ANNONS

Pulled Pork – Sååå galet gott!

/

Pulled_pork_smokey

Igår lagade vi ju pulled pork. Jag har gjort det en gång tidigare men misslyckades totalt den gången. Igår lyckades jag istället. Tony sa att det var det godare han någonsin ätit så det måste ju vara ett bra betyg?

Här har du receptet:

1 kg fläskkarré
Salt
Peppar
Chilipulver chipotle
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
3 msk kalvfond
3 dl barbequesås

Tvätta av köttet och klappa in salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg sen köttet i en gryta med lock som tål ugn. Jag använde istället folie som lock. Klyfta lök och vitlök och strö runt om i grytan. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll det sedan över köttet. På med locket och in i ugnen 130 grader i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Annars får det helt enkelt stå i ugnen en stund till, det ska gå att dra loss köttet enkelt. Riv sönder allt kött och blanda det med vätskan i grytan till en röra.

Vi serverade detta med tortillabröd, sallad, gurka, majs, gräddfil och cocktailkapris.

pulled_pork_enciladas

9
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00