Kycklingfärs och påkörd på ICA

Halloj halloj i stugan! Jag har blivit påkörd idag, mer om det längre ner. En hel dag har gått och jag har en hel del och berätta.

Börjar med lokalen. Åh, den var fin som tusan och skulle passa min verksamhet. Alltså, det är ett kontor/arbetsrum jag är ute efter. Där finns också konferensmöjligheter och sånt som jag behöver ha utrymme till. Sen en massa folk så man får sällis om dagarna. Pappa är också sällis men han reser ganska så mycket. Ska titta på en till innan jag tar ett beslut.

Sen måste jag berätta nåt kul! Handlar om hur man reagerar i pressade situationer. Jag kan meddela dig att jag inte funkar alls. 🙂 Efter förskolan så var jag och Milo hem till kusin Neo och svägerska Eva. Vi fikade och satt och kacklade i flera timmar. Älskart! Efter det åkte vi och hämtade Tony och åkte till affären för att storhandla. Väl på parkeringen så åker jag sakta framåt för att hitta parkering. Plötsligt ser jag en bil på min högra sida bara backa rakt bakåt. Jag står precis bakom bilen och ser sakta hur han kör in i min bil.

JAG FICK PSYKBRYT!

Det enda jag TÄNKTE var att jag skulle tuta så att jag fick hans uppmärksamhet. Det enda jag GJORDE var att gasa som fan med kopplingen nedtryckt medan jag sa tyst ”Nej nej nej nej nej nej”. Jag hittade dessutom inte tutan, förmådde liksom inte att trycka på den bara. Så himla konstigt! Så han brassade in i mig. Som tur var så tog hans dragkrok i mitt framdäck! HUR TUR??? Så skönt, blev inte någonting varken på min eller hans bil. Kände bara att det skulle blivit så meckigt med det där just innan man ska handla, hungrig och jäklig dessutom, även om jag visste att felet var hans.

Men det var ju kul och veta att man reagerar som en mindre begåvad när man blir stressad! 🙂 Tony garvade högt åt mig när han satt och gjorde parodi på hur jag gasade järnet med kopplingen nedtryckt. Som att jag skulle göra en burn-out liksom. Bränna däck! Hahaha…

20140206-201021.jpg

20140206-201029.jpg

Kvällens middag då! Ämen, woooow…. Gott gotti gott gott! Nyttigt dessutom. Köpte kycklingfärs för första gången i mitt liv. What? Alltså, jag har bara inte tänkt på det. Vet ju att det finns men har inte tänkt på att handla det… Idag gjorde jag det i alla fall och det blev riktigt gott! Inte super magvänligt dock men ibland är det bara så gott så det är värt lite sveda och värk! 🙂

RECEPT:

500 gr kycklingfärs
1/2 röd paprika
1 1/2 msk kycklingfond
1 1/2 tsk honung
1 tärning hönsbuljong
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin (matlagningsvin)
Salt
Peppar
Persilja

Stek kycklingfärsen i lite olja. Strimla paprikan och ha i den. Häll i fond, honung, vitt vin och krossade tomater. Lägg i hönsbuljongtärningen. Krydda med salt, peppar och persilja. Häll i vattnet och låt det stå och puttra i 20 min. Rör om då och då. Servera sedan med färsk pasta.

Ja det var lite om allt! Galet att det är torsdag! Dagarna springer fram…. Nu ska jag lägga mig på soffan och vila, är helt slut då jag fortfarande känner mig hängig. Skönt och höra att vi var fler som kände oss sådär konstigt hängiga (eller hur man ska säga). Krya på er ni som är krassliga, ni övriga…var glada för att ni INTE är det. Imorn är det FREDAG! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åsa
Åsa
10 years ago

Oj vilken tur i oturen! Hoppas du får en mysig fredag! Blir det en fredagssminkning måntro…? 😉

Sara Heliosson
10 years ago

☺️ roligt! Och såklart tur i oturen!
När jag började med VV åt jag alltid kycklingfärs, det är ju så gott! Gjorde bland annat ett recept på typ kycklingbiffar med snabb-inlagd egen gurka tillsammans med persilja.. Mums!
Hoppas du får en fin fredag! Kram

sofia208
10 years ago

Hahahaha, jag förstår att Tony har haft roligt åt det där, jag hade nog garvat läppen av mig jag också 🙂 Men vilken sjuk tur att dragkroken bara krockade med däcket?! Du skulle köpt en lott för sån tur brukar man inte ha när man ser en bil köra mot en 😉

Såg gott ut det där 🙂

Kram kram

Nästa inlägg

Morrn morrn

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x