Sista dag för tävling och ett härligt middagstips!

Hörrni! Jag måste bara kasta mig in och tipsa om denna tävling som det är sista dag idag att delta i! Du kan vinna en lyxmiddag /värde 2.000 kr) i valfri stad! Tävla kann du göra till inatt kl: 23.59

Måste berätta om detta vin hörrni! När jag fick veta om detta samarbete så kastade jag mig till bolaget och beställde vinet. Jag är ju ingen vintjej har jag fått för mig. Men ack nåde…..nu ska du få höra. Jag tänkte att jag skulle ge det en chans. Man kan ju inte göra ett samarbete utan att ha smakat och godkänt vinet först liksom. Jag tänkte att jag skulle göra en grillmiddag på kyckling och en matigare sallad till vinet. Jag fick liksom för mig att jag ville ha det till just grillad kyckling. Jag såg framför mig hur jag skulle ha ett mustigt glas med vin i. I alla fall…. vad gott det var till kycklingen. Alltså verkligen! Tänkte du skulle få receptet på min jätte enkla grillrätt som passade perfekt till Bag in Cook Book vinet.

Grillad kyckling med sommarsallad och fetaostcreme!

4 kycklingfileer
marinad på:
olivolja, hickorysås, balsamvinäger, lite soya, osötad senap, rosmarin, salt, peppar och pressad vitlök
röda cocktailtomater
gula kocktailtomater
sugarsnaps
avokado
romansallad

Börja med att lägga kycklingfileerna i grillmarinaden. Gärna över natten för att få rikligt med smak. Jag upplever också att kycklingen blir härligt saftig ju längre den legat i marinad. Grilla sedan kyckligfiléerna ordentligt. Tänk på att klar saft ska rinna ur kycklingen, då är den klar. Hacka upp och blanda alla grönsaker i en sallad. Tänk på att det ska vara massor av tomater.

Fetaost creme:

1 paketfetaost
1 dl 15% ig creme fraiche
1 msk honung
salt
peppar

Smula sönder fetaosten och blanda den med creme fraichen. Ha i honung, salt och peppar. Låt gärna stå ett tag så att den får suga till sig som jag brukar säga. Går självklart att servera direkt. Passar bra till kyckling och köttfärsrätter enligt mig! Ät, drick och njut!

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

”Living HELL”

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x