Hårlös muttis?

Jag skulle ju prata om en sak…..

…..det här kan vara genant kanske. Eller ja det är genant, men jag måste prata om det. Jag skäms ju sällan för saker och ni är en stor skara människor som läser här varje dag och jag vet att ni besitter en hel del erfarenhet, på många olika plan. Hoppas ni besitter lite erfarenhet när det gäller detta också.

Såhär! Jag och mina leverfläckar ni vet… (Förresten så har jag INTE fått svar på dom än. Ni är några som frågat. Det skulle komma inom 4 veckor och på söndag har 4 veckor gått så jag hoppas att jag får det snart.) I alla fall… Jag och mina leverfläckar. Jag har ju tagit bort några nu. 3 i ansiktet, 2 på ryggen och faktiskt en på ett lite genant ställe. På muttski. Eller jag tror jag ska börja kalla henne för ”muttis”. Muttski låter som en rysk brotterska på nåt sätt och hon behöver bli varsamt behandlad och inte jämföras med en rysk brotterska så nya namnet är ”muttis”. Ok. Såhär….

När jag tog bort den där leverfläcken på muttis så var Elliot typ 6 veckor gammal. Brösten var stinna av bröstmjölk och jag var hos hudspecialisten för att kolla en leverfläck på just muttis som jag upptäckt när magen sjönk ihop. Jag blev så rädd när jag såg att den blivit så stor och alldeles kolsvart. Detta resulterade i en blixtremiss till kirurgen där jag fick 4 sprutor på muttis och sen avlägsnades denna prick. 5 stygn senare kom jag ner i bilen och fattade knappt vad som hänt. Det visade sig inte vara nåt i pricken utan troligen hade hormonerna förändrat den i färg och storlek.

Dock så blev det ju ett JEFLA ärr alltså. Det är 5 cm långt, rätt över muttis. Där växer inga hår så jag ser ut som om jag har fläckvis håravfall på min muttis. Detta har gjort att jag valt att vara hårlös då detta inte ser så kul ut annars. Men att vara hårlös innebär ju ett jefla rakande alltså. Är så trött på det ibland så jag spyr. Ibland får det vara hår och se ut som jag börjar få en flintig muttis men sen står jag inte ut med det heller. Ja men ni hajjar.

20140305-115034.jpg

Nu till det jag hoppas ni besitter erfarenheter om. Det här med att vaxa sig ”därnere”. Jag är alldeles för blyg för att gå till en klinik och göra det utan föredrar att göra det själv. (jag är däremot inte blyg att berätta om detta för alla mina läsare, HAHAHAHAHA) Men alltså? Hur funkar det här? Gör det ont? Är det svårt? Försvinner håren? Hur lång tid tar det till de återkommer? Alltså, när jag blir riktigt gammal kommer man ju inte hålla på med det här längre men kommer håren tillbaka då så jag slipper gå på hemmet med en rakad muttis, kanske ska det vara hår därnere när man blir gammal liksom? Jag vet ju att håren har en funktion men mina lever inte upp till den förväntningen ändå då jag är halvflintis pga ett ärr. Ja men du hajjar!

Om du nu är blyg kan du ju kommentera anonymt men berätta gärna!!

0
Subscribe
Notify of
guest

22 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cattis
Cattis
10 years ago

JA, det känns att vaxa där nere! Har gjort en brazilian på salong (pinsamt…mjo, lite men man får tänka som när man går till gynekologen…Inte första muttisen dom ser i sina dagar). Har även världens bästa epilator som jag i förskaffade mig inför vår Thailandsresa. Braun Silkepil. Den känns den med, men det är alltid värst första gången. Sen sitter inte hårsäckarna lika hårt och det blir lättare för var gång man gör det. En vaxning håller ca 2-3 veckor innan det kommer små mjukare fjun igen. Viktigt att hålla emot o sträcka huden om du vaxar själv. Gör betydligt mindre ont på salong då dom är så snabba. Ritch ratch så är det väck och inget onödigt klet som man annars kan få bryt på. Lycka till!

Anonymous
Anonymous
10 years ago

Åh gå till en salong, dom är jätteduktiga och professionella precis som att gå till gynekologen. Att göra det själv går inte för smärtan gör att man avbryter efter max ett drag. Helt klart värt att gå och få det gjort och håller ca 2-3 veckor.

Cissi
10 years ago

Jag älskar din oblyghet och ärlighet!!!
Du skriver om ALLT som andra kanske tänker på men inte vågar pratar om 😉

Att vaxa sig…japp, det känns men skönt att slippa raka sig, iallafall på några veckor.

