Bortopererade hudförändringar

AJAJAJAJAJAJ!

Jag är tillbaka och har tagit bort mina förändringar som man kallar dom. Troligen är det just förändringar som läkaren sa, inte maligna som dom säger. Alltså troligen inte hudcancer i dom men såna som är i en gråzon, där det skett en förändring och som kan utvecklas till hudcancer. Därför ska man ta bort dom. Om det visar sig vara förändringar kommer man att då gå på tätare kontroller och jag vet faktiskt inte vad. Känner mig förstås rädd som tusan…. Inom en månad ska jag få brev eller ett samtal. Ett brev betyder att det är helt utan anmärkning och inga tecken på hudcancer eller förändringar, ett samtal att det varit något. Försöker ändå tänka att det inte finns något jag kan göra åt det, det som händer nu det händer. Vare sig om jag ligger sömnlös eller funderar ihjäl mig. Men rädd, det är jag. Känner du någon som haft såna här förändringar?

20140210-172858.jpg

20140210-172903.jpg

Eftersom jag hade med mig moraliskt stöd så fick jag även några bilder. Här ligger jag på britsen med skor och allt och får mina fläckar borttagna. Jag har t.o.m bilder på själva fläckarna i närbild men tänkte att du inte ville förstöra din matlust inför kvällsmaten. 🙂

20140210-173028.jpg

6 stygn och 2 hål senare så var det klart. Det gick snabbt, gjorde lite ont, ja jag orkade inte säga att bedövningen inte tagit till 100 och det gick faktiskt bra ändå. Supergulliga människor som tog hand om mig på bästa sätt.

20140210-173213.jpg

Efteråt var jag såklart flammig som en gammal raggarbil. Helt slut i psyket såklart och svettig under armhålorna. Nu är det i alla fall gjort. Nu är det bara till att vänta på svaret som sagt. Jag hoppas och ber att det ska vara utan anmärkning, det vore skönt för själen.

Nu ska jag laga mat till min familj. Tonys rygg gör ont, hans gamla diskbråck bråkar och jag tycker faktiskt väldigt synd om honom. Älskade hjärtat. Hoppas du får en härlig måndagkväll! ❤️

0
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tezz
10 years ago

Du ska nog se att det går bra med hudförändringen! Jag har opererat bort 1 för 2-3 år sen! Det gick bra o visade inga tecken på cancer!
Önskar dig en fortsatt trevlig måndag!!

Emelie
Emelie
10 years ago

Min pappa hade malign och det enda de gjorde var att han fick komma tillbaka och ta bort en större bit hud runt fläcken för att analysera den. Men ingen spridning och det va skönt. Tyvärr hade han ingen
Bra läkare utan han hade bara sagt att ”du har malign malom” och inget mer. Han hade ingen aning om vad det va och berättade för mig som vid tillfället bodde i USA och idiotisk som jag va googla jag och såg bara ordet cancer. Har aldrig varit så rädd! Men tur i oturen han hade kunna använda sin läkarskräcl och inte tagit bort fläcken och då kan det ha spridit sig! Så en bra sköterska som sa ifrån om fläcken vid en rutinkontroll så hade det kunnat gå mkt
Värre! Det kommer gå toppen för dig!

Nina
Nina
10 years ago

På fredag ska jag ta bort 3 st leverfläckar.. Phhu..Mest rädd för bedövningen…
Får man ont efter när bedövningen släpper? Jag tog bort en i skallen förut o då gjorde det ont när bedövningen släppte.

Annika W
Annika W
10 years ago

Ett litet tips bara! Jag tog bort två leverfläckar på precis samma ställe som du för ett par år sedan. Efteråt körde jag på som vanligt och såren sprack innan de hann läka. Nu ser det ut som jag har två hashtags på ryggen, mindre snyggt… Man vet inte hur mycket man använder ryggen förrän man har två sydda hål där, så var försiktig när du rör dig för de spricker lätt!
Kram Annika (numera en trogen läsare 🙂 )

Sonja
Sonja
10 years ago

Har följt din blogg ett bra tag och gillar den! Tack! Lite lat att kommentera bara…

Jag reagerade sommaren 2011 på ett födelsemärke på insidan av vänster knä. Det var inte stort, men riktigt svart. Såg på det nu som då under hösten och fick stark ångest varje gång. I slutet av november var jag på en privat läkarklinik för att besöka arbetshälsovården. Det var lång kö och plötsligt fick jag ett infall att boka tid hos hudläkare. Hade en del ofarliga födelsemärken som liksom sitter på ett skaft, som jag ville bli av med. Och så visa den där svarta pricken. Fick tid två veckor senare. Läkaren sa genast att pricken borde tas bort, hon kunde göra det på en gång med lokalbedövning. Hon sa att den skickas in till patolog, men konstigt nog tänkte jag inte mer på det sen.

Tills samtalet kom. Det var malignt melanom. Jag blev alldeles kall. Hade nyligen läst en blogg där hon som bloggade dog i hudcancer. Läkaren sa genast att det upptäckts i god tid och prognosen därför är god. Fick komma och prata med henne nån dag senare utan tidsbeställning. Hon upprepade att prognosen var god, men redan med ett halvår till hade läget kunnat vara något helt annat. Två veckor senare opererades en bit på ca 10x5x5 cm bort. Det fanns inga cancerceller kvar. Fy fan vilken dödsångest jag hann ha under denna period. Min melanom klssades som en två vilket innebar någon enstaka cell på nivå två. För säkerhets skull gjordes ul-undersökning av ljumsken och sedan har jag gått på återkoll hos kirurgen inklusive blodprov var tredje månad i två år. Den första tiden var dessa besök ångestfyllda och jag studerade alla födelsemärken med lätt panik. Men med tiden har jag lugnat ner mig. Jag reagerade så starkt på den där pricken. Den var tydligt avvikande. Jag kommer att veta om det sker igen.

Men hade jag inte fått det där infallet att boka tid… Jag kunde gott och väl ha dragit ut på det. Den tanken ger mig fortfarande kalla kårar.

Hoppas allt är ok med dina prickar, men om det skulle vara nåt så betyder det inte genast hemska behandlingar eller döden.

Kram, Sonja i Finland

sofia208
10 years ago

Gud så skönt att ha det avklarat, jag borde också boka tid för att kolla de där bak på ryggen, jag ser ju liksom inte hur de ser ut?!

Bra jobbat i alla fall, nu går huden vila och läka ❤️
Kramar

Marie
Marie
10 years ago

Har tagit bort flera födelsemärken. Ska frysa ett märke i ansiktet snart. Inte lika kul.

Nästa inlägg

Ännu bättre erbjudande på Maybeauty ansiktsmask!

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x