väl inga större konsekvenser mer än en musarm?!?Jag gissar på att mycket sker bakom föräldrars rygg,unga hetsar varandra. ’Barn’ har alltid retats men det känns som allt bara blir mer rått o medkänslan gömts undan? Man blir själv orolig för sin egna dotters uppväxt när man ser allt hemskt 🙁
Men en stor tummen upp för dig o dagens goda gärning!!!:) Me like!

Åh sängen fungerar bra?

Frida
Frida
10 years ago

Blev så upprörd och arg när jag såg ditt inlägg tidigare om instahramkontot, så gick omedelbart in och anmälde!
Bra att kontot är borta nu!

Momita
Momita
10 years ago

Bra gjort!!!

Ida
Ida
10 years ago

Jättebra att du gick ut här och uppmanade alla att anmäla.
Blir så arg och ledsen för att sådant här händer men så otroligt glad för att det finns människor som du.
<3

/Ida

sofia208
10 years ago

Ja, det känns skönt att kontot stängdes ner efter att vi var så många som anmälde det och bra att du uppmärksammade det så att Instagram stängde kontot!

Problemet i den här frågan är ju ungdomar som gör så här mot varandra, gärningspersonerna som hänger ut och offentligt kränker och mobbar andra ungdomar, det är fruktansvärt. Jag tror inte att de har den blekaste aning om vilka konsekvenser det ger för den som är utsatt. Mer engagerade föräldrar på internet, att röra sig på de sidor ungdomarna gör är viktigt för att få förståelse för vad som händer och hur ungdomarna agerar bakom datorskärmen/mobiltelefonen.

Prata hemma och i skolan om vad man skriver/inte skriver till andra på nätet och hur man agerar om man blir skriven till/om på det här hemska sättet. Mer aktiva och engagerade föräldrar och skola i ämnet tycker jag! Och till de som blir utsatta finns bara en sak och det är att berätta för en vuxen man känner sig trygg med att vända sig till och polisanmäla, anmäla till ansvariga på sidorna på internet och blockera personer som skriver sådant till en, men absolut anmäla till Polisen, sådant måste komma fram!

Återigen bra att du uppmärksammade detta så att vi åtminstone fick bort ett av alla de där fruktansvärda kontona!

Lina
10 years ago

Bra gjort Nina 🙂

Ulrika
Ulrika
10 years ago

Vilket fint initiativ du tog Nina

Nästa inlägg

Från budget till lyx hudvård!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x