När behovet av att ha en åsikt är större än empati!

Go’kväll!

Det blev inget fik. Istället blev det hemmafix för hela slanten. Jag vaknade så galet sent idag (kl 10) så det hanns ju inte med så mycket mer än det, du ska få se bilder på det sen men först måste jag prata om en sak.

Ni som läser lite bloggar kanske snappat upp att Johanna Toftby skrivit det HÄR inlägget. Inlägget handlar om alla elaka åsikter som kom in då Johanna bloggade om visningen vi var på. Det pratas om att alla är så fejk. Löshår, lösfransar, botox, opererade bröst, fula kläder, ingen klass och stil, åldersnoja, GB-glassgubbe kläder och desperata kärringar som inte åldras med värdighet.

IMG_3944.JPG

Här är en bild på mig ifrån visningen i fredags. Jag vill poängtera att jag är stolt och glad över att jag blev tillfrågad. Jag är också glad att Love Forever visar kläder för både ung och gammal, rund och smal osv. Det finns liksom ingen som inte passar i det. Det enda som skiljer är smaken. Det var ett gäng glada kvinnor i olika former,storlekar och åldrar som gick den här visningen. Detta på en stor mässa som många människor besöker. Det jag fortfarande förfasas över är denna eviga hets om att ha en åsikt. Då menar jag de åsikter som inte är av snäll karaktär…. Jag skrev en kommentar på Johannas inlägg.

Hej fina du! ❤️

Ja detta är ju tyvärr inget nytt i vår värld vi lever i idag. Många av dessa människor tycker att alla ska få ha åsikter men få vänder på åsikten och tänker hur man själv skulle reagera om man själv fick den? När blev det så viktigt att vädra en åsikt som inte är av snäll eller välmenande natur? Varför har man behovet att säga att något är fult, eller att säga att någon mår dåligt för att man på något sätt fixat sig själv? Finns det inte tillräckligt med ondska i världen ändå? De personer som säger att vi som gick visningen är ett gäng patetiska tanter som har fula kläder på oss, vad skulle de säga om någon sa så om deras döttrar i skolan. Att de har fula kläder och är töntar? Är den åsikten fortfarande lika viktig att den kom fram? Eller att någon på jobbet kom fram och sa att du ser ut som en GB-clown i dina kläder idag, hur tänkte du nu? Inte så kul att gå till jobbet sen igen va?

Jag har alltid ett gott hjärta och vill tro fint om människor. Jag är naiv och väldigt barnslig så. Tyvärr, för gång på gång blir jag lika förvånad över hur vuxna kvinnor häver ur sig sina ”åsikter” som faktiskt sårar och gör andra människor illa.
Johanna och Terece är två helt fantastiska kvinnor som jag fått äran att lära känna. Jag är djupt imponerad av all tid och all deras engagemang de lägger ner på sin dröm och sina företag. Vilket driv, vilken kraft och entreprenörsskap! DET skulle vi istället ha massa åsikter om, ge pepp och motivation till att fortsätta. Precis som alla andra mammor är tiden ibland knapp och man gör sitt allra bästa för att hinna med allt. Däribland driva en blogg där man faktiskt vill dela med sig. Ponera att dessa personer som nu vädrat sina åsikter som inte är av vänlig karaktär har ett kontorsjobb. Man har slitit röven av sig för att lyckas med ett projekt på jobbet. Jobbat övertid samtidigt som man roddat i hemmet med allt vad det innebär. När du sedan presenterar projektet på den officiella sidan för företaget börjar folk plötsligt tycka och tänka vitt och brett om projektet samtidigt som de vädrar åsikter om vilken patetisk människa du är som valt just det projektet. Att du inte skäms? Att det är synd om dig osv….. Kanske t.o.m att ditt projekt verkar vara gjort av en clown.
Lär er att vända åsikten mot er själv men i den situationen du lever i. Känns den ok för dig att ta emot, well…. Ha en åsikt. Annars tycker jag att man kan behålla den för sig själv.

Vill man ligga på sin dödsbädd och vara stolt över att man faktiskt hade en jävla massa åsikter i sitt liv eller att man levt ett vänligt liv?

Tack för mig!

// Nina – En av de som gick visningen. En lite överviktig 3 barnsmamma som är stolt över att jag faktiskt vågade och stolt över att få vara en av modellerna!

