ANNONS

Maräng-gråttor med jordgubbar och passionsfrukt

/

IMG_3591.JPG

Maräng-gråttor med Jordgubbar och passionsfrukt, 8 st – 2 PP/st.

Dags för dagens recept. Dessa skönheter kostar ”bara” 2 propoints och kan egentligen inte ens kallas för ett Viktväktarrecept – men det är det! Tar lite tid att göra men såååå värt det!

INGREDIENSER:
2 st äggvitor
1 1/2 dl Socker
1/2 tsk Bakpulver
1/2 krm Salt
2 st Nektarin
3 st Passionsfrukt
1 msk Florsocker
10 dl Jordgubbar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i socker, salt och bakpulver. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked. Sätt marängerna i mitten av ugnen och stäng av ugnen. Låt stå minst 3 1/2 timme, gärna över natten. Skålla, skala, och kärna ut nektarinerna. Mixa dem till puré. Blanda purén med kärnor och saft från passionsfrukten. Smaksätt med florsocker. Skiva jordgubbarna. Fyll maränggrottorna med bär och sås. Servera med vaniljglass.

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00