Att älska sig själv….

Att våga välja färg!

Som många av er vet är jag väldigt svart i min klädsel. Det är liksom min färg. Får jag välja är det alltid svart. Detta eskalerade också när jag inte trivdes i min kropp. Då ville jag dölja mig själv och då var svart toppen!

Idag trivs jag bättre i min kropp (även om den bråkar en jefla massa med mig men ändå). Att tappa 10 kg i vikt gjorde mycket för mitt sinne, för min själ men också rent klädmässigt. Plötsligt kände jag mig nyfiken på att prova färg. Att prova annat än grått och svart. Det är klart att det känns galet att ta på sig en rosa tröja helt plötsligt när man knappt haft det på sig sen man var tonåring.

20140311-171009.jpg

20140311-171015.jpg

Idag tog jag såna ”outfit” bilder innan jag gick hemifrån. Kände att jag måste ta bild på mig själv när jag väl bär färg. Det gör mig faktiskt riktigt glad och lycklig att kunna ha en rosa tröja igen.

20140311-171126.jpg

20140311-171130.jpg

Av bara farten blev det rosa sminkning med både en rosa historia som ögonskugga och lipgloss som är rosa. Fasen så härligt! Ja att det kan påverka en så mycket åt det hållet. Jag vill uppmuntra alla att bära färg. Alltså även om man inte trivs i sin kropp så ska man inte gömma den i svart. Usch varför gör man så? För att inte synas antagligen men det är ju helt galet! Varför gjorde jag så? Det är ju hur man är som person och vilken utstrålning man har som syns utåt. Har man då valt att klä sig i svart för att man skäms för sin kropp, ja då har man liksom tappat halva sin utstrålning. Förstår ni?

En gång såg jag en kvinna. Det var när vi var på semester minns jag. Hon var rund, ordentligt rund. Hon hade på sig en tajt blommig klänning med lite draperingar i fram, hon hade små pumps till och en riktigt snygg väska. Hon var blond och hade sminkat sig riktigt snyggt. Hon gick förbi vårt bord till sitt bord som om hon ägde hela restaurangen. Hon log stort och vickade massor på höfterna. Det var fler än jag som vände sig om efter henne för den utstrålningen alltså, jag kan fortfarande ta på den. Det var helt fantastiskt och hon var så jäkla snygg! Hon var så självklar i sin kropp, i sin tajta blommiga klänning och man kunde inte annat än känna WOW!

Det är ju just såhär det är. Accepterar vi oss själva som vi är så utstrålar man en säkerhet som riktigt skiner igenom. Den säkerheten är så härlig och jag önskar att alla människor fick känna den. Inklusive jag själv. Jag jobbar på det och önskar att jag en vacker dag bara älskar mig själv inifrån och ända ut. Jag är på väg men det är tufft att lära en gammal hund sitta vet ni. Men en sak i taget, som sagt….jag är på väg. 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
10 years ago

Hej,
Jag är också brunett men med bruna ögon. Jag älskar rosa och tycker att du blev väldigt snygg idag med rosa smink och rosa tröja. Svart är fränt, jag gillar också svart, men nu till våren/sommaren är det snyggt med rosa, melon, och turkost/grönt 🙂

Anneli
Anneli
10 years ago

Det är såå sant … Man måste börja med att älska sig själv ❤️ Jag har varit överviktig de senaste 12 åren . Men jag har alltid haft både bra självkänsla och självförtroende ändå :)) Men nu har jag pga . Sjukdom gått upp ytterligare 10 kg !!! Och jag har helt tappat mig själv . När jag tittar i spegeln på mig själv så är det som att jag hajar till och tänker .. Vem är det där ? Helt sjuk känsla !!! Men du inspirerar med din viktnedgång

Lotta
Lotta
10 years ago

Tycker själv att det är härligt när solen tittar fram att ta lite färg på sig!!!
Jag är också en svart nisse…. 😉
Men den rosa du har aaahhhh vilken fin tröja!!! Var komne den ifrån????

kram
Lotta

Nina - Glamourmamman
10 years ago

Eller hur?! Självförtroende ger ju sån enorm utstrålning!

Och du var skitsnygg i färg 🙂

Kram Nina

Piccolecose
Piccolecose
10 years ago

Alltid lika snygg! Och rosa klär dig otroligt bra!
Kram

Ulrika
Ulrika
10 years ago

Såå snygg du är i rosa

Lotta
Lotta
10 years ago

Du är sååå fin i rosa. Det är definitivt din färg. Själv blir jag på bra humör när jag sätter på mig något med färg, blir liksom piggare. Jag var på en färg analys för några år sedan och fick lära mig vad jag passar i och inte. Super kul! Klart du ska ha färg på kläderna Nina, du är super fin ju!

Du sover nog nu så jag önskar dig en hel natt med sömn!

Jeanette
Jeanette
10 years ago

Jobbar också på självförtroendet, känns som det har ramlat en bit nu när jag är sjukskriven men jag ska komma igen. Fint med färg och rosa var ju kanon på dig:) Tack för sminktipsen, alltid lika roligt att du lär oss!

sofia208
10 years ago

Så vårig och fin, du passar grymt bra i rosa, eller ja, i färg överhuvudtaget 🙂 Härligt att du känner dig mer bekväm i din kropp och som du säger har det ett tydligt samband med det inre ❤️

Kramar!!

Maria
Maria
10 years ago

Eller hur!? Självkänslan är A & O. Man kan ju i princip se ut hur som helst men om man utstrålar en självsäkerhet lyser man på ett annat sätt. Jag har extremt dålig självkänsla vad det gäller mitt utseende. Är uppvuxen med att man är den man ser ut eller vad man gör , inte HUR man är. Så jag tänker Jämt på hur jag ser ut, i alla situationer. Tragiskt. Försöker jobba på det ,men vet inte hur jag ska göra på bästa sätt. är 31 år och tror fortf att det spelar nån roll hur man ser ut…. När jag ser dig tänker jag: Om jag bara kunde få se ut som henne, då skulle jag vara lycklig! du är hur fin som helst! Kram till dig!

Anneth
Anneth
10 years ago

Jag blir så ledsen när folk inte tillåter sig själva att ha färg, tighta kläder eller vad det nu kan vara. Jag tänkte länge att jag hade ett för grovt utseende för att kunna bära klänning och kjol, och att jag var för tjock och ful för att kunna bära tighta och lite mer uppseendeväckande kläder. Nä, fuck that! Den där dagen när man blivit smal, den kanske aldrig kommer! Och då har man hållit tillbaka ett helt liv. Jag svassar omkring i tighta små kjolar nu, älskar rockabillystil och har gärna färg fast i kombination med svart – älskar den rockiga effekten. Folk kanske snackar bakom ryggen på mig, men då kan de ju passa på att kyssa mig i röven också när de nu ändå står bakom mig. 😉

Sara
10 years ago

Åh Nina, du vackra människa! Du klär verkligen i färg!
Smälla, hur sminkar du detta snygga? Själv så älskar jag rosa men har svårt för att sminka
mej och brukar kika un här för att se hur du gör.
Snälla, va heter färgerna??
Kram

Lina
10 years ago

Så snygg du är!

Sofia
Sofia
10 years ago

Vad är det för rosa ögonskugga du använt? En del skuggor ser rosa ut i asken men på ögat blir det väldigt blekt och pastelligt….

jennybeata
jennybeata
10 years ago

Du är så fin! Läser din blogg varje dag för att få en boost (och emellanåt ett gott skratt)
Hälsar en 41 årig centralbyråkrat 🙂

Nästa inlägg

Drömmer och längtar…..

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x