Veckomatsedel

Sådär ja, då blir det en lite härlig veckomatsedel här!

Ibland är det väl tröööööögt att komma på vad man ska äta i veckorna. Sen jag började med veckomatsedel har det blivit mycket lättare. Behöver inte fundera på veckorna alls utan allt finns hemma (eftersom jag storhandlar på söndagar och torsdagar). Mitt heta tips till dig som känner att du inte får till det där med maten under veckorna. 

MÅNDAG

20140309-145604.jpg

20140309-145609.jpg

Den här maten gjorde jag till lunch idag men tänkte att det blev mycket kvar så det får bli morgondagens mat också. Det var sååååå gott! WOW, jag hittade på receptet helt själv och är så glad att det blev så gott som det blev. Detta kommer helt klart att bli ett stående recept här hemma.

KÖTTFÄRSLÅDA med smak av balsamico (ca 6-8 port.)

900 gr köttfärs
1 röd paprika
2,5 dl grädde (valfri fetthalt)
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
2 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
2 msk soya
salt
peppar
10 potatisar
riven ost (gärna smakrik)
1,5 dl mjölk

Gör såhär:

Bryn köttfärsen ordentligt, strimla paprikan och ha i den i grytan. Blanda creme fraiche och grädde och häll i det. Ha sedan i resten av ingrdienserna och låt puttra på mellanvärme i ca 15 min. Medan köttfärsröran puttrar skalar du potatisarna och kokar upp dom. Låt potatisen koka i ca 15 minuter, den ska inte vara helt klar. Skiva sedan upp potatisen och fördela ut den i en ugnssäker form. Häll sedan på köttfärsröran, häll på mjölkn. Ha sist på osten över. In i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera med grönsallad och fetaost.

 TISDAG

Ört och fetaostbakad lax

ONSDAG

Kycklinggryta med gräddsås

TORSDAG

Fisksoppa med ciabattabröd

FREDAG

Filé i krämig ostsås
(dock så byter jag ut gorgonzola osten mot mjukost med vitlökssmak)

2
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kim
Kim
10 years ago

Åh vad gott allting lät! Du är så inspirerande Nina, på många olika plan. ❤️ Kram

Nästa inlägg

Proteinpulver tips!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x