Jag kommer fortsätta stå fast vid att NEJ, bara för att man valt att blogga/vara offentlig så ska man INTE behöva ta skit. Alla får ha åsikter men har man något ont att säga om någons utseende, klädsmak eller val i livet är det något som är galet. Alla väljer ju själva! Alla har ett EGET VAL i livet. Vill någon ha botox så är det DEN personens val. Vill någon operera sina bröst så är det DEN personens val. Vill någon ha färgglada kläder istället för strikta kläder är det DEN personens val. Det är så sjukt enkel ekvation. Varför är behovet av att tycka och tänka negativt så viktigt? Tänker man inte på att det kan såra någon? Att ens ord man skriver faktiskt gör någon illa i hjärtat!? Vill man det? Vad får man ut av det? Kan man bara inte låta bli om man nu tycker att någon har för stora läppar, fula kläder eller whatever. Tyck det då men behåll det för dig själv, DU måste ju inte fixa dina läppar eller heller bära kläderna om Du inte vill och inte tycker att det är fint.

Jag kan verkligen verkligen verkligen INTE förstå detta! Det gör mig ledsen på riktigt att vi kvinnor istället inte lyfter varandra, peppar varandra och klappar varandra på axeln över vilket fantastiskt jobb vi faktiskt alla gör – VARJE DAG! Vi försöker vara bra mammor, vi jobbar mer än vi egentligen orkar, vi försöker ha fina och städade hem, vara goda fruar, vara snälla vänner och umgås med våra föräldrar. Vi alla gör så gott vi kan.

Tack för att ni inte har den tonen här inne. Tack för att jag verkar ha läsare som kan leva med varandras olikheter och respekterar andras val i livet. Tack för att ni ger mig pepp istället för att stjälpa mig. Tack för att ni inte verkar ha behovet av att ha åsikter som sårar!

På riktigt….. TACK!

1
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
Katrin
9 years ago

Ja det är ju galet. Tycker ni alla var jättefina och du är fantastisk! Ta ingen skit!

Jessica Olofsson
9 years ago

Ja, jag är en av alla de människor som under min skoltid var mobbad och det bortförklarades alltid av föräldrarna. Min känsla är att det var barn till just sådana här föräldrar som öppet kritiserar andra. Barn lär sig av hur vi agerar. Så mer vänlighet i bloggvärlden vore trevligt. Hoppas ni alla njöt av stunden.

♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥
9 years ago

Håller med dig till 100%!

Svahnholmen
Svahnholmen
9 years ago

Håller helt med dig!! Om man inte har något snällt att säga, låt bli!! Läser flera bloggar och jag håller inte alltid med i det som skrivs! Samtidigt är det ju det som är det roliga med bloggar, att få en inblick i något annat, något nytt! Kram på dig!! Tyckte du var superfin på visningen!!

Katarina
Katarina
Reply to  Svahnholmen
9 years ago

Tycker att uttalandet ” har du inget snällt att säga, så låt bli” känns olustigt. För tankarna till en annan tidsera….

Carin
Carin
9 years ago

Jättebra skrivet NIna!
Ni var så fina i era kläder.
Och Johanna hon kan hon:)fixa till.
Kram

Heléne
Heléne
9 years ago

Bra skrivet❤

Evelina
9 years ago

Bra skrivet!! Du var så fin på bilden här ovan, det strålar om dig.
Man blir mörkrädd för människor som skriver dessa elakheter. Men karma, karma, karma….What goes around comes around….

Deseree
Deseree
9 years ago

Så bra skrivet!! Du är verkligen lika vacker på insidan som utsidan!

Eva Hargefeldt
Eva Hargefeldt
9 years ago

Håller med dig Nina. Tror det handlar om rena skär avundssjuka. Nina var superfina allihopa! Kram

Camill
Camill
9 years ago

Jag håller med dig, Nina! Vi måste respektera varandra även om vi tycker olika! Det som stör mig är att många bloggare har starka åsikter om olika saker och om man inte tycker likadant eller uppmuntrar är man genast avundsjuk eller blir påhoppad och tillsagd att sluta läsa den bloggen. Varför tillåts inte läsarna ha åsikter? Nu är detta en av de få gånger jag kommenterat eftersom jag gillar dig. Tack för en bra och mångsidig blogg!

Birgit
Birgit
Reply to  Camill
9 years ago

Jag håller fullständigt med dig Camill!
Man måste respektera olika åsikter,
en blogg där det tillåts bara samma
åsikter som bloggaren själv har är inte
demokratisk och dessutom enormt tråkig.

