Bra besked!

Tillbaka!

Tack för alla tankar både här och på min instagram (ninahermansen1). Det värmer att så många tänker på en när man är rädd och nervös för något.

Just nu ligger jag här hemma med huvudvärk och yrsel och googlar. Jag VEEEEET, jag får inte googla men jag ska ha mens om vilken sekund som helst och jag googlar på hormonell obalans. Ska försöka hitta logiska orsaker till min yrsel och inte tänka hjärntumör direkt. Jag lider ju av lägesyrsel till och från också. Dessutom är jag som en fiolsträng i min nacke och mina axlar. Det är läskigt hur mycket som stämmer in på mig när det kommer till hormonell obalans.Fick ju dessutom progesteronbrist konstaterat när jag utreddes på den där kliniken när jag fick alla mina missfall innan Milo. Om du vill läsa om hormonell obalans kan du läsa mer HÄR.

Jag har dessutom haft en väldigt nervös dag. Usch, jag var så nervös så jag mådde illa när jag satt och väntade på min tid.

20140701-160435-57875007.jpg

Kändes som jag skulle bli knäpp här hemma så jag tog mitt pick och pack och åkte till Fabian Flink och tog en latte. Behövde se och tänka på annat. Att sitta hemma och jobba då är ingen superhit.

20140701-160959-58199121.jpg

Nervösa ben i ett väntrum.

20140701-161026-58226005.jpg

Fick vänta en stund inne hos doktorn innan hon kom. Då satt jag faktiskt och skakade av nervositet. Visste liksom inte vad jag hade att vänta alls.
Sen kom hon. Hon började med att förklara för mig att jag egentligen inte behövde komma. Jag fattade inget. Hon menade att kirurgen är lite snabba att remittera tillbaka till hud efter förändringar. Att mina förändringar nu var bortopererade och att jag numera var en ”normal” människa som inte alls skulle gå på några halvårskoller. Hon avslutade med att kolla igenom min kropp än en gång. Ringade in 2 prickar som jag skulle hålla under uppsikt men de var inte alls farliga i dagsläget. Om jag ville fick jag komma på ytterligare en koll inom ett år utan remiss, men därefter var det som vanligt. Jag skulle heller inte komma om jag inte såg något konstigt.

Detta var kanske det bästa beskedet jag kunde få. Jag blev så oerhört lättad! Dock så pratade vi massor om solvanor. Hon berättade om hur deras solråd är för alla människor. Det är att INTE pressa. Alltså inte sitta i solen i timmar för att bli brun. Ingen ska göra det! Man kan vistas i solen men då ska man alltid skydda sig. Men som t ex på en badstrand ska man söka skydd. Barnen ska definitivt inte vistas i solen en varm sommardag utan är dom t ex uppe och ska äta eller ta en glass så ska det vara påklädda eller i skugga (under parasoll). Jag trodde att såna här restriktioner bara gäller oss som redan fått förändringar. Nej nej, detta gäller alla sa hon. Människor förstår inte hur farlig solen är. Kolla på människor i Medelhavsländerna? Dom går undan när de är som varmast och solen står som högst förklarade hon. Jag drog direkt till Rusta och inhandlade ett parasoll med plastfot som man fyller med vatten som jag ska sitta under fr o m nu. Dessutom ska jag smörja mig direkt från morgonen alla soliga dagar. Jag vägrar att riskera en enda sekund mer till att eventuellt få hudcancer, sen må jag vara hypokondriker men så är det. Lova mig att du är rädd om Dig i solen i framtiden. Tänk på att skydda dig! ❤️

Nu ska jag ge mig ut på en långpromenad för att lätta på huvudvärk och PMS.

0
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna 78
Anna 78
9 years ago

Åh vad härligt att höra

Annika
Annika
9 years ago

Gokväller! Hann tyvärr inte skriva tidigare idag men såklart ville jag önska all lycka till
hos doktorn, såg här att det gick ju jättebra 🙂 🙂 🙂 såå skönt för dig att det gick bra 🙂
Passar även på och tacka för podden igen så galet bra, kan lyssna hur många gånger
som helst, dag som natt 🙂 🙂 kände så igen mig från podden om att braka in i den berömda
väggen skönt att veta att man inte är ensam om det <3 <3
Ha det så bra Kram Annika 🙂

Annika
Annika
9 years ago

Gokväller! Hann tyvärr inte skriva tidigare idag men såklart ville jag önska all lycka till
hos doktorn, såg här att det gick ju jättebra 🙂 🙂 🙂 såå skönt för dig att det gick bra 🙂
Passar även på och tacka för podden igen så galet bra, kan lyssna hur många gånger
som helst, dag som natt 🙂 🙂 kände så igen mig från podden om att braka in i den berömda
väggen skönt att veta att man inte är ensam om det <3 <3
Ha det så bra Kram Annika 🙂

jeanette
jeanette
9 years ago

Men fina du. vad skönt att höra att allt var bra! Vill tacka för en jättefin blogg och en jättebra podcast! Love it! Var rädd om dig underbara kvinna och stooooor kram från Skåne.

jeanette
jeanette
9 years ago

Men fina du. vad skönt att höra att allt var bra! Vill tacka för en jättefin blogg och en jättebra podcast! Love it! Var rädd om dig underbara kvinna och stooooor kram från Skåne.

Maria
Maria
9 years ago

Vad skönt att höra Nina! Usch det är inte roligt att vara så orolig, det är mycket som hinner snurra i huvudet.
Jag ringde och bokade tid efter vi pratade imorse :-). Tack för ”pushen”.

Kram!

Maria

Maria
Maria
9 years ago

Vad skönt att höra Nina! Usch det är inte roligt att vara så orolig, det är mycket som hinner snurra i huvudet.
Jag ringde och bokade tid efter vi pratade imorse :-). Tack för ”pushen”.

Kram!

Maria

M
M
9 years ago

Angående hormonell obalans… Läs Mia Lundins bok ”Kaos i kvinnohjärnan”.
Hon har även en hemsida.
Kram

M
M
9 years ago

Angående hormonell obalans… Läs Mia Lundins bok ”Kaos i kvinnohjärnan”.
Hon har även en hemsida.
Kram

Helen
Helen
9 years ago

Grattis till det positiva beskedet Nina! Så skönt att höra!

Helen
Helen
9 years ago

Grattis till det positiva beskedet Nina! Så skönt att höra!

Nästa inlägg

Oroliga fjärilar i magen

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x