Så gick det att övervinna min BADHUS fobi!

I’m back! 🙂

Ok, jag har då varit på badhuset. Eller ”fotgucks-och-massa-hårstrån-och-där-mat-tvättar-sina-håriga-muttskisar-så-det-löddrar-upp-till-taket” huset skulle man kunna säga också. Jo men visst är och förblir det nog så. Det kommer fortsätta ligga massa hårstrån på golven, det kommer fortsätta vara fotgucksavlagringar på toalettgolven (detta spyr jag faktiskt lite av) och damerna med stora neccessärer som tvättar sina muttskisar så det storlöddrar finns också kvar. Men vet ni vad? Det var ändå härligt på nåt sätt. Jag var där med mitt barn och han sken som en sol när jag klev ner i poolen. ”Mamma Niiiiiina, du baaaaaaadar” sa han och log med hela ansiktet. Haha…. Det var några år sen vi var i badhuset och jag har gjort allt jag kunnat för att slippa. Men nu tyckte jag det var dags att övervinna ännu en fobi. Jag kommer garanterat fortsätta. Läste att dom på torsdagar har sån relax-simning. Då tänder dom ljus i hela badhuset och har på lugn musik. Dit måste jag ta med mig en väninna nån torsdag och testa. Låter urmysigt ju. Sen är det ju förbaskat bra träning att simma och sparka med benen och armarna och sånt. Nu på torsdag går det nog inte då jag ska operera bort mina leverfläckar imorn men kanske nästa beroende på hur det läker?

20140209-145140.jpg

Jag var ju på badhuset en hel del som liten. Jag typ växte upp där. Ingången såg ungefär likadan ut men nuförtiden får man en biljett och så scannar man den och så öppnas den lilla porten. Jag var ”fet-rookie” idag. Tur Tony hade varit där några ggr så han kunde visa mig. 🙂

20140209-145534.jpg

Vi hängde i mellanpoolen först. Den som barnen oftast är i. Det är ju inte varmt alltså…. 🙂 Sen avslutade vi i vad jag kallar kisspoolen. Där är oftast små bebisar och inkontinenta mammor som mig. Haha, närå….men det är en bebispool och den är varmast av dom alla.

20140209-145706.jpg

Sa till Tony att han bara måste ta bilder så jag har bevis på att jag verkligen var där idag. Jag passade också på att jobba mycket med benen där i mellanpoolen så jag fick lite träning också.

20140209-145812.jpg

Den här och dubbelhakan bjuder jag på. Så går det när man ska lägga sig och se lite cool ut i den där poolen. Gick sådär va?

20140209-145918.jpg

20140209-145923.jpg

20140209-145929.jpg

Efteråt tog vi oss en lunch på café Wickmans. Milo fick lite iPhone tid och vi fick vår lilla tid helt utpumpade efter badet.

20140209-150018.jpg

20140209-150022.jpg

20140209-150026.jpg

Efter det skulle vi bara handla ”lite”. Det blev ju väldigt lite. Milo drunknade i matvarorna och toapapper. 🙂 Nu har jag just gjort en pulled pork som jag slängt i en gryta i ugnen. Är så spänd på hur det kommer smaka, körde ett nytt recept idag. Du får såklart veta sen.

Dagens NNM = Nytta, nöje, middag blir då övervinna en fobi (nytta), bada med min son och min man (nöje) och pulled pork till kvällsmat (middag).

Hur har din helg varit!?

3
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Frida eriksson
Frida eriksson
10 years ago

Hej fina du!! Jag har med lite badhusfobi just för allt äckligt hår på golvet.
Min helg har bestått av matlagning & bakning. igår lågtempad entrecote med potatis/sötpotatispure med whiskeysås! Och idag pulled pork. Har även hunnit med att baka knäckebröd och morotskaka:-) underbart med sådana här helger:)

sofia208
10 years ago

Sedär Nina, du fixade det ju galant och säger dessutom att du skall göra om det, bra där! 🙂

Hoppas middagen smakar!
Kram kram

Elin
Elin
10 years ago

Du klarade det ju 🙂 snygg baddräkt!
Nu när du var så modig kanske jag oxå ska köpa mig en baddräkt och gå dit med barnen. 🙂
Försöka bortse från de dallriga låren och magen och ha kul istället.
Kram

Åsa
Åsa
10 years ago

Tycker du är så HIMLA duktig som tog dig dit och fixade allt så bra trots att du kände som du gör! (Jag är likadan trots uppvuxen i badhus och med tävlingssim bakom mig. Vågar gå med barnen men gränsen går utanför toaletterna och kisspoolen! :-)). Sug verkligen åt dig av nöjdhetskänslan nu! Uppskattade inlägget om självkänsla också. Ska läsa det igen imorgon. Kram!

Adnil73
Adnil73
10 years ago

Hej!

Jag har också kommit över min fobi för badhus, mitt var mer det här att vara naken bland massa andra människor som känns perfekta när man själv är kraftigt överviktig. Men en dusch har draperi framför, det var perfekt även om jag bara sköljde av mig i baddräkten och sen hem och duschade ”riktigt”. Nu har jag kommit över det lite mer och struntar i att folk kan se mig. Det är jobbigt, men jag har kommit fram till att det är såhär jag ser ut, jag har gjort ett jäkla jobb i min viktnedgång, även om det är MÅNGA kilon kvar. Men jag kämpar på och tror/hoppas att alla har fullt upp med att hoppas att ingen kikar på dem ;P

Men nu till det där med snusket på golvet, vilket var det jag skulle skriva om…….där jag simmar och vattengympar är det många som har tofflor på sig (flipflop eller foppa) i omklädningsrummet/duschen och in till bassängkanten. Där först tar de av sig skorna precis när de kliver ner i bassängen. Kanske vore något för dig!

Tack för en underbar blogg.

Kram

Sandra
Sandra
10 years ago

Duktig du är Nina! Tänk på att Enköpings badhus är ett av de snuskigaste, så bra jobbat! Blir bra sen när de bygger nytt! Du vet väl att rehabbassängen är öppen för alla (barn upp till 6 år) på lördagar? Kl 12-14 tror jag, och den är fräsch & varm! Måste ses snart, kram!!!

Nästa inlägg

Ett inlägg om sömnproblem

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x