ANNONS

VECKOMATSEDEL V. 9

/

VECKOMATSEDEL

Detta kommer att bli veckans mat. Jag tänker att jag kör ut receptet som det är. Tänker man Viktväktarna gör man smart i att tänka så lätta produkter som möjligt. Jag har tyvärr inte räknat ut PP värde men är man medlem kan man lätt göra det på hemsidan. Jag har lärt mig att räkna lite med huvudet efter snart 10 månader med viktväktartänket.

Jag äter som sagt inte så mycket rött kött längre. Det kan gå veckor utan att jag gör det faktiskt. Dock så tänker jag mig en gång per vecka för att familjen ska få lite sånt. Sen äter familjen oftast kött under helgen medan jag väljer andra alternativ. Korv har jag uteslutit ur min kost helt och hållet och vore det inte för att Milo storgillar korv så skulle vi aldrig ha det hemma. 🙂 Här är dock veckans matsedel. Jag ska faktiskt börja handla inför veckan på söndagar och helghandla på torsdagar för att få någon form av ordning.

VARSÅGODA!

20140223-061849.jpg

BLOMKÅLSSOPPA MED KNAPERSTEKT BACON:

1 blomkålshuvud
1 liten bit palsternacka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 potatisar
1 dl vitt vin eller hushållsvin
5 dl vatten
2 dl grädde (VV matlagningsgrädde)
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
1 pkt bacon
2 msk fryst persilja eller en knippe färsk

Skär blomkål, palsternacka och potatis i fyrkantiga små bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull i ca 5 min, dom ska inte ta färg. Tillsätt vatten, vin, grädde och buljongtärning. Låt koka i ca 15 min. Blir det för torrt fyller du på med lite vatten. Under tiden strimlar du baconet och steker knaprigt i en stekpanna. För att få det riktigt knaprigt ska du steka det lite längre tid och sedan låta rinna av på hushållspapper. Ta kastrullen från värmen och mixa den sedan slät med en stavmixer eller i en mixer. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott surdegsbröd och krämig ost.

Måndag: Ninas köttfärssås & spaghetti

Tisdag: Pepparrotslax med dillcreme

Onsdag: Kycklingpanna

Torsdag: Blomkålssoppa (se recept ovan).

2
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00