ANNONS

Chili- och limelax och äppelpaj – VIKTVÄKTARRECEPT

/

Jag har ätit så gott ikväll!

Känner att jag bara MÅSTE dela med mig av receptet. Ibland får jag till det. Jag älskar ju att laga mat också, inte bara baka och nu känns det som jag utvecklat matlagningen lite då jag vill laga nyttigt men ändå gott. Det är inte alltid så lätt för en sån som mig som älskar allt med creme fraiche och grädde.

Ikväll bestämde jag mig för att göra lax. Hittade ett recept på Viktväktarna som jag utvecklade lite.

laxrecept_lax_lime_chili

recept_lax_lime_chili

Lax, 4 portioner – 13 PP/portion.

Det blev så j**************la gott. När t.o.m Tony älskar maten då vet jag att jag lyckats big time. Ni vet att han är en kräsen prick!

CHILI – OCH LIMELAX

1 st Lime
500 g Lax, 4 bitar
1/2 st röd peppar
2 tsk Ingefära
100 g machésallad
2 dl Ris okokt
2 msk Sesamfrön
1/2 msk sweetchilisås
1/2 msk soya
2 tsk olivolja
2 dl Crème fraiche lätt 15%, smaksatt t ex parmesan och vitlök

Gör såhär:
Koka riset. Skär limen i tunna skivor. Hacka chilin och lägg det på laxen, krydda och strö på med ingefära. Salta. Lägg sesamfrön, soyan, sweetchilisåsen och oljan i en liten skål. Blanda samman och lägg röran på laxen. Toppa med limen. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Du kan också ställa in frysta laxfileer, ha dom inne lite längre då. Servera med kokt ris och creme fraîchen.

Jag är så inihelsickes gottissugen ibland. Ikväll var en sån kväll. Tänkte att fasen, det näste kunna gå och göra något gott på 3 propoints? Det är vad jag har kvar idag. Japp, jag lyckades!

20140617-195319-71599812.jpg

20140617-195321-71601727.jpg

nyttig_äppelpaj

Ninas snabba äppelpaj, 1 portion – 3PP/portion.

20140617-195640-71800770.jpg

+ ett äpple, 1 tsk kanel och 1/2 tsk malen kardemumma!

Gör såhär:

Skala ett tärna ett äpple. Lägg i en ugnsfast liten portionsskål. Krydda med 1 tsk kanel och 1/2 tsk malen kardemumma. Blanda havregryn, minikeso och smör i en liten skål. Ställ i micron i några sekunder så att smöret smälter och kesob blir lite trådig. Typ 12-15 sekunder. Blanda igen så du får en smulig massa. Lägg ovanpå äpplet. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Servera med vaniljkvarg 0,3%. Sååå gott!

SMAKLIG SPIS!

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00