Promenad – Osteopat – Göteborg

Godmorgon från Göteborg!

Somnade ju i första pausen av Lets Dance. Har dock kollat Play på morgonen och jag säger bara Benjamin Wahlgren! Woooooow! En finalist har vi där. Jag har redan varit ute på en liten promenad och ligger nu och vilar ut min rygg litegrann. Ni förstår att jag nu, efter min osteopatbehandling nr 2 råkat ut för vad som kallas läkningskris.

20140301-064433.jpg

Ni är många som frågat om min osteopatbehandling och jag har av egen vilja inte berättat så mycket då jag känt att jag behövt lite mer kött på benen innan jag pratar om det. Du som inte är intresserad kan hoppa över det här inlägget. Du som vill veta mer ska jag berätta lite mer för. Jag har en rörelseapparat som funkat väldigt dåligt sedan Milo föddes. En rygg som bråkat i tid och otid, foglossningar, inte kunnat träna, problem med nacke och axlar, ständig huvudvärk, depression, oro, sömnproblem. Ja listan kan göras lång! Antagligen allt detta av både för mycket inre och yttre stress, dålig sömn, obearbetade saker i livet, en mycket tung graviditet och förlossning, haft för bråttom till träning efter mina förlossningar osv. Nu har jag fått 2 behandlingar och förstår lite vad det hela går ut på. En osteopat hjälper kroppen att hitta sitt självläkningssystem kan man säga. Mitt nervsystem är jättekänsligt varför jag svarar bra och hårt på den här typen av behandling. Nu har jag råkat ut för läkningskris:

LÄKNINGSKRIS:

Läkningskrisen leder ofta kroppen tillbaks via tidigare symptom, som enbart har symptombehandlats. Det kan vara ryggskottet som återkommer och som du trodde var ”botat”. Det kan vara känslor som du haft år tillbaks som kommer upp till ”ytan” igen och det kan till exempel vara eksem, krupp eller munsår som förut behandlats med cortison. Karakteristiskt är som regel att symptomen återkommer med lägre intensitet och kortare varaktighet. Läkningskrisen är olika från individ till individ eftersom den skapas precis på bakgrund av ditt tillstånd.
Man uppmuntrar läkningskrisen, som en viktig del av läkning och rehabilitering. Utan läkningskrisen, blir resultatet ofta inte varaktigt och kroppen kvarstår i ett tillstånd av ohälsa även om symptomen kanske har bättrats. Den klassiska osteopatiska behandlingen ”börjar” med det viktigste arbetet, när dina symptom är borta, nämligen att återuppbygga din hälsa. Detta tänkande åtskiljer sig, som du säkert har märkt, från mycket annan behandling som slutar när dina symptom är borta.

Så, jag har åkt på något som känns som ryggskott men ändå inte är det. Jag har åkt på läkningskris. Mycket annat som spökat i min kropp har också bubblat till ytan nu och jag känner hur hela min kropp nästan kokar av allt som måste ut. Jag har slarvat med att dricka vatten och tror att det hela försämrat utdrivning av slagg. Men när jag läste om läkningskris blev jag så lugn. Min kropp reagerar exakt som den ska. Jag ska bara vänta ut det här. Därför är mina promenader extra viktiga nu, man ska INTE träna hårt nu, bara promenera och faktiskt så känns ryggen bättre redan nu.

Jag kommer hålla er uppdaterade om min behandling framöver, tänker att ni säkert är fler som lider av diverse saker och kan få tips på bra behandling.

20140301-065052.jpg

Vårt fina hotell tidig morgon när jag klev ut från dörren.

20140301-065129.jpg

Precis bredvid vårt hotell har vi denna vackra bro (vad den nu heter)?

20140301-065204.jpg

Fint! Kändes så mörkt och läskigt när jag gav mig iväg. Hade dock ett överfallslarm i fickan för säkerhets skull. 🙂

20140301-065247.jpg

Hemma igen efter promenaden. 🙂

Hepp, nu en dusch och sen hotellfrukost! Nomnomnom! Ska bli gött. Sen ska vi göra Göteborg.

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
10 years ago

God morgon! Jätteintressant att läsa om behandlingen som du genomgår. Jag blir så imponerad att kroppen kan komma ihåg gamla skador och obearbetad skit och sedan läka sig själv, med hjälp av en osteopat förstås. Tack för svaret angående podden. Kram Lena

Annika
Annika
10 years ago

Hej o välkommen till Gbg

Frida
Frida
10 years ago

Åh mysiga Nya Varvet, där har man gått många morgonpromenader:).
Älvsborgsbron heter bron!
Ha en fin dag i Götet! Kram

Fatima
Fatima
10 years ago

Hej
Med tanke på din onda rygg och nacke, har du kollat atlaskotan? Det är den översta kotan i nacken. Det finns ett företag som kallas för atlaskotan http://Www.atlaskotan.se har just varit där och fått behandling min kota var tydligen förskjuten 1 cm.. Jag sökte för jag har haft grymt mycket migrän . Men kolla deras hemsida det står himla bra.. Värt å prova 😉
Mvh

Kim
Kim
10 years ago

Det låter som en beskrivning av hur min kropp känns just nu..

trackback
9 years ago

[…] sån läkningskris som jag fick sist. (Jag har skrivit om osteopatbehandling och min läkningskris HÄR!) Någon frågade varför jag behandlar mig själv, det finns att läsa om i inlägget som jag […]

Nästa inlägg

Rotary och Göteborg

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x