ANNONS

Torsk med pepparrots och fetaosttäcke

/

Herreminjeeee så god mat vi åt!

Vi har ätit kött i några dagar och jag försöker att inte göra det så ofta. Äter hellre mer fisk och kyckling.

Idag kände jag att jag ville göra något enkelt som går fort men ändå är gott. Köpte frysta torkblock och tänkte jag kunde göra något med dom.

fetaostgratinnerad_torsk

torsk_fetaost_pepparrot

torsk_pepparrot_fetaost

Wow så gott det blev! Detta kommer jag definitivt att göra fler ggr. Tänkte bjucka dig på receptet här:

Pepparrotstorsk med fetaosttäcke.

2 block torskfilé (à 400 gr)
1 pkt färskost pepparrot 10%
1 pkt fetaost
Färsk eller fryst dill
Salt
Peppar

Sås
1/2 burk fraiche 5%
1 tsk fryst dill
1/2 tsk honung
Salt
Peppar

Gör såhär:

Lägg de frysta blocken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken ordentligt. Bred sedan ut färskosten på hela fisken. Dela sedan fetaost i bitar. Lägg på fetaosten på fisken. Avsluta med att strö över dill. In i ugnen på 225 grader i 40 minuter.

Blanda sedan fraîchen med dill, honung, salt och peppar. Servera fisken med ris (jag åt fullkornsris) och grönsaker.

Ps: Snabbt uträknat får jag 1 portion till 11 Propoints.

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00