Svamp

Ok, lite uppföljning på min muttskiträning. Jag har i helgen ådragit mig vad vi så fint kan kalla ”el svampo”.Eller det var tendenser åt det hållet. Ni vet när det känns som man vill ta en hårborste och klia sig med den lite fint i skrevet….. Fast det kliade inte så mycket, mer att man ville torka lite extra när man varit och kissat. Liksom nagga lite extra där på slidmynningskanten. Ja, men du hajjar säkert. I alla fall om du någonsin haft svamp. Jag kommer i alla fall aldrig glömma min första svamp.

Jag var 16 år, bodde ihop med min dåvarande kille. Hade precis börjat på gymnasiet och hade pudelfrilla, typ så. EN dag i plugget så började det klia så inihelvittinens jefla mycket i muttski så jag trodde jag skulle gå åt. Jag gick in på puggets toa och kliade mig med pappret så det fasen flög papperbitar på hela toan. När den långa skoldagen äntligen var slut drog jag hem i 190, klädde av mig alla kläder och satte mig i duschen. Tänkte om det skulle hjälpa att duscha, det gjorde det *host host* inte! Inte alla faktiskt, det blev tvärtom ännu värre. När jag står där naken i köket med ena benet på köksstolen kliande med en handduk i muttski och sedan sätter mig i soffan med vad jag tror är ett brinnande underliv inser jag att nåt är på tok. Det här är inte som det ska. Ringer min dåvarande bästis och ba:

”Alltså det har kliat i min mutta hela dagen så jag fan gått åt!!! Vad är det för fel???! Jag vill typ klia med en rotborste men nu börjar det svida riktigt illa så jag kan inte göra det heller, jag blir galen snart!” utropade jag i telefonen. Då fanns liksom inte internet när man bara kunde skriva ”underliv kliar” och få 147 svar på vad det kunde vara.

”Hahahahahahahahahahahahah” hörde man i andra änden av telefonen! ”Du har fått svaaaaamp, hahahahah!!!” ekade skrattet i andra änden av luren.

När man för första gången får höra att man fått svamp så tror man kanske bokstavligen att man fått svamp. I underlivet. Liksom… ska dom titta ut där snart eller var fan är dom? Typ så. Jag var inte så insatt i det där med underlivet ännu, nej..det var jag då rakt inte. I alla fall inte så pass att jag hunnit haft svamp eller ens hört talas om det. Jag var kanke sjuk den dagen detta kom upp på biologilektionen. Min kompis förklarade i alla fall vad jag skulle köpa och hur jag skulle gå till väga. En bomb var det man skulle köpa och den skulle upp i muttski och stanna där. Sen skulle det där åbäket hålla på och slemma av sig i X antal dagar innan man var bra. Så, då lärde jag mig vad svamp var. När man sedan blev äldre så lärde man sig vad man fick svamp av. Så idag vet jag varför man får det och tack och lov, jag är inte särskilt drabbad men jag har vänner som har det för jämnan. Vidrigt jobbigt om du frågar mig, tack och lov så finns det bra botemedel idag.

Men så efter min muttskiträning så kände jag av lite kliande tendenser. Det enda som slog mig då är att jag är lite känslig mot silikon. Nä… men dessa muttskibollar är ju av silikon. Ska jag inte tåla dom nu tänker jag??? Bröööööööl vad jäkla jobbigt kan jag känna. Det som verkade funka så bra. Jag får ge det några dagar till tror jag innan jag byter ut dom mot något annat. Kan ju vara svamphistoria av 1000 andra orsaker.

Men kan inte detta med underliv vara lite jobbigt ibland så säg? Alltså är det inte mens så är det ägglossning, är det inte ägglossning så är det svamp och är det inte svamp är det urinvägsinfektion och är det inte UVI så har man fött 47 ungar så kisset flödar mellan benen om man hoppar studsmatta. Ja men typ så…. 🙁 JEFLA surmutta alltså! 🙂 🙂 🙂

Här är symtomen på svamp (ser ni den brinnande elden):

Sen lite annan info, ni vet att ni hittar mig på lite olika ställen i cybervärlden.