Tack för en bra blogg och alla inlägg&tips du roar mig med 🙂

Anneth
10 years ago

Nackdelen med att vaxa hemma är som sagt att man lätt ger upp, det är ju inte helt lätt varken att komma åt (om man inte är typ gymnast) eller att göra rätt och i värsta fall står man där bakom låst badrumsdörr med muttis täckt i stelnat vax och kallsvettas och kommer inte vidare liksom. 😉 Så mitt tips är alla gånger salong. De vet vad de gör, är avslappnade och får DIG att relaxa.

Malin
Malin
10 years ago

Alltså du är verkligen en helt underbar person, älskar att läsa din öppenhjärtiga blogg. Fortsätt att vara den du är, vi är nog många härliga brudar som hänger här och skrattar åt dina härliga inlägg.

snigeln
snigeln
10 years ago

Annars så kan du tänka fasiken vilken cool punkmuttis jag har:)

Marie
Marie
10 years ago

Hej , behöver inte bekymra dig om hår ”därnere” på hemmet, för det ramlar bort när man blir tillräckligt gammal, haha!

Niiinis
Reply to  Marie
10 years ago

Haha! Ja det är väl så… 😉

Jennie
Jennie
10 years ago

Haha du ä för go;) jag skulle aldrig aldrig aldrig gå på salong med min muttis så ä det bara;)
Visste inte ens att det finns folk som jobbar med sånt

Marre
Marre
10 years ago

Jag säger salong! De är superduktiga och proffesionella! Kändes lite jobbigt första gången, men man märker snabbt att de tar det seriöst och är snälla och varsamma. Visst, det gör ont, men efter att man har gått ett tag gör det inte lika ont. Det är olika från gång till gång. Jag gör var 5:e vecka ca, det håller i 2-3 veckor, och det som kommer ut är mjukt!!! Jag kommer aldrig göra något annat 😉 Älskar att slippa stubb!
Jag rekommenderar starkt Clinic Divine i Stockholm. De har 3 salonger, å är jätteduktiga.
Jag skulle aldrig våga testa att göra det själv. Känns alldeles för svårt och som att det kommer göra allt för ont.
Har en väninna som gör på sig själv, men jag hade inte pallat!
Det går snabbt! Runt 15 min. Första gången tar längre tid, men sen går det fort 😉
Samla mod å boka tid vetja! 😀
Kram för att du är du!

milkshake77
milkshake77
10 years ago

Hahaha jag bara ääälskaaaaaaaaaaaaar dig!!!!!!!

Anneli
Anneli
10 years ago

Du är FAB ❤️ det här är verkligen varför jag har fastnat för din blogg !! Alltid den nakna sanningen

Busmimmsan
Busmimmsan
10 years ago

HAHAHAHHAHAHAHAHAH jag tror jag kissar ner mig. Underbara du, tack för att du är så underbar

Weronica
Weronica
10 years ago

Hej kan instämma med andra att det är lättare att gå till salong! Jag rekommenderar Uppsala spa & skönhet som ligger i Gränby centrum. Där känner man sig väl ompysslad och det e inget som e konstigt.

Piccolecose
Piccolecose
10 years ago

Säger bara en sak, gör det inte själv!!!!!
Kram

Amanda
10 years ago

Hahahaha……. Du är SÅ härlig. Jag hajar dina tankar men tänker såhär: vem fan ska titta på din muttis? Spela balle (jag är ju skånsk, så det betyder rumpa 😉 ) att du har en fläck??????

Marika
Marika
10 years ago

Har tyvärr ingen erfarenhet av vax, harvar & harvar med rakhyveln-suck! MEN Nina du e för cool alltså! Underbar ju! Stor kram & fortsätt att vara just du!
Kram

Nikki
Nikki
10 years ago

GÅ till en brasilansk vaxnings plats, vet Sthlms bästa. LOVAR tar 5 minuter, altid lika förvånad. Inte genant och man hinner knapt blinka. Blir färre hår & tunnare.

Kram Nikki

Kim
Kim
10 years ago

Så roligt skrivet, skrattat så hela sängen hoppade!!

Sara
Sara
10 years ago
Katrin
Katrin
10 years ago

Å Niina – du är den bästa av alla bloggare, älskar dina inlägg!

zandra
zandra
10 years ago

Salongen Lena huden i sthlm gör brasse vaxningar. Hon är bra och inte alls konstig att gå till för den här sortens vaxningar.

Nästa inlägg

Bra billig primer från ISADORA

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x