Camilla Enkvist
Camilla Enkvist
9 years ago

Man blir så trött på folk. Att dem bara orkar hålla på. Stå på Er alla tanter, tjejer, gummor i alla kroppsformer. Kör hårt å skit i vad folk tycker.
Bra skrivet Nina…

Mallansvardag
9 years ago

Du har så rätt Nina! Det jag inte kan förstå är varför dessa människor ens läser bloggar om de bara irriterar sig på allt som skrivs eller görs. Det finns säkert något annat de skulle kunna göra av sin dyrbara tid, eller hur =) Kram Malin

Susanne
Susanne
9 years ago

Bra skrivet!

Annica B
Annica B
9 years ago

Har faktiskt tänkt tanken att du sällan får skit på din blogg… nu läser jag mest vad du skriver inte alltid de andras inlägg…tanken har positivt ändock slagit mig. Men jag följer bl a Pernilla Wahlgren på Instagram… att hon orkar vara så offentlig med all hets runt hennes inlägg. Likaså följer jag Charlotte P . I mina ögon en fantastisk kvinna. Hon gör såna vanliga saker i kombi med massa glamour och stil och får ta så grymt massa skit! Absolut världen är fri och ni alla har gjort era val att vara offentliga. Men instämmer att de inte betyder att det är okey med vuxen mobbing på allt för ofta väldigt hög nivå! Helt otroligt att man ORKAR hålla på att ha så mycket negativa åsikter och vara så i mina ögon biter och avundsjuk! Fortsätt att vara den du är Nina och de kan komma en dag jag kanske inte tycker som dig/ att du är helt ute och cyklar.. då är de helt frivilligt om jag vill fortsätta följa dig som alltenativ ett. Vill jag det ändå behöver inte kommentera med elaka ord eller låga kommentarer. Behöver inte ens skriva nåt alls. Många av dessa människor som ägnar sig åt detta låga beteende glömmer att man faktiskt kan ha en annan åsikt men att de går att skriva och uttrycka sig på ett hövligt vis!!! Nu ska jag in och läsa på Johannas blogg och kanske rent av börja följa henne :-). / Annica

Marie
Marie
9 years ago

Grattis på Din födelsedag// Kram Marie

marika
marika
9 years ago

Hej! Jag tror att människors gnäll pck klaga handlar helt om den svenska stora avundsjukan!!! Så triss att man inte kan se andras framgång och vinster med glädje. Fram för mera kärlek mellan människor! !!

B-M
B-M
9 years ago

Håller med dig Nina!
Självklart ska man kunna ha en annan åsikt om saker och ting än vad bloggaren/bloggerskan har tycker jag. MEN den stora skillnaden är hur man kommenterar. När det blir taskiga påhopp, kränkningar osv så kan man lika gärna hålla tyst.
Precis som du säger så kanske man ska tänka igenom kommentaren en gång till innan man trycker på Skicka-knappen. Hur skulle jag själv reagera på denna kommentar?

Denise
Denise
9 years ago

Jag har aldrig sett en enda elak kommentar
på den här bloggen! Jag brukar aldrig kommentera
för att jag vet att om man har en annan åsikt än
bloggerskan, så betraktas man som elak!! Olika
åsikter är inte tillåtet!

dianasdrömmar
9 years ago

Så fina kläder och vackra tjejer stöpta i olika former precis som i verkligheten, tyvärr handlar det bara om avundsjuka….!Tycker ni var så fina, kloka ord Nina massor av kramar/Diana

Anna
Anna
9 years ago

Håller med dig fullt ut, heja alla mammor och pappor som fixar och trixar för att vardagen ska gå ihop. Ni var förresten jättefina på mässan 🙂

trackback
9 years ago

[…] fick Johanna väldigt taskiga kommentarer på bloggen och det är det Ninas inlägg handlar om. HÄR har ni det Sen har Ninas goa man Tony börjat blogga och är också jäkligt bra på det. De flesta […]

Katta
9 years ago

Håller med om att det är en så märklig attityd det där att så fort någon har valt att vara lite offentlig så ska det var okej för andra att få ifrågasätta precis allt och få vädra sina mest hatiska och befängda åsikter om dem. Allt blir väl mycket trevligare om man kan visa varandra vänlighet och respekt?!

Nästa inlägg

Spontanlördag och efterlyser bra fik!?

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x