Ni hittar min blogg på facebook, heter lite missvisande Niiinis Smink & SKönhet men det är i sin ordning med det. Den sidan hittar ni HÄR!

Vill ni följa mig på instagram så gör du det på @ninahermansen1!

Vill du följa mig på Bloglovin gör du det genom att klicka i HÄR. Det är busenkelt att bli medlem och där kan du lätt bara följa alla dina favvisar. Jag gör det och har blivit bättre på att läsa bloggar tack vare det.

Sen en sista sak, skulle du vilja nominera mig eller någon annan favoritbloggare så tycker jag att du gör det till Finest Awards. Det kan du göra HÄR! Det är ett sånt där pris som skulle vara hemskt kul att bli nominerad till, lite kvitto på att ens bloggning gillas av fler än mamma och Tony liksom. 🙂

Jag säger såhär, TACK på förhand om du nu nominerade mig eller på något annat sätt följer eller började följa mig nu. TACK! ♥

3
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Han den där din kille...
Han den där din kille...
10 years ago

Ms Scratchy fungus i love you.

Cicci
Cicci
10 years ago

Ja usch och fy, något av det värsta jag varit med om faktiskt. Försökte länge med pevaryl och fick skäll av barnmorskan, jag var helt förstörd ”down under” sa hon. Tur att diflucan är receptfritt numera, ett litet piller så är svampodlingen borta 🙂

sofia208
10 years ago

Hahaha, du är ju för underbar <3 Tack för att du bjuder så på dig själv! Hoppas nu för guds skull att det inte utvecklar sig åt fel håll!

Kram kram

Carro
Carro
10 years ago

Haha, mycket målande beskrivning! Skrattade högt! 😀
Min värsta svampepisod var typ hela min andra graviditet. Det gick liksom aldrig över och behandlingarna hjälpte kanske en-två dagar, sedan var det tillbaka. Skitjobbigt, men det försvann efter förlossningen av sig självt.
Numera får jag det väldigt sällan, men jag har märkt att högt sockerintag kan lura fram besvären, så försöker undvika det.
Kram på dig och hoppas det går över snart.

Annika
Annika
10 years ago

Hej! Nu har jag varit inne och nominerat dig! Hoppas verkligen att du vinner.

Sassa
Sassa
10 years ago

Asså, jag måste va efterbliven för jag är 28 o har precis fått min första svampinfektion i muttalajnen, o vet inte vad det kan bero på, har inhandlat pevaryl, men nu till min fråga, vad får man svamp av?

Helen
Helen
10 years ago

Allt som kliar och svider är inte svamp. Hade kli och svid i många år efter min graviditet och inget hjälpte. Läste en artikel om att kli kan bero på rubbad mjölksyrabalans och köpte vanliga mjölksyrabakterier på Apoteket åt några dagar och vips så var det borta! Tänk att lösningen på många års elände kunde vara så enkel. Mjöklsyrabalansen ändras vid tex graviditet, mens anv av muttskikulor, doldis etc.

Jeanette
Jeanette
10 years ago

Det är inte säkert att det är svamp som du har fått. Kanske är det så att du är allergisk mot silikon? Jag är själv allergisk mot latex, gummi och även sköljmedel och får en jävlig klåda i underlivet om jag använder ngt av ovan nämnda saker. Första gången jag upptäckte detta var när jag o dåvarande killen körde med kondom. Jag kliade som en idiot! Fick sedan bekräftat att det var kondomen som jag el mitt underliv inte tålde..
Oavsett – hoppas det försvinner FORT!

Agneta
Agneta
10 years ago

Jag skrattar fortfarande!

Anneli
Anneli
10 years ago

Hahaha herregud vad skön du är :)) svamp är inget kul alls

Nästa inlägg

Dagens sminkning – Cashmere

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x