Pulled Pork – Sååå galet gott!

Pulled_pork_smokey

Igår lagade vi ju pulled pork. Jag har gjort det en gång tidigare men misslyckades totalt den gången. Igår lyckades jag istället. Tony sa att det var det godare han någonsin ätit så det måste ju vara ett bra betyg?

Här har du receptet:

1 kg fläskkarré
Salt
Peppar
Chilipulver chipotle
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
3 msk kalvfond
3 dl barbequesås

Tvätta av köttet och klappa in salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg sen köttet i en gryta med lock som tål ugn. Jag använde istället folie som lock. Klyfta lök och vitlök och strö runt om i grytan. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll det sedan över köttet. På med locket och in i ugnen 130 grader i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Annars får det helt enkelt stå i ugnen en stund till, det ska gå att dra loss köttet enkelt. Riv sönder allt kött och blanda det med vätskan i grytan till en röra.

Vi serverade detta med tortillabröd, sallad, gurka, majs, gräddfil och cocktailkapris.

pulled_pork_enciladas

174
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
al68
al68
10 years ago

MUMS, visst är det gott. Jag brukar strunta i vattnet när jag gör på Fläskkarré vätskar sig så mycket i sig själv, test det nästa gång. Ha en skön dag, själv slutar jag kl 12.00, då skall jag åka hem och bädda ner mig, hängig som f..

Niiinis
Reply to  al68
10 years ago

KRYA! ♥

Madde
Madde
10 years ago

Lät väldigt gott!
Hur många portioner räkna du det som? På ett ungefär?
Räknar VV så tänkte få fram PP värdet.
Köpte du färdig barbequesås?

Lycka till med allt i veckan!
/Madde

Niiinis
Reply to  Madde
10 years ago

Färdig BB sås. Detta räknade jag som 6 portioner!

Lycka till behövs…. ♥♥♥

tiajajja
tiajajja
10 years ago

Men åh så gott det där lät. Jag tar alltid pulled pork när jag är på Hard Rock Café, det är det godaste på deras meny. Ska ta och prova en dag:-)
kram Jess
http://www.annorlundaunderbara.com
Bajs-Te

A-L Mattsson
A-L Mattsson
10 years ago

Hejsan!
Ett litet tips…
Jag använder alltid stekpåse när jag gör pulled pork.
Tack för läsning. <3

Diana
Diana
10 years ago

Vad gjorde du för fel första gången? Tänkte så man inte gör lika misstag. Det ser jätte gott!

sofia208
10 years ago

Gott! Jag har gjort det samma, men med älgkött istället, grymt gott! 🙂

Mia
Mia
7 years ago

Vilken bbq sås hade du?

Nästa inlägg

Måndag

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x