Inredningsplaner för köket!

Som ni säkert förstår så är jag totalt insvept av hus & hem tankar just nu.

Vi ska snart flytta och jag ska återigen sätta tänderna i ett nytt hem med allt vad det innebär.

Just nu är jag helt insnöad på köket. Ja till att börja med, för när jag planerat det klart så måste jag gå vidare i lägenheten. Jag har kommit på en sån cool grej som jag vill genomföra nu men har ju en bild i huvudet, sen om det blir så i verkligheten… Ja det återstår ju att se?

Kolla in detta!

20140715-140427-50667868.jpg

Ooookeeeeeej tänker du….. Va!? Jo såhär, jag har denna som inspirationsbild litegrann. Jag vill nämligen bygga ett platsbyggt långt bord mot ena väggen i köket. Stilen ska vara denna, men inte sådär vågig och ojämn men samma färg. Bordet/bänken ska vara typ barhöjd så lite högre än vanligt. Jag har virke som jag kan använda men det är vanligt trä. Hur får jag den här finishen? Har du något tips? Det ska inte vara mörkt betsat utan just såhär gråaktigt! Vet du?

Bordet ska vara drygt 2 meter brett, vara barhöjd och sen ska det vara någon form av barstolar till. Jag tänker mig 2 eller 3 utav den här typen av lampor ovanför bordet/bänken.

20140715-141552-51352900.jpg

Jag vet att liknande finns på IKEA, sedan finns det svindyra liknande designlampor. Ska leta lite till. Men den här stilen som på bilden ovan är jag ute efter. Det ska vara mörka träslag mot vitt med svarta detaljer och silvriga inslag kan man säga. Har en bild i huvudet som jag tror att jag måste anteckna och liksom försöka få på papper.

Så hjälp mig vänner! Vad använder jag för att då denna finish på bordet? Har hört att det ska finnas någon slags lasyr till altaner så man får en grå finish. Kan det vara något att använda tro? Ni kommer säkert få hjälpa mig massor framöver så jag kan genomföra mina knäppa idéer jag har med den här lägenheten. 🙂

0
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AA
AA
9 years ago

Googla järnvitriol, det är nog vad du söker. =)

AA
AA
9 years ago

Googla järnvitriol, det är nog vad du söker. =)

Sara
9 years ago

Kolla lampor på ellos!

Sara
9 years ago

Kolla lampor på ellos!

Anna
Anna
9 years ago

Hej Nina,
Jotun har en bets som ser ut så där i färgen. Den heter drivvedsbets. Jag har betsat tjocka brädor med den betsen och byggt mig ett matbord av.
Lycka till!

Anna
Anna
9 years ago

Hej Nina,
Jotun har en bets som ser ut så där i färgen. Den heter drivvedsbets. Jag har betsat tjocka brädor med den betsen och byggt mig ett matbord av.
Lycka till!

Michela
9 years ago

Fina inspirationsbilder! Vi hade i förra butiken mängder med industriella lampor men dessvärre inga nu men jag har en hemma som jag köpte själv men aldrig använt … Skickar mms till dig imorgon så kan du kolla om du vill ha den så får du den =)
Inväntar att rätt storlek kommer på jeansen så skickar jag …
Kram till dig!

Michela
9 years ago

Fina inspirationsbilder! Vi hade i förra butiken mängder med industriella lampor men dessvärre inga nu men jag har en hemma som jag köpte själv men aldrig använt … Skickar mms till dig imorgon så kan du kolla om du vill ha den så får du den =)
Inväntar att rätt storlek kommer på jeansen så skickar jag …
Kram till dig!

Charlotte
Charlotte
9 years ago

Du kan måla med te! Är på språng, men googla gärna och kika på bilder. Jag har inte gjort det själv men sett många bilder på det och det blir en ”gammal/grå” finish, ser typ obehandlat gammalt ut 🙂

Charlotte
Charlotte
9 years ago

Du kan måla med te! Är på språng, men googla gärna och kika på bilder. Jag har inte gjort det själv men sett många bilder på det och det blir en ”gammal/grå” finish, ser typ obehandlat gammalt ut 🙂

Ann-Louise
Ann-Louise
9 years ago

Instämmer med AA, järnvitriol är det du söker 🙂

Ann-Louise
Ann-Louise
9 years ago

Instämmer med AA, järnvitriol är det du söker 🙂

lejoninnan-52
lejoninnan-52
9 years ago

Vet inte alls vad det är för färg eller lasyr eller vad det nu är, MEN…..
GUUUD vad snyggt det var.
Ser fram emot att få se er lägenhet sen.

lejoninnan-52
lejoninnan-52
9 years ago

Vet inte alls vad det är för färg eller lasyr eller vad det nu är, MEN…..
GUUUD vad snyggt det var.
Ser fram emot att få se er lägenhet sen.

eva
eva
9 years ago

Ang lampan så kan jag tipsa om att åka till en gammal fabrik^ industri. Jag fick tag i sån kupa från ett sånt ställe. Dom hade massor. Använder tom en som kruka i trädgården. Jag fick skärmen och monterade bara dit lampdladden. Då derad var för took starka lampor.

eva
eva
9 years ago

Ang lampan så kan jag tipsa om att åka till en gammal fabrik^ industri. Jag fick tag i sån kupa från ett sånt ställe. Dom hade massor. Använder tom en som kruka i trädgården. Jag fick skärmen och monterade bara dit lampdladden. Då derad var för took starka lampor.

Nästa inlägg

Den bästa BRUN UTAN SOLEN!

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x