Osteopatbehandling

Då ligger jag på soffan här. Jag har varit hos Osteopaten och jag är verkligen helt tagen av det jag varit med om. Denna första gång så har han gjort en s.k underliggande behandling. Han har hållit händerna på vissa ställen och på det sättet behandlat min kropp att behandla sig själv. Han är helt fantastisk, kände direkt ett stort förtroende för honom och han är oerhört kunnig.

Såhär kan man läsa om osteopati:

Dianostagandet är en väldigt viktig del i själva behandlingen eftersom det finns så många faktorer som kan ha betydelse när man tittar på hur vi mår idag. Frågor om patientens livssituation – arbete, familj, socialt, skador, sjukdomar, trauma och dyl. är viktiga för att få en total bild av de besvär som patienten har. Fysiska/psykiska åkommor sätter sig i kroppen och kommer på sikt att förändra kroppshållningen om man inte gör något åt det. Muskelobalanser och nya rörelsemönster skapas som på sikt skapar problem i rörelseapparaten, och som i sin tur kan ge organstörningar och cirkulationsstörningar m.m. Detta behandlas: Led- och muskelbesvär, arbets- eller belastningsskador, hållningsrelaterade besvär, organproblem som t ex mag- och tarmbesvär, kroniska problem ex. värk eller huvudvärk o.s.v.

Det helt sjuka i detta är att jag känt av såna fantastiska saker medan jag låg där. Min kropp svarade nämligen starkt på behandlingen och jag känner också av det väldigt tydligt. Så jag fick hjärtklappning, kände av alla olika huvudvärk jag brukar ha, värmefenomen, hur det sved i mitt bröst, hur det kändes när jag har ont i nacken. Det kändes som alla mina krämpor kom upp till ytan och sen försvann. HELT OTROLIGT! Jag är helt såld.

Det som hände efter min första behandling är att jag är mycket rakare nu. Förut var min högra axel mycket högre. Tydligen har jag en låsning (obalans) i vänster sida som gör att jag inte andas fullt in på den sidan. Jag har problem (obalans) i bäckenet och i bröstkorgen vilket gör att jag har problem med både rygg och nacke samt magen. Han har behandlat mig ganska så mycket så jag kommer säkert känna av det. Han behandlade min magmun och 12 fingertarm då han kände att där fanns obalans. Känner att jag är trött nu och har lite huvudvärk.

20140219-144251.jpg

20140219-144256.jpg

Mosig och mör. Inte ont men det känns verkligen som något hänt i kroppen. Han tipsade mig om att dricka mycket vatten idag så alla slaggprodukter kommer ut med kisset. Sen ska jag dricka minst 1 1/2 liter vatten per dag, där måste jag förbättra mig massor! Jag behöver det för min mage och 12 fingertarm. Bara en sån sak!

20140219-144433.jpg

Här ligger jag nu och känner mig så avslappnad. Jag ska dit tisdag den 25:e igen och få mer behandling. Jag får inte börja träna än men promenader får jag syssla med. Dock helst inte en vanlig rutt samma dag som jag ska hinna på en viss tid och jag ba: Det är just det jag håller på med jämt! Nä, han tyckte jag skulle ta promenader i skogen helt i min egen takt helt utan stress och prestation. Ja, tills min kropp hittar balans igen och att jag kan börja pressa den att träna hårdare.

Nu blev det massor med text här, men jag är så impad och intresserad av den här behandlingsformen nu. Jag är helt säker på att han kan hjälpa mig att få ordning på min rörelseapparat igen. Den har varit såhär ”trasig” sen min sista graviditet tydligen. Tänk om jag ska få en kropp som funkar bra igen? Vågar knappt tro det. Aja, nu ska jag sluta pladdra.

Hörrni, senare idag ska jag ”outa” en grej! Vi hörs snart igen. Ska vila lite nu, och dricka vatten så jag kissar på mig typ…. 🙂

5
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
10 years ago

Vad härligt, låter nästan för bra för att vara sant! Är glad för din skull! Jag har aldrig hört talas om osteopat tidigare. Kanske ska boka in mig hos en sån, jag har problem med en höft som gör att jag tyvärr inte kan springa. Jag joggade en del tidigare men har tyvärr fått sluta med det. Har varit både hos husläkare och sjukgymnast men det har inte hjälpt och ingen kan säga vad det är för fel. Ska bli spännande att höra mer om det här. Vad får du betala, är det som ett läkarbesök? Kram!

Niiinis
Reply to  Lena
10 years ago

Ja, alltså…för mig var första besöket verkligen mäktigt. Han var så otroligt kunnig. Du låter precis som mig ju. Jag kan ju inte heller springa. Får ischias direkt och ryggen pajar. Det är absolut värt att testa för din del tycker jag. Jag betalade 700 kr för ett besök på 1,5 timme. Värt varenda krona känner jag nu i alla fall. Kram på dig!

Bea
Bea
10 years ago

Grattis! Vad härligt att du fick sån bra hjälp.
Osteopati är verkligen helt fantastiskt. Jag är så imponerad av den kunskap som osteopater har. Jag är lika övertygad som du efter att ha fått en behandling. Det räcker ofta med en, och sen tar kroppen vid och självläker det som varit i obalans. Jag vet många som blivit hjälpta av osteopat och precis som tidigare kommentar säger, varken läkare eller sjukgymnaster har den här kompetensen.

Nu ska du se att du får den hjälp du behöver med att bli stark och frisk i kroppen igen. Jag blir på riktigt så glad för din skull. Du vet man bryr sig ju om dig, här på andra sidan bloggen.
Tack för allt du delar med dig av. Jag tycker du är så genuin och härlig <3
Tack från Bea

Caroline
Caroline
10 years ago

Läste detta och tänkte på dig. Kanske värt att be om narkos.
http://www.natalis.se/2014/02/19/gastroskopi-under-narkos/

sofia208
10 years ago

Men åååå vad härligt Nina, underbart att du verkar ha hittat en behandlingsform som passar dig! ❤️

trackback
10 years ago

[…] http://www.femme.se/niiinis/2014/02/19/osteopatbehandling/ Sidor: Kategori: Hälso- och Sjukvård i Media, Ta hand om Din hälsa Inlägget postades 2014-02-24 klockan 23:39 Avbryt svar […]

Nästa inlägg

Sen morgon!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x